نجفقلی حبیبی مدرس حوزه فلسفه هم در تجلیل از شهید آیت الله رئیسی از وی به عنوان یکی از مهم ترین افراد برای اعتلای فرهنگ و هنر و اندیشه ایرانی اسلامی یاد کرد و گفت: شهید از علاقه مندان ارتباط فرهنگ و دانشگاه بود. او قوام کشور را به توسعه علم و دانشگاه می دانست و بر این باور بود که جامعه با استادان و دانشجویان زنده است. شهید رئیسی روی این موضوع اهتمام داشت که دانشگاه ها در عین داشتن یک فضای آرام و البته حضور سیاسی دانشجویان و دانشگاهیان، می توانند در ارتقای سطح علمی کشور و بخش صنعت نقش ایفا کنند.
وی افزود: امروز صنعت فضایی ما در کشور بسیار چشمگیر است و من به عنوان یک معلم بازنشسته از شهید رئیسی سپاسگزارم و امیدوارم ملت بزرگ ما این ذخیره ها را برای ارتقای سطح علمی و فرهنگی کشور نگه دارند.
شاهین فرهت رهبر ارکستر پیشکسوت نیز در ادامه بیان کرد: من ۲ بار رئیس جمهور را دیدم و برای من هر ۲ دیدار خاطره است. دفعه اول در مراسم افطاری ساختمان ریاست جمهوری بود که در آن مراسم پیرامون موسیقی علمی، موسیقی نواحی و موسیقی ایرانی با رییس جمهور صحبت کردم و خواستم که فرهنگستان هنر در حوزه های پژوهشی کمک کند و او با فراغ بال این کار را انجام داد. دفعه دوم هم در دیدار هنرمندان مختلف با شهید رئیسی بود که باز هم از توسعه موسیقی علمی و موسیقی ایرانی صحبت کرد که واقعا برایم ارزنده بود.
همایون همتی پژوهشگر و مدرس حوزه فلسفه و عرفان نیز در تجلیل از مقام فرهنگی رئیس جمهور شهید گفت: آیت الله رئیسی متعلق به همه ایران بود که نمی توان او را به جریان خاص سیاسی نسبت داد. نزدیک به ۳۰ سال دوستی با این شهید بزرگوار کار را برای من سخت کرده است و اصلا نمی توانم باور کنم که این شهید از میان ما رفته است.
وی افزود: آیت الله رئیسی از معدود روحانیانی بود که در جلسات مختلف خدمتش بودم و همواره شاهد بودم که با انصاف تمام از آدم ها سخن می گفت. او دغدغه دانشگاه را داشت و همواره در برابر انتقاد و افکار مخالف گشودگی داشت و به من بارها می گفت که ما نمی توانیم به دلیل تدابیر امنیتی به میان مردم برویم پس شما به ما بگویید اشکال کار ما کجاست؟ او انسان متواضع و فروتنی بود که هیج گاه از او خشم ندیدم. او همواره پیگیر مسائل فرهنگی بود و در دیدارهایی که با این شهید بزرگوار داشتم همواره روی این موضوعات تمرکز ویژه ای داشت. شهید رئیسی ذهن ایده پردازی داشت که ما بین روحانیون کمتر فردی را می توانیم، پیدا کنیم از این جهت می توان او را شبیه شهید بهشتی توصیف کرد.
همتی ادامه داد: شهید رئیسی خیلی به وضعیت فرهنگی کشور فکر می کرد و از بی تفاوتی بخشی از جریان ها در این زمینه ناراحت بود. او همواره دنبال برنامه و طرح و سخنرانی برای معرفی درست و امروزی معارف اسلامی بود. دغدغهای که من در کمتر کسی دیدم حتی آنها که در کسوت روحانیت هستند. او نشاط خاصی در خدمت رسانی داشت و شوق خدمتگزاری او را لحظهای رها نمی کرد و اگر به حیات خود ادامه می داد شک ندارم کارهای بزرگی را در عرصه فرهنگ و هنر انجام می داد. او نیروی ارزشمند و عالم دینی تاثیرگذاری بود که از جامعه ما گرفته شد. اما ناامید نیستیم چون سکان دار امروز نظام اسلامی با صلابت پابرجاست.
این مدرس دانشگاه بیان کرد: شهید رئیسی یکی از با خلاقترین روحانیون بود و به فور از طهارت نفس برخوردار بود. او همواره روی خود کار می کرد تا از خود غافل نشود. شاید همین موضوع باشد که او را نسبت به دیگران متمایز می کند. وی دائما در حال ارتقا بود و با نشاط و شادابی در عرصه ها حضور داشت. شهید رئیسی دشواری های زندگی را درک کرده بود و امیدوارم خداوند او را در اعلاءترین جای بهشت آرام گرداند. خواهش من از دانشگاهیان و اندیشمندان این است که از این به بعد از کاستی ها بدون در نظر گرفتن ملاحظات سیاسی حرف بزنند موضوعی که شهید رئیسی به آن توجه داشت.
داریوش ارجمند بازیگر نیز در این مراسم گفت: رئیس جمهور سرزمین من فقط رییس جمهور سرزمین من نبود، رئیس جمهوری بود که بسیاری از کشورها را با خود همراه کرد. به اعتقاد من او رئیس جمهوری است که دیگر تکرار نمی شود. چنین مردی واقعا کم پیدا می شود. او بزرگمردی بود که همه با عشق به او رای دادیم. امروز هم در هفتمین روز شهادت او آرزو می کنم خصلتها، روش و شیوه او در مردانی که زمام امور کشور را به عهده میگیرند، ادامه پیدا کند. من درباره یکی از مسائل ساده منتقد او بودم. او در یک افطاری قول داد که کمکی به موسسه هنرمندان پیشکسوت داشته باشد و بعد از یکی دو سال خبری نشد. در همین حین بود که بارها در برنامه های جشن تولد هنرمندان انتقادهای تندی را مطرح کردم که چرا این پول به موسسه هنرمندان پیشکسوت اختصاص پیدا نمی کند.
وی افزود: گرچه رفقای رسانه ای و رفقای فضای مجازی فکر می کردند که من این پول را از رئیس جمهور گرفتم. در حالی که این چنین نبود این پول برای هنرمندانی بود که متعلق به فرهنگ و هنر این سرزمین بودند و هستند. شهید رئیسی خلق محمدی داشت و در آخرین جلسه ای که داشتم به من گفت چرا دلخوری؟ و من هم دلیل دلخوری را گفتم. او هم وعده داد که پول بالاخره واریز میشود.
این بازیگر تصریح کرد: من در فضای فرهنگی هنری کشور قدم زدم اما تا به امروز انسان دوست داشتنی که به عهد خود وفا کند، ندیده بودم و چه حیف که او زود از بین ما رفت و چه باشکوه و زیبا رفت. مردم ما هم شکوه بزرگی را در مراسم تشییع او خلق کردند که کمتر می توان چنین رویدادی را جست و جو کرد. او همواره عبای گلی داشت چون با وارستگی و خلوص به میان مردم زلزله زده و سیل زده می رفت. رویکردی که کمتر می توان در انسان دیگری جست و جو کرد. من امیدوارم در آینده هم مانند امروز شاهد چنین مراسمی باشیم و بتوانیم این چنین از نبودش سوگوار باشیم. شهید رئیسی مهربان بود و چنان با مردم سخت می گفت که همه حرف او را می فهمیدند. برای اینکه از مردم بود. او همواره می گفت که من یتیمی را فقط ندیدم، من یتیمی را حس کردم.
ارجمند ادامه داد: این شهید در سازمان ملل با شجاعت عکس شهید سلیمانی را به تمام دنیا نشان داد و گفت این مرد سمبل مبارزه با تروریسم است. او در اعتراض به قرآن سوزی در دنیا قرآن را در سازمان ملل نشان داد و گفت این کتاب خدا سوزاندنی نیست. رئیس جمهور شهید ما همواره به گونه ای صحبت می کرد که خیلی از او آموختیم. ما از او بی نیازی آموختیم. ما از او یاد گرفتیم که متواضع باشیم و امیدوارم در هر سطحی که هستیم چنین آموزه هایی را یاد بگیریم. او مرد بسیار فروتنی بود که برخی چنین شرایطی را بر نمی تابیدند. او در مقابل خداوند و مردم فروتن بود و در مقابل ظلم گردن کلفتی می کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: وزارت ارشاد یک پدر دلسوز را از دست داد چون در گذشته کسی مانند او درباره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این چنین صحبت نمی کرد. این محبت را با پول و زور نمی شود خرید. این محبت را با ایمان می توان خرید.
نظر شما