علیرضا کلانتری عصر امروز ۳۱ مردادماه در نشست خبری با اصحاب رسانه در کرمان اظهار کرد: توسعه ورزش همگانی در گرو همکاری رسانههاست زیرا ابتدا باید فرهنگسازی در جامعه نهادینه شود.
به گفته وی، همگانی کردن ورزش در کشور یک موضوع حاکمیتی است و نیاز به سیاستگذاری درست با نگاه آینده دارد و در وزارت ورزش سند برنامه ملی توسعه و تعمیم ورزش همگانی در کشور تهیه شده و در حال پیگیری و اجرایی شدن است.
مدیرکل دفتر توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان، سلامت محور بودن را مهمترین رویکرد توسعه ورزش همگانی وزارتخانه دانست و بیان کرد: کم تحرکی هزینههای زیادی به کشور تحمیل میکند و اکنون بخش زیادی از جامعه دچار کم تحرکی و فعالیت نامنظم هستند و باید ورزش در جامعه نهایدینه شود.
به اعتقاد وی، طبق قانون باید دسترسی به ورزش را برای مردم آسان و ارزان کرد تا کل جامعه تحرک و فعالیت بدنی داشته باشند زیرا میتواند به توسعه پایدار کشور کمک کند. بنابراین ورزش همگانی و مردمی سازی و رایگان سازی ورزش در اولویت اصلی این سند است.
«شاید ورزش موتور مولد در توسعه نباشد اما تسهیل کننده است بنابراین برنامهریزی وزارت ورزش، ورزش برای ورزش نیست بلکه ورزش برای توسعه است.» این مطلب را کلانتری در جمع خبرنگاران کرمانی گفت.
طبق اعلام وی، رویکرد «طرح ملی ورزش و مردم» رویکرد ارزان سازی و خدمات رایگان به مردم است و مسیر آن از آزادسازی اماکن ورزشی میگذرد به طوری که اماکن ورزشی دولتی ساعتهایی از روز را به صورت رایگان به مردم خدمت رسانی میکنند.
براساس گفته مدیرکل دفتر توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان، برای ارائه خدمات فنی رایگان به مردم حدود ۶۰۰۰ مربی آموزش خواهیم داد که تاکنون حدود ۱۲۰۰ نفر آنها آموزش دیدهاند.
وی با تاکید برآنکه رسانهها باید فرهنگ ورزش همگانی را در جامعه نهادینه کنند، تصریح کرد: حدود ۷۹ درصد جمعیت کشور دچار کم تحرکی هستند. در سال گذشته علت فوت ۸۶ درصد بیماریهای غیرواگیردار مانند بیماریهای قلبی و عروقی، قند، اختلالات روانی و ... بوده است.
به اعتقاد کلانتری، اجرای این طرح یک سرمایهگذاری بلند مدت است. در سال اول اجرای این طرح باید به حدود یک میلیون نفر خدمت ارائه داده شود.
وی از تاثیر اجرای این طرح در کشور سخن به میان آورد و افزود: با اجرای این طرح در سال اول، زمینه اشتغال ۴۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم فراهم می شود و حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان صرفهجویی در هزینههای درمان اتفاق میافتد و حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان تولید کالای ورزشی خواهیم داشت. بنابراین طرح هفت میلیون دلاری میتواند حدود ۷۰ میلیون دلار صرفه اقتصادی در کشور ایجاد میکند.
به گفته مدیرکل دفتر توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان، توسعه ورزشهای همگانی در کرمان روند رو به رشد بسیار خوبی داشته و کرمان بیست و چهارمین استانی است که این طرح در آن رونمایی شده است.
وی با اشاره به اینکه ۱۵۰۰ سالن ورزشی در کشور در این طرح به مردم خدمات رایگان میدهند، گفت: در دور اول ۵۷ اماکن ورزشی در استان کرمان به مردم خدمات ورزشی ارائه خواهند داد.
کلانتری ادامه داد: در فاز دوم این طرح همه بوستانها و در فاز سوم باشگاههای بخش خصوصی به مردم خدمات ورزشی رایگان ارائه خواهند داد.
به اعتقاد وی، با توجه به اینکه به دنبال خانواده محور کردن ورزش هستیم بنابراین در این طرح مردم به مردم خدمات میدهند.
مدیرکل دفتر توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان با بیان این مطلب که با تغییر دولتها در روند اجرای طرح تغییری ایجاد نخواهد شد، اظهار کرد: این طرح به ورزش قهرمانی کمک می کند.
انتهای پیام
نظر شما