به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری سما، این هشدار برنامه جهانی غذا براساس گزارش «طبقه بندی مراحل امنیت غذایی» صادر شد که ۱۹ آژانس بشردوستانه سازمان ملل متحد از جمله سازمان جهانی غذا در تهیه آن مشارکت داشتند.
برنامه جهانی غذا در بیانیه خود تاکید کرد: که اگر بصورت واقعی خواهان غلبه بر بحران و جلوگیری از قحطی هستیم، حل و فصل مشکلات اساسی ( در نوار غزه) ضروری است.
در این بیانیه همچنین تاکید شد: تامین بیشتر مواد غذایی تازه، افزایش تنوع مواد غذایی، تامین آب سالم و خدمات فاضلاب، ارائه مراقبت های بهداشتی، و بازسازی کلینیک ها و بیمارستان ها در نوار غزه ضروری است.
برنامه جهانی غذا افزود: تامین نیازها بصورت گسترده و در بخش های مختلف در نوار غزه که سالهاست در محاصره قرار دارد، ضروری است.
این برنامه همچنین ابراز نگرانی کرد که جنوب نوار غزه به زودی شاهد همان سطوح فاجعه بار گرسنگی باشد که پیشتر در مناطق شمالی این منطقه ثبت شد.
این نهاد بین المللی همچنین نگرانی خود را در مورد کاهش قدرت سازمانهای بشردوستانه برای ارائه کمکهای حیاتی در جنوب نوار غزه که پیشرفتهای حاصل شده را به خطر میاندازد، ابراز داشت.
برنامه جهانی غذا گفت: کارهای تجاوزکارانه اسرائیل که در ماه می گذشته ( اردیبهشت / خرداد ) در شهر رفح در جنوب نوار غزه آغاز شد، بیش از یک میلیون نفر فلسطینی را آواره کرد و امکان ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه را به شدت کاهش داد.
دادههای سازمان ملل متحد هشدار میدهد که احتمال دارد در اواسط ماه جولای ( ماه آینده میلادی) در نوار غزه قحطی به وجود آید که دلیل آن جلوگیری از کمکرسانی به این منطقه و محدودیتهای اعمالشده توسط رژیم اسرائیل است که تمامی گذرگاههای نوار غزه را زیر سیطره خود دارد و در ۷ ماه مه ( ۱۸ اردیبهشت)، بخش فلسطینی گذرگاه رفح را اشغال و ویران کرد.
در گزارش کمیته «طبقهبندی امنیت یکپارچه غذایی» (IPC) که با سازمان ملل متحد همکاری میکند، آمده است که «حدود ۹۶ درصد از جمعیت غزه (۲.۱ میلیون نفر) با سطوح بالای ناامنی غذایی حاد مواجه هستند.
رژیم اسرائیل با وجود دو قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای توقف فوری جنگ علیه غزه و دستور دیوان بین المللی دادگستری برای پایان دادن به حمله به شهر رفح در جنوب نوار غزه و اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از اقدامات نسل کشی و بهبود وضعیت وخیم انسانی در غزه همچنان به حملات خود ادامه می دهد.
به گزارش ایرنا، با گذشت ۲۶۴ روز از آغاز تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به نوار غزه، این رژیم روزبهروز بیشتر در بحرانهای داخلی و خارجی خود فرو میرود.
رژیم صهیونیستی طی این مدت دستاوردی غیر از قتلعام، ویرانی، جنایتهای جنگی، نقض قوانین بینالمللی، بمباران نهادهای امدادرسان و تحمیل قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است.
رژیم اشغالگر این جنگ را بدون در نظر گرفتن هر دستاوردی در آینده، باخته و حتی پس از حدود ۹ ماه نتوانسته گروههای مقاومت را در یک منطقه کوچک که سالها در محاصره است، به تسلیم وادارد و همراهی افکار عمومی جهانی را بهخاطر ارتکاب جنایتهای آشکار در غزه، از دست داده است.