شناسهٔ خبر: 6725401 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه هدف‌واقتصاد | لینک خبر

اخبار

صاحب‌خبر -

افزايش خودسرانه قيمت شير کم‌چرب

با ترفند امگا3

درپي افزايش خودسرانه قيمت شير کم‌چرب و تعدادي از فراورده‌هاي لبني از سوي برخي کارخانه‌ها، سازمان حمايت مصرف‌کنندگان و توليدکنندگان اعلام کرد که “ترفند در نحوه توزيع شير کم چرب از سوي يکي از کارخانه‌هاي لبني به اسم شير کم‌چرب امگا 3 و افزايش خودسرانه قيمت توسط يکي از ديگر از شرکت‌ها منجر به افزايش قيمت موقت در بازار شد”.

غلامرضا کاوه، سخنگوي سازمان حمايت مصرف‌کنندگان و توليدکنندگان در گفت‌وگو با ايسنا، اظهار کرد: يکي از کارخانه‌هاي توليدکننده لبنيات با ترفند در نحوه توزيع شيرکم چرب ويتامينه ( که قيمت بالاتري نسبت به شيرکم چرب معمولي دارد) به جاي شيرکم چرب معمولي منجر به افزايش قيمت موقت آن در بازار شد و اين القاء در بين مردم ايجاد شد که شيرکم چرب امگا3 همان شيرکم چرب معمولي است؛ بنابراين مردم تصور کردند که قيمت‌ها افزايش يافته است.

وي گفت: يکي ديگر از کارخانه هاي لبني از روز ششم مردادماه اقدام به افزايش خودسرانه شير کم چرب کرده بود که بازرسان سازمان حمايت اين موضوع را متوجه شدند و به سرعت با آن کارخانه برخورد کردند و قيمت‌ها به روال سابق خود بازگشت.

70 درصد از آب تبخير

به سفره هاي زيرزميني باز مي گردد

رييس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري کشور نسبت به افزايش پديده بيابان زايي در کشور هشدار داد.به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني وزارت جهاد کشاورزي ، خداکرم جلالي در گردهمايي سراسري مسوولان حوزه نمايندگان ولي فقيه ادارات کل منابع طبيعي استان هاي کشور در مرکز آموزشي منابع طبيعي کلارآباد، افزايش گازهاي گلخانه اي، معضلات زيست محيطي ، بحران کم آبي، ريزگردها، خشکسالي، طغيان آفات و تغييرات اقليمي هوا را از علت هاي اساسي گسترش بيابان زايي در کشور معرفي کرد. وي با اشاره به گرماي کم سابقه نسبت به پنجاه سال گذشته در کشور، اظهارکرد : در پي اين رخداد طبيعي حدود 17 درصد نيازآبي گياهي بيشترشده و سطح رويش گياهي نيز کاهش داشته است. رييس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخيزداري ، بيابان زدايي را به عنوان يکي از کارهاي اولويت دار اين سازمان در سال جاري برشمرد و گفت : با انجام اقداماتي از جمله اجراي طرح هاي آبخيزداري مي توان حدود 70 درصد از آب تبخير شده نزولات آسماني را به سفره هاي زيرزميني هدايت کنيم به طوري که بتوان دشت هاي حاصلخيزي که اکنون براثر بي آبي به ديم و درنهايت به بيابان تبديل شده است احيا تا شاهد رويش گياهي باشيم . جلالي ،ميزان اعتبار تخصيصي براي اجراي طرح هاي آبخيزداري را حدود هزار و 600 ميليارد ريال اعلام کرد و گفت : اگرچه اين ميزان اعتبار ناکافي است منتهي بايد با مشارکت هاي مردمي جهت بيابان زدايي در کشور برنامه ريزي کنيم .

فقط واردات چهار ميوه آزاد است

بازار ميوه و تره‌بار با وجود ممنوعيت واردات، مملو از ميوه‌هاي متنوع خارجي است که معاون وزير جهاد کشاورزي در اين باره اعلام کرد: به غير از چهار ميوه‌ گرمسيري موز، آناناس، نارگيل و انبه، واردات همه ميوه‌ها به کشور ممنوع است.

به گزارش ايسنا، به بازار ميوه و تره‌بار در ميادين مختلف شهر که سر بزنيم آنچه در ميان خيل انبوه ميوه‌هاي توليد داخل به چشم مي‌خورد، ميوه‌هاي خارجي است که گاه شايد نامي از آنها نشنيده باشيم و اين سوال در ذهن ايجاد مي‌شود که با وجود اين همه ميوه‌هاي توليد داخل، واردات چرا؟!

البته به گفته محمدعلي طهماسبي، معاون وزير جهاد کشاورزي در امور باغباني واردات همه ميوه‌هاي خارجي به غير از چهار قلم ميوه گرمسيري موز، آناناس، نارگيل و انبه ممنوع است و البته واردات ميوه‌هاي مجاز هم با رعايت همه اصول و ضوابط بهداشتي و قرنطينه‌اي صورت مي‌گيرد. وي به ايسنا گفت: با توجه به اينکه توليد چنداني از اين چهار قلم ميوه در کشور وجود ندارد و مردم به مصرف آن تمايل دارند، نمي‌توان واردات آن‌ها را ممنوع کرد.

معاون وزير جهاد کشاورزي در امور باغباني اظهار کرد: مصرف اين ميوه‌ها محدود بوده و نمي‌تواند آسيبي به ذائقه مردم و توليد ملي بزند.

طهماسبي تصريح کرد: به غير از اين چهار قلم ميوه گرمسيري، واردات بقيه ميوه‌ها به کشور از جمله سيب فرانسه، گلابي، آوکادو و ديگر ميوه‌هايي که در بازار ميوه و تره‌بار مشاهده مي‌شود، ممنوع است و قاچاق محسوب مي‌شود.

به گفته طهماسبي به منظور جلوگيري از هر گونه انحصار و رقابتي کردن امر واردات اين چهار نوع ميوه با رعايت اصول قرنطينه‌اي، نياز به هيچ‌گونه مجوز و مراجعه‌اي به وزارت جهاد کشاورزي ندارد و تمامي اشخاص حقيقي و حقوقي متقاضي واردات که داراي صلاحيت‌هاي لازم هستند، مي‌توانند در چارچوب ضوابط و مقررات به واردات آن ها اقدام کنند.

به گزارش ايسنا، به نظر مي‌رسد دستگاه‌هاي نظارتي مانند سازمان بازرسي و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بايد از عرضه اين ميوه‌هاي قاچاق که مورد تاييد مسئولان دولتي هم نيست، در همان مبادي ورودي کشور يا ميادين عمده فروشي در استان‌هاي مختلف جلوگيري کنند و ضمن برخورد با متخلفان و قاچاقچيان، اجازه ورود ميوه‌هاي رنگارنگي که هيچ اطميناني از سلامت، کيفيت و قيمت آن‌ها وجود ندارد را ندهند.

برچسب‌ها:

نظر شما