شناسهٔ خبر: 66610108 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ذخیره آب سدهای مازندران سه میلیون متر مکعب افزایش یافت

ساری - ایرنا - مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای مازندران میزان آب ذخیره شده ناشی از بارندگی‌های بهاری سه روز اخیر در مازندران را سه میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: مجموع آب ذخیره شده در سدهای استان تا پیش از بارندگی‌ها ۲۵۶.۵ میلیون متر مکعب بود که با بارش‌های خوب چند روز اخیر به ۲۵۹.۵ میلیون متر مکعب افزایش یافت.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای مازندران، فرهاد خلردی با بیان این‌که بیشترین میزان ذخیره آب بارش‌های اخیر در سد آیت‌الله صالحی مازندرانی(البرز) ثبت شده است، اظهار کرد: با افزایش آورد آب رودخانه‌ بابلرود طی سه روز اخیر بر اثر بارش‌های بهاری حدود ۱.۵ میلیون متر مکعب آب وارد مخزن سد البرز شد.

به گفته وی حدود ۱.۲ میلیون متر مکعب نیز به میزان ذخیره آب سد شهید رجایی ساری و ۳۰۰ هزار متر مکعب به آب موجود در مخزن سد گلورد افزوده شده است.
مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای مازندران افزود: میزان آب ورودی به این سه سد در حال حاضر بیشتر از روزهای عادی است و مجموع ذخیره آب این سدها تا زمان فروکش کردن آب رودخانه‌ها و عادی شدن دِبی آب همچنان کمی افزایش می‌یابد.

به گفته خلردی مجموع آورد رودخانه‌های مهم استان از ابتدای سال آبی جاری–یکم مهر ۱۴۰۲- تا روز ۲۱ اردیبهشت یک‌میلیارد و ۴۰۱ میلیون متر مکعب بود که نسبت به مدت مشابه دوره درازمدت ۲۸ درصد کاهش و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی درباره آمار بارندگی‌های روزهای اخیر در مازندران نیز گفت: میانگین بارش‌های چند روز اخیر در مازندران ۱۹ میلیمتر بود که مجموع بارندگی در این استان طی سال آبی جاری را به ۴۹۳ میلیمتر رساند.

مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که بیشترین بارندگی سه روز اخیر با ۱۰۱ میلیمتر بارش در قائمشهر ثبت شد، خاطرنشان کرد: بارش‌های سال آبی جاری نیز تا کنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد و نسبت به دوره درازمدت ۴ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

به گزارش ایرنا، آب مورد نیاز حوزه کشاورزی مازندران علاوه بر منابع زیرزمینی، از ۱۱ سد بزرگ و کوچک با ظرفیت مجموع ۴۴۲ میلیون مترمکعب آب، ۱۲۰ شاخه رودخانه به طول هفت هزار کیلومتر و حدود ۸۹۰ قطعه آب‌بندان با ظرفیت ذخیره مجموع ۴۰۵ میلیون متر مکعب تامین می‌شود.

کشاورزان مازندران طی سه سال اخیر نبردی جدی با خشکسالی و کم‌آبی داشتند و برای سال ۱۴۰۳ نیز با توجه به کاهش بارش برف در ارتفاعات مازندران طی نیمه دوم سال ۱۴۰۲ این نگرانی وجود داشت که برای چهارمین سال پیاپی هم خشکسالی گریبان کشاورزی این استان را بگیرد. آمارهای مرتبط با منابع آبی استان تا روزهای پایانی فروردین سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که هر چند امسال کشاورزان استان برای تأمین آب مورد نیاز کشتزارهای‌شان وضعیت بهتری نسبت به سه سال گذشته خواهند داشت، اما در برخی نقاط همچنان تنش آبی قابل مشاهده است و باید اقدامات لازم برای عبور از خشکسالی همچنان انجام شود.

نقش مازندران در تأمین محصولات کشاورزی مورد نیاز کشور برجسته و پراهمیت است و به همین دلیل نیز تامین آب کشاورزی برای این استان به طور مستقیم با امنیت غذایی جامعه در ارتباط است.

این استان با داشتن ۴۶۰ هزار هکتار زمین‌های زراعی و باغی سالانه ۷۲ نوع محصول کشاورزی را تولید می‌کند. تولید حدود یک میلیون تن برنج، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن مرکبات و انواع محصولات باغی در مازندران سبب شده که این استان به عنوان قطب تولید محصولات باغی و کشاورزی کشور همواره مورد توجه باشد.

نظر شما