به گزارش ایسنا، امروز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت شاهد اخبار متفاوتی در دنیای علم و فناوری بودیم که از مهمترین آنها میتوان به پایان ۱۱ سال معطل ماندن «پایگاه فضایی چابهار»، دلایل پربارشی بهار امسال در ایران و جنوبغرب آسیا، مردی که پازل کره زمین را چید اما هیچکس حرفش را باور نکرد، استفاده از موهای انسان برای پاکسازی آلودگی نفتی، چین با هوش مصنوعی سامانه نبرد هوایی هوشمند ساخت و کشف ابر مدار مغزی که التهاب را مدیریت میکند، اشاره کرد.
اکنون در این بسته خبری به مرور این اخبار میپردازیم. گفتنی است که شما مخاطبان ارجمند میتوانید با لمس هر یک از خطوط آبیرنگ به خبر مورد نظر هدایت شوید.
پایان ۱۱ سال معطل ماندن «پایگاه فضایی چابهار»/اولین بیمه ماهواره و حرکتش در مدار صادر شد
رئیس سازمان فضایی ایران از بیمه کردن یک ماهواره و حرکت آن در فضا خبر داد و گفت: احداث پایگاه چابهار ۱۱ سال معطل مانده بود و در این دولت کلنگ این پایگاه به زمین خورده شد و برنامهریزی داریم که اولین پرتاب را از این پایگاه داشته باشیم.
دلایل پربارشی بهار امسال در ایران و جنوبغرب آسیا
به اعتقاد محقق پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی، کاهش سرعت سامانه «غربوزان عرضهای میانی» بهدلیل گرمایش زمین موجب شده تا این سامانه به عرضهای پایینتر نفوذ کند و نه فقط از روی دریای مدیترانه که از روی دریای سرخ نیز عبور کند و رطوبت این دو دریا از طریق عربستان به جنوب ایران برسد.
مردی که پازل کره زمین را چید اما هیچکس حرفش را باور نکرد
در این گزارش با آلفرد وگنر(Alfred Wegener)، زمینشناسی که این ایده عجیب را مطرح کرد که قارهها قطعات متحرکی هستند که روزگاری به یکدیگر متصل بوده و سپس جدا شدهاند بیشتر آشنا میشویم.
استفاده از موهای انسان برای پاکسازی آلودگی نفتی
یک سازمان غیر انتفاعی در آمریکا در حال جمعآوری موهای انسان و ساخت تشکهایی مخصوص از آنها به منظور بهرهگیری از خاصیت جذب آنها برای جذب آلودگیهای نفتی است.
چین با هوش مصنوعی سامانه نبرد هوایی هوشمند ساخت
پژوهشگران چینی یک سامانه نبرد هوایی هوش مصنوعی ساختهاند که میتواند تصمیمات خود را توضیح دهد و موجب برتری ارتش چین بر ارتش ایالات متحده در این زمینه شود.
تاکسیهای خودران «ویمو» به ۵۰ هزار سفر هفتگی رسیدند
شرکت ویمو(Waymo) میگوید، روبوتاکسیهای آن اکنون هر هفته ۵۰ هزار سفر انجام میدهند.
هوش مصنوعی یاد گرفته چطور انسانها را فریب دهد!
پژوهشگران هشدار میدهند که سیستمهای هوش مصنوعی تاکنون یاد گرفتهاند که چگونه انسانها را فریب دهند.
مغز خاطرات عجیب را بیشتر به یاد میآورد
پژوهش جدید دانشمندان «دانشگاه ییل» نشان میدهد که هرچه خاطرات عجیبتر و دور از ذهن باشند، مغز تمایل بیشتری به یادآوری آنها دارد.
موفقیت پژوهشگران چین در شبیهسازی یک حالت کوانتومی
پژوهشگران «دانشگاه علم و فناوری چین» با موفقیت توانستند «اثر کسری کوانتومی هال» را با کمک فوتونها شبیهسازی کنند.
ساخت دنیای مدرن در کهکشان ریزتراشهها
هیچکدام از مدلهای هوش مصنوعی مختلف تا فضاپیماها و خودروهای برقی بدون صنعت میکرو الکترونیک و ریزتراشه، تولید نمیشوند و از این از ریزتراشهها به عنوان بنیان اصلی دنیای مدرن کنونی ما یاد میشود.
زمان در هنگام ورزش کند میگذرد!
دانشمندان تایید کردند که ورزش کردن درک زمان را کند میکند.
کشف ابر مدار مغزی که التهاب را مدیریت میکند
پژوهشگران بر این باورند که استفاده از این مدار جدید مغزی میتواند به درمانهای جدیدی برای بسیاری از اختلالات ایمنی منجر شود.
ساخت تلسکوپ رادیویی غولپیکر چین تکمیل شد
چین ساخت تلسکوپ رادیویی غولپیکر خود را برای بررسی آبوهوای فضایی به پایان رساند و آزمایش فنی را روی آن انجام داد.
ماهوارههای جدید «استارلینک» به مدار زمین رفتند
یک موشک «فالکون ۹» شرکت «اسپیسایکس» روز یکشنبه ۲۳ ماهواره «استارلینک» را به مدار پایین برد.
شیشههای آینده از بامبو ساخته میشوند!
پژوهشگران چین از بامبو شفاف برای ساخت نوعی شیشه استفاده کردهاند که ضد شعله، سرکوبکننده دود و فوق آبگریز است.
با حکمرانی خوب میتوان جلوی تعطیلی شرکتها را گرفت/جسارت مهندسان ایرانی در حوزه هوایی
دبیر ستاد توسعه حمل و نقل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با تاکید بر ضرورت حکمرانی مناسب در حوزه فناوری، گفت: در حوزههای فضایی و هوایی باید حکمرانی به گونهای باشد که در آینده مجبور به جلوگیری از فعالیت شرکتهای فعال در حوزه نباشیم.
فضا؛ یک عاشقانه سخت
مدیر عامل یکی از شرکتهای فعال در حوزه فضا از صنعت فضایی با عنوان «عاشقانه سخت» یاد کرد و گفت: توسعه این صنعت منجر به ایجاد زیر ساختهایی برای پرورش بهتر مهندسان خواهد شد.
در مسیر کارآفرینی کار غیرتیمی موفق نخواهد بود
مدیر مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف تاکید کرد: مسیر کارآفرینی یک مسیر مشخص نیست، ضمن آنکه هرگز با کار غیر تیمی موفقیت در این حوزه حاصل نمیشود.
کسب دانش فنی تولید مکمل کاهنده استرس گرمایی در جوجههای گوشتی
محقق پسادکتری دانشگاه ایلام در مطالعات اخیر خود به دانش فنی تولید مکمل کاهنده استرس گرمایی برای افزایش جمعیت جوجههای گوشتی آرین دست یافت.
فراخوان اولین دوره جایزه دانشمند جوان مصطفی(ص) منتشر شد
از سوی بنیاد مصطفی فراخوان جایزه دانشمند جوان مصطفی(ص) ۲۰۲۵ با منابع وقفی پروفسور فرخزاد برنده پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) منتشر شد.
تولید میکروداروی پلیمری درمان نوعی قارچ ناخن
متخصصان یک شرکت دانشبنیان موفق به تولید میکروداروی پلیمری برای درمان نوعی قارچ ناخن شدند که در حال طی مراحل اخذ مجوزهای لازم است تا به بازار عرضه شود.
انتهای پیام
نظر شما