شناسهٔ خبر: 66790945 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آفتاب | لینک خبر

سران کشور‌هایی که در حوادث هوایی جان باخته‌اند

خبرگزاری تسنیم

بیش از ۱۵ مقام که رئیس دولت یا رئیس کشور بوده‌اند در جریان سوانح هوایی جانشان را از دست داده‌اند.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :

حوادث هوایی که باعث جان باختن سران کشور‌ها شده رویداد بی‌سابقه‌ای در جهان نیست.

در این گزارش نام برخی از سران کشور‌ها را که در حوادث هوایی جان باخته‌اند آورده‌ایم.

این فهرست تنها مربوط به ۱۷ نفر از مقام‌هایی است که در دوران حضور در قدرت جانشان را از دست داده‌اند.

خوزه فلیکس استیگاریبیا

رئیس‌جمهور پاراگوئه    

۷ سپتامبر ۱۹۴۰    رئیس‌جمهور وقت پاراگوئه به همراه همسرش در حال سفر از آلتوس به منزلش «سن برناردینو» بود که هواپیمایش در بین راه دچار نقص فنی شد و سقوط کرد.

رامون مگسیسی

رئیس‌جمهور فیلیپین    

۱۷ مارس ۱۹۵۷    او هفتمین رئیس‌جمهور فیلیپین بود. مگسیسی روز ۱۶ مارس در شهر بندری «سبو» در مراسم افتتاحیه سه دانشگاه صحبت کرد و دکترای افتخاری حقوق گرفت. او بامداد روز بعد ساعت ۱ به وقت محلی سوار بر یک هواپیمای سی‌۴۷ شد تا عازم مانیل شود. ساعاتی بعد گزارش شد که هواپیمای او مفقود شده است. ظهر روز بعد مشخص شد که این هواپیما در کوه مانونگال در سبو سقوط کرده و از میان ۲۵ سرنشین ۲۴ سرنشین آن کشته شده‌اند.

بارتلمی بوگاندا

نخست‌وزیر آفریقای مرکزی    

۲۹ مارس ۱۹۵۹    
اولین رئیس جمهوری آفریقای مرکزی بود که هواپیمای او حین پرواز به «بانگی» دچار سانحه شد و سقوط کرد. برخی از دیگر مقام‌های دولت از جمله وزیر اطلاع‌رسانی آفریقای جنوبی از جمله جان‌باختگان این سانحه بودند.

داگ هامرشولد

دبیر کل سازمان ملل    


۱۸ سپتامبر ۱۹۶۱    دبیر کل وقت سازمان ملل متحد بود که به دلیل انتقاد از آمریکا به خاطر وتوی قطعنامه‌های ضداسرائیلی و با حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین در کشور‌های منطقه غرب آسیا توجه زیادی جلب کرد. هامرشولد در جریان یک مأموریت سیاسی برای پایان دادن به جنگ‌های کنگو بر اثر سقوط هواپیما جان باخت.
عبدالسلام عارف

رئیس‌جمهور عراق    


۱۳ آوریل ۱۹۶۶    هواپیمای «دی هاویلند داو» او در جنوب عراق در ۱۰ کیلومتری فرودگاه بصره سقوط کرد. بعضی از منابع مرگ او را مشکوک توصیف کرده‌اند.
رنه بارینتوس

 رئیس‌جمهور بولیوی    


۲۷ آوریل ۱۹۶۹    حین سفر به شهرداری «آرکه» در شهرستان کوچوبامبا بالگرد او دچار سانحه شد و سقوط کرد. برخی از منابع مدعی شده‌اند که این حادثه ترور بوده، اما این ادعا‌ها هرگز به اثبات نرسیدند.
ژوئل راکوتومالالا

نخست‌وزیر ماداگاسکار    


۳۰ ژوئیهٔ ۱۹۷۶    
بالگرد حامل نخست‌وزیر ماداگاسکار که حداکثر ۷ نفر ظرفیت داشت با بیش از ۴۰ کیلوگرم چمدان بعد از پرواز ازآنتاناناریوو دچار سانحه شد. وقایع سیاسی بعدی موجب شد عده‌ای خرابکاری را عامل این سقوط بدانند.

جمال بیجدیچ

۱۸ ژانویهٔ ۱۹۷۷    


نخست‌وزیر یوگسلاوی    او در سن ۵۹ سالگی به همراه همسرش بر اثر سقوط هواپیمای لیرجت ۲۵ در کوه ایناچ در نزدیکی بوسنی و هرزگوین کشته شدند. این هواپیما از پایگاه هوایی باتاینیکا در بلگراد بلند شد و در مسیر سارایوو بود که ظاهراً به دلیل شرایط بد جوی سقوط کرد.
احمد ولد بوسیف    نخست‌وزیر موریتانی    


۲۸ ژانویه ۱۹۷۹    او یک ماه بعد از تصدی سمت نخست‌وزیری در یک سانحه هوایی در ساحل «داکار» در سنگال جان باخت.
فرانسیسکو دی سا کارنیرو

نخست‌وزیر پرتغال    


۴ دسامبر ۱۹۸۰    هواپیمای سسنا ۴۲۱ او هنگامی که در حال رفتن به یک گردهمایی انتخاباتی در پورتو بود بعد از برخاستن از فرودگاه لیسبون با ساختمان برخورد کرد. شایعاتی که هرگز تأیید نشدند ادعا کردند که او در واقع ترور شده است.
جیمی رولدز آگویلرا

ر‌ئیس‌جمهور اکوادور     


۲۴ مه ۱۹۸۱    در این تاریخ هواپیمای «سوپرکینگ ایر» که حامل آگویلرا و همسرش و همچنین وزیر دفاع اکوادور و همسرش بودند سقوط کرد و همه سرنشین‌ها جانشان را از دست دادند. تئوری‌های مختلفی درباره دلیل این سانحه از خطای خلبان گرفته تا نقش‌آفرینی جنبش چریکی ۱۹ آوریل کلمبیا درباره دلیل این سانحه مطرح شده که هیچ‌کدام تأیید نشده‌اند.
عمر توریخوس

رهبر نظامی پاناما

 

۳۱ ژوئیهٔ ۱۹۸۱    
او با یک فروند هواپیمای دو موتوره DHC-۶ از نیروی هوایی پاناما در حال پرواز بود. گزارش مفقود شدن هواپیما با تأخیر یک روزه اعلام شد و یافتن محل سقوط نیز چند روز به طول انجامید. مرگ او سرآغاز شکل‌گیری تئوری‌های توطئه شد.

سامورا ماچل

رئیس‌جمهور موزامبیک    


۱۹ اکتبر ۱۹۸۶    او در سانحه سقوط هواپیمای توپولوف تو-۱۳۴ جان باخت. تعدادی از مقام‌های ارشد دولت ماچل هم در این پرواز بودند که آن‌ها هم جانشان را از دست دادند. گزارش‌ها حاکی بود که خدمه هواپیما اخطار مربوط به پرواز در ارتفاع پایین را نادیده گرفته اند. هواپیما قرار بود از موزامبیک به زامبیا برود، اما در آفریقای جنوبی دچار سانحه شد و سقوط کرد. همین امر باعث شکل‌گیری تئوری‌هایی درباره احتمال نقش‌آفرینی دولت آفریقای جنوبی شد. 
محمد ضیاءالحق

رئیس‌جمهور پاکستان    


۱۷ اوت ۱۹۸۸    ششمین رئیس‌جمهور پاکستان بود که هواپیمای سی-۱۳۰ حامل او در نزدیکی بهاولپور، در ایالت پنجاب پاکستان سقوط کرد. این هواپیما هنگام سقوط ۳۰ سرنشین داشت. آرنولد رافل، سفیر وقت آمریکا در پاکستان و شماری از افسران ارشد پاکستان در این سانحه کشته شدند.
بوریس ترایکوفسکی

رئیس‌جمهور مقدونیه    


۲۶ فوریهٔ ۲۰۰۴    هواپیمای حامل ترایکوفسکی هنگامی سفر او برای شرکت در یک کنفرانس اقتصادی شهر «موستار» در بوسنی و هرزگوین به دلیل شرایط بد جوی از جمله مه غلط و بارش شدید باران دچار سانحه شد و سقوط کرد. سانحه در دامنه کوهی در جنوب شرقی هرزگوین، در نزدیکی روستا‌های پوپلات و ورسنیک در هشت مایلی (۱۵ کیلومتری) جنوب شرقی موستار به وقوع پیوست. او تنها رئیس جمهور مقدونیه شمالی است که در مقام خود فوت کرده است.
محمدو ماسیدو    سلطان خلافت سوکوتو    


۲۹ اکتبر ۲۰۰۶    پرواز شماره ۰۵۳ شرکت هواپیمایی ای‌دی‌سی دقایقی بعد از پرواز از فرودگاه بین‌المللی «ننامندی آزیکیوه» در آبوجا در کشور نیجریه دچار سانحه شد و سقوط کرد. ماسیدو، پسر و نوه او جزو مسافران این هواپیما بودند که جانشان را از دست دادند.
لخ کاچینسکی

رئیس‌جمهور لهستان    


۱۰ آوریل ۲۰۱۰    
روز ۱۰ آوریل ۲۰۱۰ یک هواپیمای توپولوف Tu-۱۵۴M حامل لخ کاچینسکی، همسرش ماریا کاچینسکا و سایر اعضای یک هیئت لهستانی از ورشو برای بزرگداشت قتل عام کاتین بود. این هواپیما هنگام نزدیک شدن به پایگاه هوایی اسمولنسک در روسیه سقوط کرد. ۹۶ نفر از جمله بسیاری از بالاترین رهبران نظامی و غیرنظامی لهستان در این سقوط کشته شدند.

 

نظر شما