خبرگزاری میزان- مراسم تحلیف میانجیگران و اعطای پروانه پذیرفتهشدگان در آزمون میانجیگری در استان سمنان با حضور معاون قضایی رئیس کل دادگستری و معاون حل اختلاف دادگستری استان، رئیس محاکم عمومی و انقلاب و رئیس شورای حل اختلاف و دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان و جمعی از داوران و میانجیگران تحلیف شونده در محل سالن اجتماعات شهید بهشتی دادگستری استان برگزار شد.
حسین شکوری معاون قضایی و معاون حل اختلاف دادگستری استان سمنان در ابتدای این جلسه به تشریح شمائل و مبانی و اصول کلی میانجیگری در امور کیفری پرداخت و در تعریف عناوین و اصلاحات این قانون گفت: میانجیگری در امور کیفری به مجموعه اقدامات و اعمالی توسط فرد میانجیگر گفته میشود که در صورت ایجاد اختلاف بین طرفین دعوی توافق نامهای تنظیم و نزد مقام قضایی ارسال کرده است که به منظور حل و فصل دعاوی موضوع به میانجیگر ارجاع داده میشود.
وی ضمن تاکید بر اهمیت و جایگاه والای میانجیگری در حل و فصل دعاوی گفت: از آنجایی که میانجیگری در خارج از محیط محاکم و مراجع قضایی صورت میپذیرد میتواند تا حد زیادی در رفاه حال شهروندان موثر باشد و از ازدحام در دادگاهها جلوگیری کرده و علاوه بر حذف تشریفات و فرآیند رسیدگی قضایی باعث کاهش اطاله دادرسی و تسریع در احقاق حق افراد ذی نفع شود.
شکوری تصریح کرد: در آموزهها و مفاهیم دینی، به موضوع صلح و سازش و میانجیگری در مناسبات اجتماعی بسیار تاکید شده است و ایجاد فاصله و دوری از فرهنگ حسنه گذشت و بخشش بی شک سلامت جامعه را به خطر خواهد انداخت و موجبات نارضایتی عمومی افراد جامعه را نیز در بر خواهد داشت.
معاون حل اختلاف دادگستری استان سمنان با اشاره به اصل ۱۵۶ قانون اساسی عنوان کرد: در راستای اجرای سیاستهای ابلاغی سند تحول و تعالی قضایی و وظایف پیش بینی شده در برنامه عملیاتی تحول آفرین استفاده حداکثری از ظرفیتهای سازمانهای عمومی و مردم نهاد و سمنها و داوران و میانجیگران در دستور کار دستگاه قضایی استان قرار گرفته است.
در ادامه محمد تقی گلی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان سمنان با تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین (ع)، به اختصار به تبیین مواد ۸۲ و ۸۴ قانون آیین دادرسی کیفری در ارجاع امور کیفری در جرایم تعزیری پرداخت و تاکید کرد: میانجیگری مسألهای نوپا نیست، بلکه در طول تاریخ از زمان گذشته و در جوامع انسانی بوده است و مشاهده میشود که ریش سفیدی و میانجیگری جریان داشته و در فرهنگ و تاریخ اسلامی نیز این موضوع جدی گرفته شده است.
احمد مطهری نسب رئیس محاکم عمومی و انقلاب و رئیس شورای حل اختلاف مرکز استان سمنان با اشاره به لزوم رعایت شاخصههایی همچون وجدان بیدار، آرامش و صبر و درایت میانجیگر در ارتباط گیری با اصحاب دعوی و عدم موضع گیری شتابزده و رعایت اصل عدالت و برابری و ایجاد تعهد به انجام وظیفه در پیشگاه خداوند متعال را مورد تاکید قرار داد که شایسته است میانجیگران سرلوحه کارشان قرار دهند.
گفتنی است در پایان این مراسم میانجیگران ضمن ادای سوگند در پیشگاه قرآن کریم و قرائت سوگندنامه پروانه میانجیگری خود را از معاون حل اختلاف دادگستری استان دریافت و به طور رسمی کار خود را آغاز میکنند.
استان سمنان در طی دو مرحله مبادرت به جذب تعداد ۲۰ نفر از میانجیگران کرده است که آنان پس از گذراندن مراحل عمومی و تخصصی و ارزیابیهای لازم، موفق به پذیرش و دریافت پروانه میانجیگری شدهاند.
انتهای پیام/