شناسهٔ خبر: 67714333 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

استاندار گیلان:

قیمت پایه برنج ۹۰ هزار تومان پیش‌بینی شده / ثبت سفارش برنج تا آذر ماه موقف شد

استاندار گیلان: استاندار گیلان گفت: قیمت پایه پیش‌بینی شده برای برنج کیفی در سال جاری ۹۰ هزار تومان است و ثبت سفارش برای برنج در آذرماه و پس از ارزیابی میزان تولید برنج خواهد بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا، اسدالله عباسی، استاندار گیلان، در آیین آغاز برداشت مکانیزه برنج در روستای خلیفه محله بخش مرکزی شهرستان رودسر با اشاره به تلاش فراوان شالیکاران از زمان کاشت تا داشت و برداشت و شالیکوبی و نهایتا عرضه در بازار اظهار کرد: کشاورزی به روش سنتی بسیار دشوار است.

وی افزود: شالیکار برای به بار نشستن خوشه های برنج شبانه روز تلاش می‌کند تا امروز شاهد برداشت آن باشیم و لذا انتظار دارد که محصول خود را در بازار با قیمت مناسب و واقعی به فروش برساند تا بتواند علاوه بر تامین هزینه های داشت و برداشت، برای آینده سرمایه گذاری کند.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم مدیریت بازار محصول برنج، تصریح کرد: وظیفه داریم که دغدغه کشاورزان را برطرف کنیم، زیرا ۵۵ درصد اشتغال استان مرتبط با کشاورزی است.

عباسی بازار برنج سال ۱۴۰۲ را رضایتبخش ندانست و عنوان کرد: نگرانی شالیکاران را به گوش رئیس جمهور شهید رساندیم و ایشان در سفر به استان مازندران دستور محاسبه دقیق میزان تولید برنج را داد. نوسانات ارز و عدم واردات برنج در سال ۱۴۰۰ موجب گران شدن برنج در بازار شد، اما سود آن به دلال ها و واسطه ها رسید و کشاورزان سودی کسب نکردند.

وی با بیان اینکه میزان ثبت سفارش واردات برنج در سال ۱۴۰۱ و سرریز شدن آن به بازار، به بازار برنج در سال گذشته آسیب زد، عنوان کرد: ورود تعاون روستایی جهت خرید برنج کشاورزان آنچنان اثرگذار نبود، زیرا کشاورزان بخش عمده محصول خود را فروخته بودند.

استاندار گیلان قیمت پایه پیش‌بینی شده برای برنج کیفی در سال جاری را ۹۰ هزار تومان دانست و یادآور شد: قیمت خرید تضمینی برنج پر محصول هم اعلام می شود.

وی با بیان اینکه برنج پر محصول در واحد سطح دو برابر می شود، افزود: هر هکتار حدود دو تن محصول می دهد که با رقم پر محصول به چهار تن و در برخی از ارقام مانند آنام به ۶ تن می رسد؛ البته برنج با کیفیت به عنوان برند گیلان باید حفظ شود.

عباسی با تاکید بر لزوم اقتصادی شدن کشت برنج برای کشاورز، خاطرنشان کرد: امروز تراکتور را تولید می کنیم و به زودی کارخانه تراکتورسازی در منطقه آزاد انزلی راه اندازی می شود و علاوه بر اشتغالزایی، کاهش هزینه کشاورزی را به دنبال دارد.

استاندار گیلان استفاده از ماشین آلات کشاورزی را موجب کاهش ضایعات دانست و تاکید کرد: سازمان جهاد کشاورزی با همکاری سازمان صمت، ضایعات برنج را به حداقل برسانند، زیرا در کنار کیفیت، کمیت هم مهم است.

وی همچنین بر توزیع به موقع کود و اهتمام بر بیمه محصولات کشاورزی تاکید کرد و یادآور شد: پای کار کشاورزان هستیم و با رئیس جمهور منتخب نیز در این باره گفت وگو خواهیم کرد.

عباسی با بیان اینکه تاکنون حتی یک کیلو برنج وارداتی ثبت سفارش نشده است، خاطرنشان کرد: حتما میزان تولید برنج را ارزیابی می کنیم و سپس ثبت سفارش را انجام می دهیم که احتمالا تا آذرماه خواهد بود؛ برای سایر محصولات کشاورزی همچون چای و زیتون و فندق نیز ارزیابی خواهیم کرد لذا کشاورزان در عرضه محصول خود عجله نکنند.

انتهای پیام/

نظر شما