شناسهٔ خبر: 68297591 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو:

استفاده از سامانه نانوکلر برای وزارت نیرو صرفه اقتصادی دارد

تهران- ایرنا- دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو معاونت علمی، گفت: بهره‌مندی تصفیه‌خانه‌های فاضلاب کشور وابسته به وزارت نیرو از سامانه دانش‌بنیان نانوکلر جدا از مزایای زیست‌محیطی، به عنوان یک کار به‌صرفه و سرمایه‌گذاری اقتصادی قابل استفاده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، عماد احمدوند امروز (چهارشنبه ۳۱ مرداد) در حاشیه رونمایی از سامانه نانوکلر تصفیه فاضلاب شهر تاکستان قزوین در جمع خبرنگاران، گفت: استفاده بهینه و در مقیاس متناسب از کلر در پساب ها کیفیت تصفیه آب در مصارف مختلف را به دلیل اثرگذاری مثبت افزایش می دهد. زیرا با این روش میزان استفاده از کلر به عنوان یک ماده شیمیایی مضر برای محیط زیست ۳۰ درصد کاهش یافته است. ضمن اینکه از نظر اقتصادی نیز کاهش مصرف کلر هزینه تصفیه پساب ها را خواهد داشت.

وی در خصوص هزینه نصب این سامانه در تصفیه خانه های فاضلاب تصریح کرد:در پروژه های کوچک هزینه نصب تجهیزات نانوحباب زیر یکسال با صرفه جویی در مصرف کلر بازخواهد گشت و در پروزه های بزرگ نیز این زمان بازگشت سرمایه می تواند فقط چندماه باشد.

احمدوند تاکید کرد: پروژه نانوحباب جدا از مزایای زیست محیطی به عنوان یک کار به صرفه و سرمایه گذاری اقتصادی می تواند توسط وزارت نیرو مورد استفاده قرار گیرد.

وی با بیان اینکه، وظیفه ما در ستاد نانو حمایت و رساندن فناوری به مرحله عملیاتی است افزود: ضمن اینکه باید بتوانیم به عنوان توانمندساز شرکت و مجموعه های فناور، زمینه ورود آنها به بازار را هم فراهم کنیم.
وی اظهار امیدواری کرد با همراهی شرکت های آبفا در کشور استفاده از فناوری نانو حباب که در حوزه های مختلف از جمله کلرزنی آب می تواند مورد استفاده قرارگیرد در کشور گسترش یابد.

احمدوند همچنین در خصوص میزان هزینه تجهیزات نانوحباب برای تصفیه پساب ها گفت: این هزینه برای آب و فاضلاب قزوین ۵۲۰ میلیون تومان بوده است و متناسب با ابعاد تصفیه خانه ها متغیر خواهد بود.

به گزارش ایرنا، نانو حباب به حباب‌های گازی بسیار ریزی گفته می‌شود که اندازه قطر آنها کوچکتر از ۲۰۰ نانومتر باشد و این حباب‌ها ویژگی‌های فیزیکی منحصر به فردی دارند که آنها را از حباب‌های معمولی متمایز می‌کند.

از جمله مهم‌ترین این ویژگی‌ها می‌توان به پایداری طولانی‌مدت در داخل مایع به دلیل شناوری بسیار پایین و سطح باردار منفی اشاره کرد، کاربرد نانوحباب‌ها در صنایع مختلف گسترده بوده و کارایی بسیار بالای آنها ثابت شده است.

از ویژگی‌های خاص نانو حباب این است که با کاهش اندازه قطر حباب، مساحت فصل مشترک ویژه افزایش یافته و در نتیجه انحلال گاز در مایع به سهولت انجام می‌گیرد، با غلبه بر نیروی شناوری به سطح آب نرسیده و به دلیل حرکت تصادفی ذرات می‌توانند در سرتاسر مایع پخش شوند، با کاهش اندازه قطر حباب، فشار داخلی حباب افزایش یافته و در نتیجه اجزای گازی سریعتر در محیط مایع حل می‌شوند و همچنین بارهای منفی موجود بر روی سطح نانوحباب‌ها مانع از ترکیب آنها با یکدیگر شده و باعث پایداری طولانی‌مدت آنها در داخل مایع می‌شود.

اکنون یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی به دانش فنی تولید حباب‌های بسیار ریز دست یافته است که به منظور بهره‌مندی از فناوری‌های پیشرفته با کارایی بالا و هزینه‌های عملیاتی پایین در صنایع مختلف از قبیل آب و فاضلاب، محیط زیست، آبزی‌پروری، کشاورزی و صنایع غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این شرکت موفق به طراحی و ساخت ژنراتورهای صنعتی میکرو حباب، میکرو نانوحباب و نانوحباب برای گازهایی همچون هوا، اکسیژن، ازن، نیتروژن و دی اکسید کربن و تاکنون موفق به بهره‌گیری از فناوری نانوحباب در حوزه‌های مختلف همچون آبزی‌پروری، تقویت گیاهان، رفع بوی نامطبوع آب شهری و همچنین تولید آب سالم و تصفیه فاضلاب‌های صنعتی در مناطق مختلف کشور شده است.

بر همین اساس، تصفیه‌خانه فاضلاب شهر تاکستان با گذشت حدود یک سال کار مهندسی، امروز میزبان دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان و همچنین مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان نانو حباب انرژی و مسئولان آب و فاضلاب استان قزوین به منظور نصب نخستین سامانه نانوکلر برای افزایش بهره‌وری واحدهای گندزدایی این تصفیه‌خانه آب و فاضلاب بود.