به گزارش خبرنگار ایرنا، منصور شیشهفروش روز دوشنبه در جلسه مدیریت بحران و جلوگیری از آتش سوزی در منابع و پهنههای طبیعی استان اصفهان اظهار داشت: حفاظت از این عرصه شامل ٢ میلیون هکتار منابع طبیعی و ۱.۶ میلیون هکتار پهنه زیست محیطی ضروریست.
وی اضافه کرد: با توجه به نزولات آسمانی مناسب در ماههای گذشته و افزایش پوشش گیاهی در جنگلها و مراتع و در عین حال افزایش دمای هوا در روزهای آینده، با خطر جدی آتش سوزی در استان مواجهیم، بنابراین آمادگی ۱۰۰ درصدی دستگاههای اجرایی مناطق مختلف بویژه با محوریت فرمانداریها و بخشداریها ضرورت دارد.
مدیرکل مدیریت بحران اصفهان تصریح کرد: اگرچه در ٢ سال اخیر نسبت به دهه گذشته حدود ۹۰ درصد از آتش سوزیهای منابع طبیعی و پهنای زیست محیطی استان کاهش یافته است اما این به منزله بیاحتیاطی و بیتفاوتی نیست بنابراین باید با تجهیزات کامل و توجیه عوامل مختلف برای هرگونه حوادث احتمالی در مراتع و جنگلها آماده باشیم.
شیشهفروش با بیان اینکه اعزام ماشین آلات و تجهیزات امدادی و اطفاء حریق به مناطق مورد نظر باید در کمترین زمان ممکن صورت پذیرد، گفت: اداره های منابع طبیعی، شهرداریها و فرمانداری و سازمانهای دیگر موظفاند در زمان اعلام نیاز و بدون در نظرگرفتن محدوده مورد نظر خود برای مهار آتش سوزی در نواحی دیگر همکاری کنند و در این پیوند ایجاد بانک اطلاعاتی مورد نیاز از تجهیزات و ماشینآلات مرتبط با مهار حریق در استان و در همه بخشها هم ضروریست.
وی خاطرنشان کرد: آتش سوزی در یک هکتار جنگل دست کم ۱۰ میلیارد و در یک هکتار مرتع حداقل سه میلیارد ریال ضرر بدنبال خواهد داشت و این بدون احتساب مشکلات و ضررهای زیست محیطی است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه فرهنگسازی و آموزش ملاحظات مربوط به حریق باید بطور مداوم در دستور کار سازمانها و نهادهای مختلف قرار گیرد، اظهار کرد: بویژه گردشگران مسافران، رانندگان، کشاورزان و دامداران و بطورکلی عموم مردم باید توجیه شوند که انداختن ته سیگار، کبریت و بطری در طبیعت و یا رها کردن آتش و خاموش نکردن آن در برخی از شرایط باعث بروز یک فاجعه در یک جنگل یا مرتع میشود.
شیشه فروش تاکید کرد: معرفی افراد مخرب جنگلها و مراتع بخصوص با آتش سوزیهای عمدی به مراجع قضایی و برخورد قاطع با آنان باید بدون هیچ چشم پوشی دنبال شود.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان ۱۰.۷ میلیون هکتار مساحت دارد که بیش از ۹۰ درصد آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصه منابع طبیعی و ملی، حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل، ۶ میلیون هکتار را مرتع و سه میلیون هکتار را بیابان تشکیل داده است.
جنگلهای استان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارد و سرانه جنگل در این منطقه کمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود سطح کم، تنوع گونهای خوبی(۳۵ گونه درختی و درختچهای) دارد.
این منطقه از نظر تقسیمبندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی، غرب و جنوب استان را شامل میشود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار میرود.
نظر شما