شناسهٔ خبر: 66702473 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تمدید ممنوعیت بهره‌برداری از منابع آب زیرزمینی در محدوده مطالعاتی بیرجند

خبرگزاری صدا و سیما

به دلیل افت سطح آب زیرزمینی و کسری حجم مخزن در محدوده مطالعاتی بیرجند، ممنوعیت توسعه بهره‌برداری از منابع آب زیرزمینی این محدوده تا ۵ سال دیگر تمدید شد.

صاحب‌خبر -

تمدید ممنوعیت بهره‌برداری از منابع آب زیرزمینی در محدوده مطالعاتی بیرجند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیر مطالعات شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: برای جلوگیری از افزایش روند افت سطح آب زیرزمینی، ممنوعیت بهره‌برداری از محدوده مطالعاتی بیرجند از ۱۷ اردیبهشت ماه سال جاری تا ۱۹ اسفند ۱۴۰۷ به مدت پنج سال تمدید شد.

فاطمه شهابی‌فرد افزود: به موجب ماده ۴ قانون توزیع عادلانه آب این ممنوعیت که شامل ممنوعیت حفر چاه عمیق، نیمه عمیق و احداث قنات و یا هرگونه افزایش بهره‌برداری از منابع آب (به استثنای موارد مندرج در آیین‌نامه اجرایی قانون الحاق یک ماده به قانون وصول برخی از درآمد‌های دولت و مصرف آن در موارد معین و ماده ۵۷ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب سال ۸۴ و در حد سقف تخصیص آب ابلاغ شده) در دشت مذکور است، تمدید شد.

مدیر مطالعات شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی، مساحت محدوده مطالعاتی بیرجند را سه هزار و ۴۰۷ کیلومتر مربع اعلام کرد و گفت: این دشت از مهر ماه سال ۱۳۶۵ تا مهرماه سال ۱۴۰۲ به طور متوسط سالانه ۴۶ سانتی متر با افت سطح آب زیرزمینی مواجه شده به گونه‌ای که افت مستمر سطح آب زیرزمینی سبب فرونشست دشت شده است.

وی با بیان اینکه مجموع اضافه برداشت از محدوده مطالعاتی بیرجند در بازه زمانی مذکور ۲۳۶.۵ میلیون متر مکعب است، افزود: برای بهبود وضعیت آبخوان‌های استان و سازگاری با کمبود منابع آب سطحی و زیرزمینی، سند سازگاری با کم آبی استان از اسفندماه سال ۱۳۹۹ در کارگروه ملی سازگاری با کم آبی تصویب و ابلاغ شد.

شهابی‌فرد افزود: در این سند که با همکاری استانداری خراسان جنوبی، شرکت آب منطقه‌ای، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، سازمان جهاد کشاورزی، دانشگاه بیرجند، شرکت آب و فاضلاب، سازمان صنعت، معدن و تجارت، اداره کل منابع طبیعی و سازمان محیط زیست استان تدوین و تصویب شده است، برای تمامی آبخوان‌های استان، میزان صرفه جویی برای رسیدن به آب قابل برنامه ریزی ذکر شده است.

به گفته وی انتظار می‌رود با همکاری مسئولان استان و بهره برداران، این سند عملیاتی شده و از تشدید روند افت سطح آب زیرزمینی جلوگیری شود.

نظر شما