شناسهٔ خبر: 66602537 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

به بهانه جشن امضا؛

صف طولانی مردم رشت برای استقبال از کتاب «سروش صحت»

انتشار فیلم صف طولانی در فضای مجازی نشان می دهد مردم رشت از جشن امضای کتاب «سروش صحت» استقابل گسترده ای کرده اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، چندی پیش فیلمی تحت عنوان صف طولانی مردم اصفهان برای رونمایی و جشن امضای کتاب سروش صحت در فضای مجازی منتشر شد که گفته میشد این صف مربوط به کتاب تازه منتشر شده سروش صحت به نام «تاکسی سواری» است.

حالا در جدیدترین فیلمی که در فضای مجازی دست به دست می شود صف طولانی مردم رشت از استقبال بی نظیر برای این اثر سروش صحت حکایت دارد.

سروش صحت بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون و نویسنده ای که پس از اجرای برنامه کتاب باز، در حوزه کتاب طرفداران زیادی به دست آورده، توانسته با ورود به عرصه نویسندگی کتاب موفقیت دیگری برای خود رقم بزند که صفوف طولانی و عجیب مردم اصفهان و رشت گواهی بر این ادعاست.

https://aparat.com/v/qdt0k85

اما کتاب جدید سروش صحت چیست؟

«تاکسی سواری» ، اولین کتاب سروش صحت، شامل ۱۲۴ داستانک یا میکروفیکشن است. میکروفیکشن به داستان کوتاه‌کوتاه معروف است. در این سبک، نویسنده بخش‌های غیرضروری زبان را حذف می کند. خالق اثر از متن حذف می‌شود و یا از متن فاصله می‌گیرد. به خاطر لحظات ناب و ضربه‌های ناگهانی‌ای که این سبک نگارش در دل‌ خود دارد گاهی تحت‌عنوان «داستان ناگهان» نیز ترجمه می‌شود.
در کتاب «تاکسی سواری» ما به همراه راوی در یک تاکسی نشسته‌ایم و هر روز مسیری کم‌وبیش ثابت را طی می‌کنیم. طی این مسیر اما هر بار مسافران جدید، رانندگان جدید و اتفاقات جدیدی منتظرمان هستند و راوی نکته‌پرداز و طناز کتاب ما را از وقایع آن روز آگاه می‌کند.
از دعوای زن و شوهری راننده تاکسی گرفته تا زلزله‌ای که آن روز آمده، از موضوع مرگ مارادونا تا مهاجرت اجباری جوانان، از خبر قتل یا خودکشی صفحه حوادث روزنامه، غم‌های کوچک و بزرگ و حتی عشق‌های نوجوانی و جوانی.
داستانک‌های این مجموعه نیز به واسطه‌ی همین خصوصیت گاهی همان حسی را به خواننده منتقل می‌کنند که موقع خواندن قطعه‌ای هایکو به او دست می دهد. پیدایش کتاب‌های میکروفیکشن متناسب با کشیده شدن جوامع به سمت مدرنیته و ماشینی‌شدن و محدودیت وقت افراد گسترش پیدا کرده‌است. شاید بتوان گفت ضرورت چنین داستان‌هایی با توجه به میزان کم مطالعه افراد جامعه، چندان دور از ذهن نیست.

این کتاب سال ۱۴۰۲ توسط انتشارات چشمه چاپ و راهی بازار نشر شده است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما