شناسهٔ خبر: 66713897 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز | لینک خبر

رئیس جمهور را ایستاده تشویق کنید/ ماجرا چیست؟

کارخانه‌ای که زمانی 480 میلیارد تومان برای فروش قیمت گذاشته شده بود، حالا 11 هزار میلیارد تومان ارزشگذاری می‌شود.

صاحب‌خبر - گروه اقتصادی جهان نيوز: سفر رئیس‌جمهور به مازندران، یک برنامه داشت که مشابه آن در سفر‌های دیگر هم برگزار شد؛ جشن احیای واحدهای تولیدی. سهم مازندران احیای 395 واحد بود که 9 هزار و 564 فرصت شغلی ایجاد کرد. اما یک مورد آن دارای اهمیت ملی است؛ احیای کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران که کشور را از واردات کاغذ کتاب بی‌نیاز کرده است.
 
واگذاری به ثمن بخس!
به گزارش ایران، داستان این کارخانه و فرآیندی که به احیای آن منجر شد، یکی از قصه‌های خواندنی است که غصه تولید در ایران را روایت می‌کند. واقعیت این است که کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران به دلیل اهمال‌کاری‌های دولت قبل، بویژه افزایش بی‌رویه واردات کاغذ پس از توافق هسته‌ای در مسیر تعطیلی، توقف فعالیت و بیکاری و اخراج کارگران قرار گرفت. کار به جایی رسید که این واحد تولیدی مهم که نیازهای استراتژیک کشور در زمینه کاغذ را تأمین می‌کرد، با قیمت نازل 480 میلیارد تومان در مسیر واگذاری قرار گرفته بود. یا آن‌طور که سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت روایت کرده است، «به ثمن بخس در حال واگذاری بود.» این فرآیند مغایر منافع ملی، در سال 99 با ورود آیت‌الله رئیسی در مقام رئیس قوه قضائیه به این مسأله، متوقف شد. اما در سال 1401 کارخانه‌ای که قرار بود واگذار شود تا به قولی، دولت وقت از شر آن خلاص شود، در مسیر احیا قرار گرفت. سپهر خلجی، تصمیمات مدیریتی ملی و منطقه‌ای منجر به احیای این واحد را تشریح کرد: این کارخانه، چوب مورد نیاز را نه از جنگل، بلکه از طریق کاشت درخت تأمین می‌کند و تأکید دولت و رئیس‌جمهور مبنی بر این بود که آموزش و پرورش و وزارت ارشاد کاغذهای مورد نیاز خود را از این کارخانه تأمین کنند. این فرآیند باعث شد که به گفته محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس‌جمهور، اکنون 100 درصد کاغذ مورد نیاز کتاب‌های درسی کشور در آموزش و پرورش، از کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران تأمین می‌شود که به منزله تأمین قطعی بازار برای محصولات آن است. این فرآیندهای احیا که شامل تصمیمات چندجانبه بود، باعث شد که ظرفیت تولید کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران که زمانی تنها 4 هزار و 700 تن بود، با افزایش حدود 30 برابری به بیش از 120 هزار تن برسد. درعین حال، کارخانه‌ای که زمانی 480 میلیارد تومان برای فروش قیمت گذاشته شده بود، حالا 11 هزار میلیارد تومان ارزشگذاری می‌شود. با نگاهی به این شرایط است که می‌توان این گفته خلجی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت را دریافت که گفت: «ما یک چیزی از دهه از دست رفته اقتصاد می‌گوییم و شما یک چیزی می‌شنوید. عمق فاجعه و خیانت در دهه 90 را باید از نزدیک ببینید.»

همین اتفاق بود که باعث شد رئیس شورای کارگری این کارخانه، ضمن قدردانی از رئیس‌جمهور که کرامت را برای کارگران احیا کرد، از همگان خواست که به احترام حجت‌الاسلام رئیسی، به صورت ایستاده او را تشویق کنند.

احیای واحدها پس از 7 سال تعطیلی
در این کارخانه، با حضور رئیس‌جمهور جشن احیای 395 واحد راکد مازندران برگزار شد. با بازگشت این واحدها به چرخه تولید، 159 هزار و 542 هزار میلیارد ریال سرمایه احیا شده است. رئیس‌جمهور در این مراسم گفت: در بازدید قبلی ما از این کارخانه (چوب و کاغذ) در کمال تأسف شاهد بودیم که این واحد و بسیاری از واحدهای تولیدی تا مرز تعطیلی و بعضاً تعطیلی کامل پیش رفته بودند.

سید ابراهیم رئیسی با اشاره به اینکه در بازدیدی که از غرفه‌های برخی واحدها داشتیم، تاریخ تعطیلی آنها سال‌های دهه 90 بود،  اضافه کرد: شما کارگران و مدیران عزیز با کار، تلاش و فعالیت در حال ناامید کردن دشمنان و امیدوار کردن دوستان و دوستداران انقلاب هستید. شما تلاش می‌کنید اقتصاد را قوی کرده و اجازه ندهید تکانه‌ها اقتصاد کشور را تکان دهد.

بیشتر بخوانید:
خدمتی دیگر از ژنرال نفتی اصلاح طلبان/ اوجی: زنگنه می‌خواست پالایشگاه آبادان را رایگان واگذار کند!

نظر شما