به گزارش خبرنگار ایلنا، گردشگری ایران دچار مشکلات زیادی در داخل و خارج از کشور است. بخشخصوصی پس از لطمهای که پاندمی کرونا به بخشهای این صنعت وارد کرد دچار فرسایش شده و توان بلند شدن ندارد، بخش دولتی نیز اهتمام جدی برای رونق این صنعت ندارد و رسانههای غربی هم با ایرانهراسی تمام تلاش خود را برای به زمین کوفتن گردشگری ایران انجام میدهند.
«حرمتالله رفیعی» رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی ایران با اعلام این مطلب میگوید: گردشگری با موانعی مواجه است که بخشی از آن برمیگردد به اینکه متولیان امر اهتمام لازم را برای رونق گردشگری ندارند. بخش دیگر این مشکلات نیز به مربوط به بخش خصوصی میشود که بعد از پاندمی ویروس کرونا آسیب جدی به ساختارهای گردشگری وارد آمد. در آن بازه زمانی که تمام کشورهای دنیا درحال بازنگری گردشگری و برنامهریزی برای آینده گردشگری بودند صنعت گردشگری ایران تحلیل رفت و بهجای آنکه رشد کند، شد تا جاییکه تعداد زیادی از متخصصان صنعتگردشگری ایران از این گردونه خارج شدند و مشاغل دیگری را برای خود در نظر گرفتند.
بهگفته او، سفرای ایران در دیگر کشورها نقش جدی برای معرفی ایران و جذب گردشگر دارند. ارتباط آنها با مسئولان دولتی و خصوصی که فعال در حوزه گردشگری هستند نهتنها سبب گردش چرخه اقتصاد میشد که با هموار کردن مسیر گردشگری روابط خارجی نیز رونق پیدا میکند. در این میان بخشخصوصی نیز با قرار گرفتن در کنار دولت بهصورت کاملا متحد و منسجم باید تمام تلاش خود را برای ورود گردشگر به ایران انجام دهد.
رفیعی میگوید: ما به هر کشوری که سفر میکنیم و با مسئولان آن وارد مذاکره میشویم بدون استثنا علاقمند میشود که به ایران سفر کنند اما یکی از نگرانیهای آنها تبلیغاتی است که علیه ایران از سوی رسانههای خارجی انجام میشود.
به گفته رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی ایران، یکی از اقدامات دولت، خنثیسازی ایرانهراسی که به صورت مداوم علیه ایران صورت میگیرد.
او گفت: دولت با تبلیغات مثبت و حضور چشمگیر در رسانههای دنیا میتواند به این ایرانهراسی بیرحمانه خاتمه دهد. همچنین یکی از اقدامات ضروری اینست که مذاکرات و ارتباطات دولت به چند کشور محدود نشود. با گسترش بازارهای هدف ایران و برپایی نمایشگاه در کشورهای مختلف میتوان به رشد گردشگری شتاب داد.
رفیعی با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد گردشگری ایران متعلق به کشور عراق است اما یک نمایشگاه در عراق برپا نشده، ادامه داد: متولیان بخش خصوصی عراق نیز بسیار گلهمند هستند که چرا گردشگری ایران و عراق نظاممند نیست.
او تاکید کرد: بخشخصوصی تلاش دارد تا مسیر گردشگری را هموار کند و برای ورود گردشگر به ایران تمام تلاش خود را انجام دهد. چراکه گردشگری تنها صنعتی است که عایدات آن مستقیم وارد جیب مردم میشود. صنوف دیگر مانند قالب یخ میمانند تا دست به دست بچرخد و به مردم برسد چیزی از آن باقی نمیماند اما گردشگری اینطور نیست بهمحض اینکه گردشگر وارد کشور شود مغازهدار و هتلدار از ورود آن سود میبرند. دولتمردان بخش خصوصی را باید ولی نعمت خود بدانند تا چرخ این صنعت به گردش درآید.
نظر شما