شناسهٔ خبر: 66684922 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

دانشگاه‌ها برای افزایش بهره‌وری به میدان بیایند

روح‌اله قیطاسی

معاون اقتصادی اتاق تعاون ایران، یکی از مسیرهای مؤثر برای افزایش تولید را بهره‌وری دانست و گفت: انتظار این است که دانشگاه‌ها در این زمینه به میدان بیایند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، رضا وفایی یگانه معاون اقتصادی اتاق تعاون ایران در پنل بهره برداری در برنامه هفتم که در حاشیه نوزدهمین کنفرانس مهندسی صنایع که در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، گفت: بر اساس داده‌های آماری از سال ۹۰ تا کنون بر اساس شاخص‌هایی مقداری، تقریباً تولید ما به اندازه سال ۹۰ است و این عدد نشان می‌دهد که شاخص مقداری، میزان تولید از سال ۹۰ تا ۱۴۰۱ یکسان بوده است.

وی اظهار کرد: در این سال‌ها رقبای ما تلاش خود را کردند و پیش رفتند ولی باید توجه داشته باشیم که ایران با سایر رقبای خود شرایط یکسانی نداشته است. ایران شرایط تحریم را دارد ولی ضرورت دارد تا با رویکرد جهادی اقدام به ساماندهی وضعیت اقتصادی کنیم.

یگانه یکی از مسیرهای مؤثر برای افزایش تولید را بهره وری دانست و با بیان اینکه انتظار این است که دانشگاه‌ها در این زمینه به میدان بیایند، خاطر نشان کرد: در سیاست‌های کلی بهره وری برنامه هفتم توسعه که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد، در گام اول اعلام شد که برای تحقق رشد اقتصادی یکی از تکیه گاه‌های اساسی، موضوع بهره وری است و اگر قانونی نوشته شود باید بر اساس بهره وری باشد.

معاون اقتصادی اتاق تعاون ایران دیگر از سیاست‌های کلی برنامه هفتم را امنیت غذایی عنوان کرد و یادآور شد: در این زمینه نیاز است که اصلاح الگوی کشت را داشته باشیم و یکی از موضوعات مطرح آن استقرار مدیریت یکپارچه منابع است. منابع آبی کشور در مرحله بحرانی است و در زمینه رویکردهایی چون ارتقا مدیریت آبخیزداری و مدیریت آب‌های سطحی و همچنین بازچرخانی منابع آب تاکید شده است.

وی افزایش حداکثری تولید نفت خام و طبیعی به عنوان منابع اصلی کشور را از دیگر سیاست‌های برنامه هفتم بر شمرد و ادامه داد: تاکیدی که در سیاست‌های کلی این بخش شده ضریب بازیافت منابع نفتی، تدوین زنجیره ارزش و جلوگیری از خام فروشی است.

یگانه مزیت‌های جغرافیایی و مرزهای سیاسی کشور و آمایش سرزمینی را از دیگر سیاست‌های کلی این برنامه نام برد و یادآور شد: وقتی صحبت از بهره وری می‌شود یعنی می‌خواهیم از منابع موجودمان استفاده مناسب‌تر و بهینه کنیم که یکی از روش‌های آن آمایش سرزمینی است. به این معنا که مکان یابی فعالیت‌های اقتصادی متناسب با فرصت‌های و مزیت‌های مناطق باشد و این موردی است که در این سال‌ها از آن غفلت کردیم.

وی دلیل این غفلت را مؤثر نبودن نطام برنامه ریزی عنوان کرد و گفت: تحول نظام اداری و اصلاح ساختاری و نظام قضایی از دیگر سیاست‌های کلی است. هوشمند سازی نظام قضایی یکی از این اقدامات ضروری است به گونه‌ای که اگر مردم به سیستم قضایی مراجعه کردند در کمترین زمان پرونده آنها مورد بررسی قرار گیرد.

معاون اقتصادی اتاق تعاون ایران با اشاره به طرح‌های عمرانی خاطر نشان کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده به اندازه ۲۰ سال بودجه‌های عمرانی، پروژه‌های نیمه تمام داریم و باید چگونه منابع به آنها اختصاص داده شود تا این پروژه‌ها اجرایی شود و این موضوع یکی از تاکیدات سیاست‌های کلی است.

انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما