جعفر شهامت در نشست خبری عملکرد شورای هماهنگی وزارت راه و شهرسازی که امروز ۱۲ تیرماه در سالن جلسات شهید زاهدمقدم در اداره کل راه و شهرسازی استان برگزار شد،اظهار کرد: در ابتدای دولت سیزدهم ۱۳ هزار کیلومتر راه آسفالت شده در استان موجود بوده است که ۴ هزار کیلومتر از آنها شرایط مناسبی نداشته و آسفالت ۳ هزار کیلومتر از آنها مشکل داشته است و این سه سال طرح تحول بهسازی راهها در دستور کار استان قرار گرفت و در قالب این طرح تا به امروزه ۱۷۰۰ کیلومتر بهسازی انجام شده که ارزش ۲۷۰۰ میلیارد تومان را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه به لحاظ حجم عملکرد در این سه سال، حدود یک دوره هشت ساله در خراسان رضوی بهسازی صورت گرفته و مابقی آن با قوت در دستور کار اداره راهداری قرار گرفته است، اظهار کرد: در موضوع ایمنی حملونقل جادهای یکی از موضوعات مهم، نقاط حادثهخیز و پرتصادف استان است که در سال ۱۳۹۵ و مجموع در سال ۱۴۰۱ دو نوبت از نقاط حادثهخیز به تصویب کمیسیون ایمنی و راههای کشور رسیده است و از مجموع ۷۴ نقطه، ۵۴ نقطه ایمنسازی شده و بیش از ۲۹۰ میلیارد تومان در این حوزه سرمایهگذاری شده است. تا قبل از دولت سیزدهم یعنی از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱، ۲۰ نقطه شناسایی و برای آن اقدامات انجام شده بود که نمایانگر رشد ۳.۵ برابری این موضوع در دولت سیزدهم است.
رشد ۴۵ درصدی خدمات رفاهی جادهای فعال استان در دولت سیزدهم
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی درباره خدمات بینراهی بیان کرد: شرایط برای سرمایهگذاران در جادهها آماده شده است و از ۴۵ مجتمع خدمات رفاهی جادهای فعال به ۶۵ مورد افزایش پیدا کردهایم که رشد آن ۴۵ درصد محاسبه شده است.
وی در خصوص ناوگان حملونقل کالا و مسافر تصریح کرد: در ابتدای دولت سیزدهم تجمع رانندگان حوزه کالا در اعتراض به عدم تخصیص کامیونهایی را مشاهده کردیم که با قانون واردات زیر سه سال وارد شده بودند، اما با همت دولت سیزدهم این امر سامان یافت و ترخیص این کامیونها انجام شد. لذا باتوجه به این امر بیش از ۲۵۰۰ دستگاه ناوگان کالا و مسافر به استان خراسان رضوی اضافه شد که رشد ۶۶۵ درصدی را در این دولت نشان داده است و به لحاظ حجم کار مبلغ ۸۵۰ هزار میلیارد تومان در این امر تخصیص یافته است. همچنین در حوزه راهداری استان هم حدود ۱۹ دستگاه انواع لودر و بیل مکانیکی به استان اضافه شده است. ۲۲ دستگاه نمکپاش هم برای راهداری زمستانی به خراسان رضوی اضافه شده است. علاوه بر این موارد رشد ۵۸ درصدی تردد کامیونهای خراسان رضوی در پایانههای مرزی استان، پیشرفت چشمگیری به شمار میرود.
شهامت افزود: در دوران دولت سیزدهم رکورد ترانزیت در کشور با ۱۵ میلیارد تن در سال ۱۴۰۲ شکسته شد و این آمار نشان میدهد که دولت سیزدهم علاوه بر موضوعات دیپلماسی در موضوعاتی که به آن اشاره شد به خوبی فعالیت کرده و در کشور رشد خوبی را به ارمغان آورده است.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی بیان کرد: همچنین طرح جامع پایانه مرزی دوغارون ده سال متوقف شده بود و با نگاه ویژه مسئولین در زمان دولت سیزدهم در ابتدای فروردین سال ۱۴۰۲ شروع شده و تا به امروزه بیش از ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و در ظرفیت افزایش مرزها تاثیر بسزایی گذاشته است. علاوه بر این موارد باتوجه به اولویتبندی که در این دوران انجام شده است؛ بیش از ۷ کیلومتر راه روستایی به ارزش ۱۴۰۰ میلیارد تومان در این دوره هزار روزه کار شده است. بحمدلله در دولت سیزدهم خراسان رضوی رشد ۷۲ درصدی تناژ حمل کالای استان و رشد ۹۱ درصدی حوزه ترانزیت را داشتهایم.
رشد ۱۱۰۴ درصدی تسهیلات پرداختی بانک مسکن بابت ساخت در دولت سیزدهم
در ادامه مصطفی تقوی اظهار کرد: مجموع تسهیلات پرداختی ساخت در این دولت نسبت به سه سال دولت قبل خود، حدود ۱۱۰۴ درصد رشد داشته است و در کل پرداخت تسهیلات حدود ۳۸۷ درصد رشد یافته است.
مدیر شعب بانک مسکن خراسان رضوی بیان کرد: بانک مسکن بانکی تخصصی در حوزه مسکن و ساختمان است. در دولت سیزدهم با تمرکز بر حوزه نهضت ملی و بسیج عمومی بانک مسکن از جهت دولتی بودن و عاملیت آن بر بخش مسکن؛ پیشتاز بوده است و در سطح کشور توانسته است، سطحی بیش از ۷۰ درصد از پرداختیهای نهضت را متقبل شود.
وی یادآور شد: بانک مسکن خراسان رضوی در دولت سیزدهم در تمامی طرحهای بخش مسکن ۲۳۱ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است. ۵۰ درصد این رقم در حوزه تسهیلات مربوط به ساختوساز بوده و ۱۱۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات مشارکت ساخت در این سه سال تخصیص داده شده است. مجموع تسهیلات پرداختی ساخت در این دولت نسبت به سه سال دولت قبل خود، حدود ۱۱۰۴ درصد رشد داشته و در کل پرداخت تسهیلات حدود ۳۸۷ درصد رشد یافته است. لازم به ذکر است که ۶۱ درصد تسهیلات لازم در بخش مسکن و ساختمان همه بانکها در استان را به تنهایی بانک مسکن پرداخت میکند.
تقوی گفت: بانک مسکن در خصوص نهضت ملی مسکن تاکنون انعقاد قرارداد ۱۷ هزار واحد را برعهده گرفته است و اقداماتی از قبیل، پرداخت سهمالشرکه را آغاز کرده است که این امر مبلغ ۸۲ هزار و ۴۸۰ میلیارد ریال را به خود اختصاص داده است.
در ادامه مصطفی نصیری ورگ، مدیرکل راه آهن خراسان رضوی اظهار کرد: در دولت سیزدهم در حوزه جابهجایی مسافر و بار اقدامات مناسبی صورت گرفته است. در جابهجایی مسافر باتوجه به اینکه ۷۱ درصد مسافران در محور خراسان تردد میکنند و خراسان رضوی رتبه اول کشور را در سفرهای ریلی کسب کرده است، این موضوع اهمیت بسیاری در استان دارد. همچنین حملونقل بینالملل شاخص دوم راهآهن استان است که طی آن از مرز ریلی سرخس که فعالترین مرز ریلی کشور است، حملونقل بسیاری صورت میگیرد.
وی بیان کرد: رکورد کالاهای صادراتی استان در دولت سیزدهم با رقم یک میلیون و ۱۰۸ هزار تن رقم خورده است. همچنین تنوع کالاهای ترانزیتی به خصوص کالاهایی که از مبدا روسیه به ایران وارد میشوند در دولت سیزدهم ایجاد شده است. برای کالاهای صادراتی توسعه ایستگاه راهآهن شهید مطهری در ۴۰ کیلومتری مشهد با اعتباری حدود ۵ هزار میلیارد ریال در سه سال اخیر صورت گرفته است.
مدیر کل راهآهن خراسان رضوی ادامه داد: در گذشته حدود ۲۵ واگن قابلیت بارگیری همزمان داشته، اما امروز با توسعه ایستگاه راهآهن شهید مطهری سه سکو اضافه شده و به ۳۵۰ واگن دست یافته است. همچنین سوله و انباری در این محل بنا شده است که در حال حاضر به شرکت انبارهای عمومی گمرک اجاره داده شده است.
وی با اشاره به اینکه ایستگاه شهید مطهری از نظر مزایا، دارای امکانات بسیار خوبی است، تصریح کرد: این ایستگاه نزدیک شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد است و اولین ایستگاه در محور سرخس محسوب میشود. باتوجه به پیگیریهای شرکت راهآهن جمهوری اسلامی، ایستگاه شهید مطهری به عنوان دهکده زنجیره عرضه مصوب شده بنابراین با اقداماتی که در این ایستگاه صورت گرفته، بارگیری کالاهای صادراتی از سال ۱۳۹۵ تاکنون رشد بسیاری داشته است و رکورد ۹۰ واگن در روز در سال ۱۴۰۲ را کسب کرده است.
انتهای پیام
نظر شما