به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا، محمدباقر قالیباف، نامزد انتخابات ریاست جمهوری در سومین مناظره که امشب جمعه با موضوع فرهنگی و اجتماعی و بحث سبک زندگی برگزار شد، گفت: بدون شک امروز خانواده مهمترین جایی است که باید مورد توجه دولت ها باشد. ما باید یک نگاه فردگرایی یا نگاه جامعه محور نسبت به زن داشته باشیم.
عدالت جنسیتی در اولویت ماست
وی اظهار کرد: انقلاب اسلامی بر این باور است که آنجایی که باید مورد توجه باشد خانواده است. اگر خانواده عنصر اصلی جامعه است زن محور این حرکت در خانواده است. ما نگاه جنسیتی را قبول ندارم و عدالت جنسیتی در اولویت ماست. واقعیت این است که زن در خانواده جبران کاستی ها را می کند و تنها کسی که غم گسار خانواده است زن است.
زن پیشران پیشرفت ایران عزیز ماست
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: انقلاب این فرصت را داد که خانمها به اجتماع بیایند. قول می دهم در دولت چهاردهم به گونه ای عمل کنم که زنان را در دو راهی قرار ندهیم اینکه زن خانهدار باشد یا نقش اجتماعی داشته باشد باید هر دو را برایشان فراهم کنیم و خودشان باید انتخاب کنند قدرت انتخاب به آنها بدهیم که می خواهند خانه دار باشند یا نقش اجتماعی داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه عنصر فرهنگ زنانه ترین عنصر است، گفت: هر نشستی ما می گذاریم می خواهیم در رابطه با زنان باشد ما مردان می نشینیم و می خواهیم برای زنان تصمیم گیری کنیم. زن پیشران پیشرفت ایران عزیز ماست.
بد پوششی و بی حجابی آفت خانواده و جامعه است
قالیباف تاکید کرد: بد پوششی و بی حجابی آفت خانواده و جامعه است و نباید اجازه دهیم این اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به سخنان پور محمدی در مورد اینکه لایحه عفاف و حجاب را پس می گیرم، گفت: این لایحه هنوز به قانون تبدیل نشده است. ولی این قانون به سمت کارهای ایجابی می رود. نمی شود بدون احترام وخشونت با زنان و دختران برخورد کرد اینها محکوم است. ولی وقتی مسئولین مربوطه دغدغه ندارند این اتفاقات می افتد، بیش از سی دستگاه داریم که باید در این زمینه وظایفی انجام دهند ولی انجام نداند و نتیجه این می شود که وظایف به عهده پلیس می افتد.
شهر را با نگاه زنانه مدیریت کردیم
قالیباف بیان کرد: قانون خانواده وجوانی حمعیت را بعد از ۱۵ در مجلس مصوب کردیم، لایحه مبارزه با خشونت علیه زنان الان در کمیسیون تصویب شده است و در دستور صحن مجلس است.
وی ادامه داد: من در شهرداری مرکز مداخله درست کردم که اگر زنی در خانه مورد خشونت قرار گرفت با یک تلفن به ما مراجعه می کرد و در آنجا شب می ماند.شاهدخت را برای دختران و شهربانو را برای اوقات فراغت زنان ایجاد کردیم.شهر را با نگاه زنانه مدیریت کردیم.زنان سرپرست خانوارا توانمند کردیم و بسیاری از اینها کارآفرین شدند.
با موضوع فیلترینگ مخالفم چون فساد و خطرات زیادی دارد
قالیباف در بخش دوممناظره که در رابطه با حکمرانی فضای مجازی بود، گفت: فضای مجازی فضای زندگی مردم در همه ابعاد است اینکه در فضای حقیقی است مردم در فضای مجازی هم زندگی می کنند باید این را درک کنیم که چگونه تصمیم گیری کنیم.
وی با بیان اینکه با موضوع فیلترینگ مخالفم چون فساد و خطرات زیادی دارد، گفت: در سال ۱۴۰۱ موضوعات امنیتی ایجاد شد که ایجاب می کرد امنیتی برخورد کنیم. موقعی موضوعات امنیتی داریم امنیت اولویت است ولی در بقیه شرایط نباید اینگونه باشد.
وی افزود: الان بخش عمده اقتصاد در فضای مجازی است که باید از آن استفاده کنیم.فرهنگ را خود مردم تولید ومصرف می کنند، دولت ها باید این را هدایت کنند یک بخش فرهنگ مربوط به تولیدات فرهنگی است امروز پنجره طلایی جمعیتی در حوزه فضای مجازی داریم. بچه های ما در حوزه گیم می تواند در تراز دنیا حرکت کنند اما با این فیلترینگ جلوی احرکت اینها گرفته می شود.
یکی از نگرانی های که باعث می شود مردم ما به سمت سکوهای خارجی بروند احساس عدم امنیت است
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: با فیلتر کردن فضای مجازی به جای مصون سازی آسیب ها را بیشتر می کنیم.ما این فرصت ها را از دست می دهیم. معتقدیم شبکه ملی اطلاعات باید تکیمل شود که ۷۵درصد پیش رفته است و سرعت اینترنت بیشتر می شود
وی تصریح کرد: یکی از نگرانی های که باعث می شود مردم ما به سمت سکوهای خارجی بروند احساس عدم امنیت است. باید امنیت آنها را تضمین کنیم رهبری هم فرمودند که دخالت در زندگی خصوصی مردم حرام شرعی است.
هیچوقت خودرو ساز نشدیم
قالیباف، گفت: ما وقتی حرف از مدیر قوی وباتجربه می زنیم اینجا و در بحث فضای مجازی بسیار مهم است. چندین کارخانه خودروسازی داریم ولی هیچوقت خودرو ساز نشدیم و اگر این روند ادامه داشته باشد هیچوقت خودروساز نمی شویم. امروز همه سیاست های کلانی که برای جهش در عرصه فناوری باید انجام شود این سیاست ها مشخص و در شورای عالی فضای مجازی وجود دارد اما در حوزه عمل دچار مشکل هستیم.
وی افزود: در دولت یازدهم ودوازدهم در بحث شبکه ملی اطلاعات چه کارهای انجام دادیم؟ شبکه ملی اساس کار در فضای مجازی است اما در دولت یازدهم و دوازدهم این کار را انجام نشد. در دولت سیزدهم این اتفاق افتاد وشبکه ملی اطلاعات پیشرفت ۷۵درصدی داشته است و تا یکسال آینده به آن دست می یابیم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: می گوییم سرورها را داخل بیاوریم اما چون امنیت سرمایه گذاری را نمی توانیم در داخل حفظ کنیم پس نمی توان آن را داخل آورد. رهبری فتوا دادند که دسترسی به حوزه های شخصی در فضای مجازی حرام قطعی است.باید این باور را بدست بیاوریم.
فضای اقتصاد دیجیتال و رمز ارزها فضای بزرگ دور زدن تحریم است
وی بیان کرد: در حوزه تحریم چالش اقتصادی داریم فضای اقتصاد دیجیتال و رمز ارزها فضای بزرگ دور زدن تحریم است اما خودمان را در این زمینه تحریم کردیم.
قالیباف خاطر نشان کرد: برای شفاف سازی و مردمی سازی پراکنده کاری داشتیم. در دولت چهاردهم مبنای کاری مان شفاف سازی، هوشمند سازی و مردمی سازی در همه عرصه ها بویژه مسایل اقتصادی است.
وی در بخش سوم مناظره امشب در مورد سیاستهای دولتش برای حمایت از تولیدات فرهنگی و هنری، گفت: زمانی سفری به شهر دهدشت استان کهگیلویه داشتم شب تاریک بود ولی دیدم خانمی داشت کارهای فروش کارهای دستی را از طریق فضای مجازی انجام میداد که گفت من در این فضا خودم فعالیت می کنم ولی نگران فرزندم هستم که درهمین فضا است.
پلتفرم های موفق داخلی باید بدون قید و شرط حمایت شوند
قالیباف با تاکید بر اینکه ما در اینترنت مصون سازی را می خواهیم، گفت: پلتفرمهای موفق داخلی باید بدون قید و شرط حمایت شوند. باید امنیت کسب و کار های اینترنتی را برقرار کنیم باید کارگروهی در شورای عالی فضای مجازی باشد که امینت را تضمین کند. دولت باید به بحث تولید محتوا در فضای مجازی کمک کند و از کسی که تولید محتوا دارد حمایت کند.
وی ادامه داد: باید به دغدغه خانواده ها در مورد استفاده نوجوانان از فضای مجازی توجه شود.باید با یک پلتفرم خارجی مشارکت کنیم
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: همه جا عدالت اساس است در حوزه فرهنگی و هنری هم مهم است. باید در عرصه موسیقی و هنر عدالت را برقرار کنیم که ظرفیت های بالقوه را بالفعل کنیم.
فرهنگ را از سیاست زدگی دور کنیم
قالیباف تاکید کرد: ما باید تلاش کنیم فرهنگ را از تصمیمات سیاسی و سیاست زدگی دور کنیم که آسیب نبیند. فرهنگ ساحت دارد و افراد و پیشکسوتانی دارد. باید امور تخصصی فرهنگ را به اهالی فرهنگ بسپاریم.
وی ادامه داد: وقتی حرف از فرهنگ می زنیم به زیرساخت ها، معیشت اهل فرهنگ و محتوای فرهنگ توجه کنیم. ۳۶۰کتابخانه در تهران، چندین هزار صندلی سینما در سراسر کشور و در کنار اینها سراهای محله ایجاد شد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: در حوزه فرهنگی رویکردی در بخش های هویتی و سازه های فرهنگی داریم که باید تقویت شوند باغ کتاب و باغ موزه در تراز بین المللی است.
وی خاطر نشان کرد: از ما پذیرفته نیست که شهری داشته باشیم که یک سینما هم نداشته باشد.
قالیباف بیان کرد: در حوزه فرهنگ یکی از اشکالات ما این است که توجه به نگاه رهبری فارغ از اینکه ایشان رهبر ما هستند شخصیتی بی نظیری در حوزه های فرهگنی و هنری هستند غافل شدیم.
وی گفت:،امروز آیا امکانات کم داشتیم یا امکانات را به گونه ای هدایت کردیم که فقط این بودجه ها هزینه جاری دستگاهها شد و چیزی برای کارهای فرهنگی و هنری باقی نمی ماند، چرا این فرصت را به حلقه های میانی وجوانان ندهیم.اگر ده میلیون تومان به این مجموعه ها بدهیم صد میلیون خروجی می دهند.
باید سازمان نظام فرهنگی داشته باشیم
قالیباف افزود: نمی گوییم این پول میل می شود ولی قطعا حیف می شود باید مردمی سازی را هماهنگونه که در اقتصاد دنبال می کنیم در فرهنگ هم دنبال کنیم. باید سازمان نظام فرهنگی داشته باشیم واجازه دهیم اهالی فرهنگ و هنر خودشان این را مدیریت کنند
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ غوغا می کند، گفت: در زمانی که در نیروی انتظامی بودیم پخش برنامه های چون داوود خطر و سیاه ساکتی از تلویزیون باعث شد ظرف هفتاد روز مردم کمربند ببندند و این تاثیر فرهنگ بود.
انتهای پیام