به گزارش خبرنگار مهر، کاظم جلالي در حاشيه جلسه علني روز سه شنبه مجلس و در جمع خبرنگاران با اشاره به تشنج پيش آمده در جلسه علني مجلس ميان وي و کوچکزاده نماينده تهران، اظهار داشت: آنچه من ميخواستم بگويم و نشد که بگويم، اين بود که مقام معظم رهبري فرمودهاند که در موضوع هستهاي طوري پيش نرويد که منجر به دودستگي و اختلاف شود و دوستان عزيزي هم که دم از ولايت ميزنند بايد به اين مسئله توجه داشته باشند.
وي افزود: ما نيز معتقديم که اي کاش ترجمه برجام را کمي زودتر به مجلس ميفرستادند، ولي اين مسئله آنقدر موضوع مهمي نيست که به بهانه آن، به رئيس مجلس و خودمان توهين کنيم و دودستگي ايجاد کنيم.
نماينده مردم شاهرود با بيان اينکه نبايد بيهوده درگير چالشهاي بيحاصل شويم، تصريح کرد: اگر جاي ما با دوستان عوض شده بود و ما نسبت به تيم هستهاي منتقد بوديم و بعد رهبري اين عبارات والا را نسبت به تيم مذاکره کننده ميگفتند، از نظر اين دوستان کمبصيرت و بيبصيرت ميشديم! اما با وجود اين سخنان رهبري، به وزير امور خارجه به عنوان يک خائن توهين ميشود.
جلالي با بيان اينکه قبلا نيز در موارد مشابه تذکر دلسوزانه داده بوديم، گفت: زماني دوستان ميخواستند سفارت انگليس را فتح کنند؛ ما تذکر داديم که اين کار را نکنيد و ديديم که بعدها نيز رهبر انقلاب گفتند که اين کار درست نبود و ملاحظه کرديم که چه مشکلاتي بر سر راه روابط پيش آمد.
وي با بيان اينکه الان در شرايط حساسي قرار داريم، عنوان کرد: در بين آمريکاييها تشتت وجود دارد و جمهوريخواهان و دموکراتها هر کدام حرف خودشان را ميزنند، دليلي ندارد که ما مثل آنها باشيم و کپيبرداري کنيم، چون در آمريکا عنصري مثل ولايت فقيه نيست و طبيعي است که اختلافات آنها فصلالخطاب ندارد و با اختيارات رئيس جمهور حل ميشود.
عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس اضافه کرد: اما در جمهوري اسلامي هم ساز وکارهايي به دليل وجود نهادهاي قانوني برقرار است و هم نهايتا ولايت فقيه و رهبري که امور را تعيين تکليف ميکند.
جلالي ادامه داد: هول نشويم، کسي نميخواهد اختيارات مجلس را بگيرد. دو روز پيش يکي از دوستان در مجلس به من گفت که لابد ترجمه برجام را دير دادهاند تا آقاي لاريجاني در آن دستکاري کند، من اين مسئله را که از طرف يکي از افراد محترم جبهه پايداري مطرح شده بود به رئيس مجلس منتقل کردم که وي پاسخ داد مگر ميشود چنين کاري بکنيم؛ غلطهايي در ترجمه بوده است که وزارت خارجه خواسته است اصلاح کند و بعد توزيع کنيم.
وي با تاکيد بر حفظ وقار و سنجيدگي مجلس در دنبال کردن وظايف قانوني، گفت: دوستاني هم که تذکر ميدهند دلسوز هستند، اما اين دلسوزي نبايد منجر به تشتت شود.
تمايلي به حضور در مجلس بعدي ندارم
جلالي با بيان اينکه لاريجاني امروز در جايگاه يک رجل ملي عمل ميکند، گفت: اين حرفها را که ميزنم عدهاي فکر ميکنند که نياز ويژهاي به کسي دارم؛ در حالي که اين 4 دوره نمايندگي من عنايت الهي بود و اين طور نبود که عقبهاي از آدمها داشته باشيم و الان هم ديگر تمايلي ندارم که در مجلس بعدي باشم.
بررسي مرکز پژوهشها درباره ساز و کار مشترک ميان مجلس و شوراي عالي امنيت ملي در موضوع هسته اي
رئيس مرکز پژوهشهاي مجلس همچنين در پاسخ به سئوالي درباره ضرورت يا عدم ضرورت تشکيل کميسيون ويژه رسيدگي به «برجام» اظهار داشت: الان ديگر اين مسئله قانون است که اين کميسيون تشکيل شود و نميتوان درباره ضرورت يا عدم ضرورت آن بحث کرد و تاکيد ما نيز اين است که از همه جريانات سياسي مجلس، در بين اين 15 نفر حضور داشته باشند، چون موضوع يک موضوع کلان و ملي است.
جلالي درباره ارائه ليست مشترک از سوي فراکسيون رهروان و فراکسيون اصولگرايان براي انتخاب اعضاي اين کميسيون نيز تصريح کرد: برخي دوستان دارند تلاش ميکنند که نميدانم اين تلاشها موفق ميشود يا خير، ولي اگر از همه جريانات سياسي در آن باشند، به نفع کشور است.
وي در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره نسبت ميان مجلس و شوراي عالي امنيت ملي در بررسي برنامه جامع اقدام مشترک، گفت: به طور روشن اين مسئله را نميدانم و از رئيس مجلس هم که سئوال کردم، گفت که هنوز اين مسئله شفاف و روشن نيست.
جلالي خاطرنشان کرد: البته شوراي عالي امنيت ملي ساز و کار خودش را دنبال ميکند و هنوز هم دير نشده است؛ به مرور زمان مجلس و دولت به نتيجه ميرسند.
وي همچنين گفت: در مرکز پژوهشهاي مجلس در حال بررسي حقوقي شيوه دنبال کردن اين موضوع در مجلس و شوراي عالي امنيت ملي، هستيم.
جلالي:
نسبت مجلس وشوراي امنيت در بررسي برجام را نمي دانم
عضو کميسيون امنيت ملي گفت: به طور روشن نسبت ميان مجلس و شوراي عالي امنيت ملي در بررسي برنامه جامع اقدام مشترک را نميدانم و از رئيس مجلس هم که سئوال کردم، گفت که هنوز اين مسئله شفاف و روشن نيست.
صاحبخبر -
نظر شما