شناسهٔ خبر: 66740305 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری | لینک خبر

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم خبر داد؛

حضور ۴۶ پارک علم و فناوری و ثبت ۷۰۲۶ محصول فناورانه در سامانه جان

معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری گفت: براساس آخرین آمار تاکنون ۴۶ پارک علم و فناوری و ۷۰۲۶ محصول فناوری در سامانه جان ثبت شده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، سجاد محمدعلی نژاد در این خصوص توضیح داد: در حال حاضر ۴۶ پارک علم و فناوری در سامانه جان فعال هستند و همچنین ۲۲۳۶ شرکت محصولات خودشان را در سامانه جان بارگذاری کرده‌اند  که هر شرکت به صورت میانگین سه محصول بارگذاری کرده است یعنی تعداد محصولاتی که تا الان بارگذاری شده بالای ۷هزار محصول است. با توجه به اینکه اخیراً چند ظرفیت جدید به این سامانه اضافه شده است رونمایی آن با حضور رؤسای دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری و پژوهشگاه‌ها در همین هفته جاری انجام می‌شود.
محمد علی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار مهر افزود: برای این سامانه تفاهم و اتصال بین وزارت علوم،تحقیقات و فناوری و وزارت صمت انجام شده که با کمک وزارت صمت طراحی فرایندها و الگوریتم‌ها اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: واحدهای فناور مستقر در پارک های علم و فناوری اگر محصولی بارگذاری کنند از طرف وزارت صمت ارزیابی با عمق سخت صورت می‌گیرد که ماموریت این ارزیابی به سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی واگذار شده است. با این ارزیابی مشخص می‌شود که چه میزان محصول در داخل کشور تولید شده است و این ارزیابی برای برخی از محصولات به صورت نمونه کار انجام شده است که بتوانیم این فرایند را پیش ببریم.
محمد علی‌نژاد گفت: انتقال و اتصال و شروع فرآیند این سامانه به صورت رسمی بعد از رونمایی انجام می‌شود اما طبق آخرین اطلاعاتی که از سامانه به دست آورده‌ام ۷۰۲۶ محصول ثبت شده است و این تعداد روز به روز در حال افزایش است. همچنین قیمت‌گذاری به این صورت است که قالب محصولات قیمت‌گذاری می‌شوند ولی برخی از محصولات به دلیل اینکه سفارشی ساخته شده‌اند یعنی بر اساس یک نیاز فناورانه هستند بر اساس مشخصاتی که خریدار می‌خواهد و اعلام می‌کند قیمت‌گذاری انجام می‌شود.
وی گفت: سامانه توانیران که سامانه پایه است برای این طراحی شده که اجراکنندگان تمامی پروژه‌هایی که در سطح دستگاه‌های مختلف وجود دارد اگر بخواهند که بخشی از نیازشان را از خارج از کشور تامین کنند ظرفیتی را ایجاد می‌کند که از محصولات داخل کشور استفاده بشود و در صورتی که ظرفیتی در داخل کشور وجود نداشته باشد از خارج کشور با شرایط تخصیص ارز به متقاضیان کمک خواهد کرد. این سامانه کاملا در اختیار وزارت صمت است و از عوامل اصلی و کلیدی استفاده از ظرفیت داخلی و تقویت شرکت‌ها خواهد شد.

نظر شما