شناسهٔ خبر: 66613463 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

بارندگی‌های بهاری، آورده‌ای خوب برای سدهای چهارگانه ایلام

ایلام - ایرنا - کرامت آسمان در سرازیر کردن باران بهاری به گوشه و کنار استان مرزی ایلام، مخزن سدهای چهارگانه این استان را بر خلاف سال‌های اخیر پر از برکت الهی کرد و باعث سرریز شدن آب برخی سدها شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، کم آبی و تداوم خشکسالی در سال‌های اخیر به یکی از دغدغه‌ها و معضلات جدی تبدیل شده است به طوری که ذخایر منابع آبی در اقصی نقاط کشور به شدت کاهش یافت.

استان مرزی ایلام نیز از جمله استان‌هایی است که در سنوات گذشته با معضل کمبود آب و خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کرد، کاهش بارندگی‌ها و خشکسالی که در سال‌های گذشته دامن‌گیر استان ایلام شد، علاوه بر تاثیر سوء بر طبیعت استان، سبب افت شدید منابع آب‌های سطحی و زیرسطحی شده و به تبع آن صنعت، کشاورزی و محیط زیست را به شدت تحت تاثیر قرار داد.

با این حال خوشبختانه برخلاف سنوات گذشته، بارش‌های مناسب در پاییز و زمستان سال گذشته و به ویژه در فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری منجر به افزایش حجم سدها و آبدهی رودخانه‌های ایلام شده است.

در حالی که سدهای استان در سال‌های اخیر به دلیل عدم ورودی مناسب آب با مشکلات زیادی مواجه بوده و میزان حجم سدها روز به روز پائین می آمد، بارندگی‌های بهاری به ویژه در اردیبهشت ماه امسال جان دوباره به این سدها داده و آنها را سیراب کرده است.

طبیعت سدهای چهارگانه استان ایلام این روزها پس از باران اردیبهشت ماه و بهاری زیبایی خیره کننده به نمایش گذاشته که چشم از دیدن آن‌ها سیر نمی‌شود.‌

سد مخزنی دویرج دهلران سرریز کرد

بارندگی‌های بهاری، آورده‌ای خوب برای سدهای چهارگانه ایلام

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان ایلام گفت: در پی بارش های بهاری سد مخزنی دویرج دهلران سرریز کرد.

"صادق علیمرادی" افزود: سد مخرنی دویرج با حجم مخزن ۲۰۵ میلیون مترمکعب به منظور تأمین آب کشاورزی و صنعت شهرستان و همچنین مهار سیلاب‌های رودخانه دویرج احداث شده است.

وی تصریح کرد: این سد در ۱۳ کیلومتری شمال شرق شهر موسیان از توابع شهرستان دهلران بر روی رودخانه "دویرج" واقع در جنوب غرب استان ایلام قرار دارد.

ظرفیت سد ایلام(چم گردلان) تکمیل است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان ایلام با اشاره به حجم کنونی سد ایلام، یادآور شد: ظرفیت کنونی سد ایلام ۶۳.۷ میلیون مترمکعب بوده که در حال حاضر ظرفیت آن تکمیل و پر شده است.

علیمرادی گفت: با توجه به تکمیل ۱۰۰ درصدی ظرفیت سد مخزنی ایلام و سرریز شدن آن، شرکت آب منطقه ای ایلام به منظور مدیریت کیفی مخزن سد و همچنین ایجاد ظرفیت کافی جهت مستهلک کردن سیلاب‌های احتمالی ناشی از بارش‌های بهاری، بخشی از آب با کیفیت پایین، در کف مخزن را از طریق دریچه تخلیه کننده تحتانی سد رهاسازی کرد.

حجم سدهای چهارگانه ایلام ۲۹۷ میلیون مترمکعب است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان ایلام گفت: حجم کنونی آب پشت سدهای چهارگانه این استان با توجه به بارش‌های چند روز گذشته به ۲۹۷.۳ میلیون متر مکعب رسیده است.

علیمرادی با اشاره به آخرین وضعیت ذخایر آب سدهای چهارگانه استان، اظهار کرد: حجم کلی سد "دویرج" دهلران ۲۰۳ میلیون مترمکعب بوده که در حال حاضر ۲۰۰ میلیون متر مکعب از حجم آب این سد پُر است.

وی افزود: سد دویریج دهلران پنج شنبه هفته گذشته سرریز کرد و بخشی از آب تخلیه و رهاسازی شده است.

سدهای کنگیر و گلال در آستانه سرریز شدن

بارندگی‌های بهاری، آورده‌ای خوب برای سدهای چهارگانه ایلام

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای ایلام بیان کرد: حجم سد کنگیر ایوان نیز در تراز نرمال ۱۹ میلیون مترمکعب بوده که تاکنون ۱۷ میلیون مترمکعب معادل ۸۹ درصد حجم آن پر شده است.

وی در خصوص وضعیت سد گلال نیز خاطرنشان کرد: این سد نیز در تراز نرمال ۱۹ میلیون متر مکعب بوده که حجم کنونی آن ۱۶.۶ میلیون مترمکعب معادل ۸۶ درصد است.

بارش‌های بهاری از ابتدای سال جاری تا کنون، نقش مهمی در راستای افزایش ذخیره آب در پشت در سدهای این استان داشته است.

هوای ایلام از امروز ناپایدار می‌شود

معاون توسعه و پیش‌بینی هواشناسی استان ایلام گفت: سامانه بارشی از اواخر وقت امروز هوای استان را تحت تاثیر فعالیت‌های جوی خود ناپایدار می‌کند.

بارندگی‌های بهاری، آورده‌ای خوب برای سدهای چهارگانه ایلام

"مجتبی میهن پرست" اظهار کرد: این سامانه بارشی از امشب فعالیت خود را شروع می‌کند و تا اوایل روز سه شنبه تداوم دارد.

وی افزود: این سیستم کل استان را در بر می‌گیرد اما عمده بارش‌های آن در نیمه شمالی و شرقی استان رخ می‌دهد.

میهن پرست ادامه داد: هرچند قدرت این سیستم نسبت به ۲ سامانه گذشته قوی نیست اما باتوجه به رگباری و ناگهانی بودن ریزش‌ها، احتمال تقویت نقطه‌ای باران به ویژه در نواحی شمالی و شرقی استان وجود دارد.

وی اضافه کرد: در مدت فعالیت سامانه بارشی، دمای هوا نیز تا ۶ درجه سانتیگراد نسبت به روزهای گذشته کاهش می‌یابد.

معاون توسعه و پیش بینی هواشناسی استان ایلام رعد و برق، بارش تند رگباری، صاعقه، وزش باد و تگرگ را از پدیده های جوی این سامانه برشمرد.

وی یادآور شد: خطر اصابت صاعقه، بروز آب‌گرفتگی، لغزندگی جاده‌ها و معابر، احتمال آسیب دیدن سازه‌های سبک و سرشاخه درختان به علت وزش باد و بارش‌های رگباری از پیامدهای این سیستم است.

میهن پرست هشدار داد: با توجه به وجود رطوبت در هوا و فعالیت ریزشی این سیستم جدید، کشاورزان نسبت به تسریع در برداشت محصول خود و ذخیره محصول در فضای سرپوشیده اقدام و مزارع خود را برای جلوگیری از بروز آفات، پس از خروج سامانه سمپاشی کنند.

وی از کوهنوردان و دامداران خواست به علت خطر اصابت صاعقه و رعد و برق از حضور در ارتفاعات خودداری کنند.

میهن پرست پیش بینی کرد برای اواخر روز چهارشنبه یک سامانه بارشی دیگر نیز به استان وارد شود.

بارش‌های اخیر در سطح استان علاوه بر زیبایی‌های چشم نواز طبیعت بکر استان، خنکا و لطافت بهاری را بیش از سال‌های گذشته در این استان گسترانیده است، چشمه‌های جوسانی که از دل زمین در برخی از نقاط استان سر برآورده و چشم انسان را از این همه قدرت و شکوه باری تعالی به خود معظوف کرده است، نویده دهنده ترسالی است که تکمیل ظرفیت سدهای ایلام یکی از نشانه های این عظمت و نعمت و الهی است.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، پر شدن سدها و جاری شدن چشمه‌ها و پرآب شدن رودخانه‌های دائمی و فصلی استان، بهانه‌ای برای عدم رعایت الگوی مصرف نمی‌شود و قدر این نعمت بزرگ الهی را باید صرفه جویی و مصرف بهینه دانست و از مردم شریف استان انتظار می‌رود که شکر نعمت را با مصرف صحیح به جای آورده و قدردانی خود را رعایت الگوی مصرف به جای آوریم.

نظر شما