شناسهٔ خبر: 66769606 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

مراسم تشییع آیت‌الله کورانی در قم برگزار شد

مراسم تشییع پیکر آیت‌الله علی کورانی، استاد حوزه علمیه عصر امروز 31 اردیبهشت ماه در قم بر گزار شد.

صاحب‌خبر -

ارسال/ مراسم تشییع آیت‌الله کورانی برگزار شدبه گزارش ایکنا، مراسم تشییع پیکر آیت‌الله علی کورانی، استاد حوزه علمیه و نویسنده آثاری درباره مهدویت و ظهور، عصر امروز 31 اردیبهشت ماه در قم بر گزار شد. 

پیکر این استاد لبنانی حوزه علمیه با حضور جمع زیادی از استادان و طلاب حوزه‌های عرب‌زبان، استادان و شخصیت‌های علمی حوزه و دانشگاه و شاگردان آن مرحوم از مسجد امام حسن عسکری(ع) تا حرم مطهر حضرت معصومه(س) تشییع شد.

آیات و حجج اسلام والمسلمین سیدمحمد غروی، عضو جامعه مدرسین حوزه قم، استاد جواد محدثی، استاد حوزه، محمدعلی مهدوی‌راد، سیدریاض حکیم و سیدعلی میلانی در مراسم تشییع آن مرحوم حضور داشتند.

یادآور می‌شود، ایشان در خانواده‌ای کشاورز به دنیا آمد و به تشویق آیت‌الله سید عبدالحسین شرف‌الدین به مدرسه دینی رفت و زیر نظر شیخ ابراهیم سلیمان درس‌های مقدماتی را گذراند. در سال ۱۹۵۸ میلادی در چهارده سالگی به شهر نجف رفت و دروس مقدمات و سطح را در نزد آیات عظام محمد تقی فقیه، سید علاء بحرالعلوم، شیخ باقر ایروانی و سیدمحمدباقر حکیم خواند و در درس خارج آیت‌الله سید ابوالقاسم خویی و شهید سیدمحمد باقر صدر شرکت کرد.

کورانی از اواسط دهه ۶۰ میلادی، به عنوان نماینده چند مرجع شیعه از جمله آیت‌الله سید ابوالقاسم خویی، در کشور‌های عراق و کویت فعالیت داشت. عمده فعالیت‌های او علیه حزب بعث عراق و اندیشه‌های کمونیسم بود. او در سال ۱۹۷۴ میلادی به لبنان بازگشت. شیخ کورانی پس از انقلاب اسلامی به ایران آمد و به پژوهش در زمینه‌ احادیث اسلامی درباره حضرت مهدی(عج)، تاریخ تدوین قرآن، معنی واژه‌های قرآن (نقد کتاب مفردات راغب)، سیره نبوی(ص)، تاریخ امامان شیعه(ع) و نقد اندیشه‌های وهابیت پرداخت.

ایشان با حمایت آیت‌الله سیدمحمدرضا گلپایگانی، اولین برنامه رایانه‌ای جامع جهان اسلام را تولید کرد که ۳۰۰۰ جلد کتاب را دربرداشت و به ۴۷۰۰ جلد رسید و سپس با حمایت آیت‌الله سید علی سیستانی، مرکز «المصطفی للدراسات الدینیه» را برای پژوهش در اندیشه‌های اسلامی بنیان گذاشت؛ همچنین به راه‌اندازی پایگاهی به نام کتابخانه اهل البیت(ع) اقدام کرد که در بردارنده حدود هفت هزار کتاب از منابع شیعه و اهل سنت است.

او در عرصه دین و مسائل مهدویت آثار زیادی را از خود برجای گذاشت که مشهورترین آن کتاب «عصر ظهور» و «معجم موضوعی احادیث امام مهدی(عج)» است. برنامه تلویزیونی او با نام «المهدی منا» نیز یکی از برنامه‌های پرمخاطب شبکه ماهواره‌ای اهل البیت(ع) از این عالم فقید به‌شمار می‌رود و تألیفات زیادی هم در حوزه دین، اخلاق، تاریخ، سیاست و زبان عربی داشت.

مرحوم شیخ علی کورانی از شاگردان و یاران شهید سیدمحمدباقر صدر و از اعضای فعال حزب الدعوه بود و به همین واسطه برخی از بزرگان و فرماندهان حزب‌الله را ایشان به این حزب آورد. وی در زمینه‌های سیاسی و اجتماعی فعالیت زیادی داشت و از مؤسسان مساجد، حسینیه‌ها و بیمارستان رسول اکرم(ص) بیروت بود.

انتهای پیام

نظر شما