شناسهٔ خبر: 66594789 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

پهپاد دست‌سازی که رکورد گینس را شکست

محمدحسین رضوانی‌فرد

یک پهپاد سفارشی با پرواز با سرعت ۴۸۰ کیلومتر در ساعت، اکنون «سریع‌ترین پهپاد جهان» لقب گرفته و رکورد جهانی گینس را شکسته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، یک پهپاد سفارشی ساخته شده توسط یک پدر و پسر ساکن آفریقای جنوبی به نام مایک و لوک بل(Mike and Luke Bell) پس از پرواز با سرعت ۴۸۰ کیلومتر در ساعت، رکورد جهانی را به نام خود ثبت کرده است.

به نقل از تک‌کرانچ، زوج پدر و پسری که پشت ساخت سریع‌ترین پهپاد جهان قرار دارند، ماه‌ها با آتش‌سوزی‌های پهپاد خود در هنگام پرواز با سرعت بالا مبارزه کردند تا بالاخره موفق شدند آن را با سرعت نزدیک به ۵۰۰ کیلومتر بر ساعت به پرواز دربیاورند.

این تلاش برای رکوردشکنی در تاریخ ۲۱ آوریل انجام شد، اما به گفته این پدر و پسر، این پروژه از ماه‌ها قبل در دست توسعه بوده است.

لوک بل که یک عکاس و تولید کننده محتواست، به کانال یوتیوب خود شناخته می‌شود. وی حدود یک سال پیش، پس از تبدیل دوربین همه کاره خود به توپ تنیس و گرفتن چند فیلم شگفت انگیز از سگش در حال گرفتن آن توپ، برنده یک چالش ۱ میلیون دلاری شد.

آن توپ تنیس با فناوری چاپ سه‌بعدی ساخته شده بود و پدرش آن را طراحی کرده بود. این بار نیز این پدر و پسر با یکدیگر همکاری کردند تا سریع‌ترین پهپاد جهان را بسازند.

گفتنی است که عنوان «سریع‌ترین پهپاد جهان» پیش از این متعلق به پهپاد تیم ردبول بود که خودروی مکس ورشتپن قهرمان مسابقات فرمول ۱ را تعقیب و از آن تصویربرداری می‌کرد.

اکنون پهپاد ساخته شده توسط مایک و لوک بل، پهپاد ردبول را چنان پشت سر می‌گذارد که احساس می‌کنید یک خودروی فِراری یا بنز از یک خودروی معمولی سبقت می‌گیرد.

مبارزه با آتش‌سوزی

در یک شرایط ایده آل، مسیر مایک و لوک برای شکستن رکورد جهانی گینس باید بسیار ساده می‌بود. پدر آن را طراحی می‌کرد، پسر آن را آزمایش می‌کرد و هر دو به بهبود سرعت پهپاد خود ادامه می‌دادند تا زمانی که مطمئن شوند که رکورد جهانی را شکسته‌اند.

اما در دنیای واقعی اینطور نیست. این پدر و پسر می‌دانستند که برای رسیدن به سرعت‌های مورد نظر، باید طراحی آیرودینامیک را بهبود ببخشند. آنها در حالی که تونل باد برای آزمایش پهپاد خود نداشتند، باید نمونه‌های اولیه خود را از پنجره ماشین بیرون نگه می‌داشتند و نحوه برخورد آن با جریان هوا را می‌سنجیدند.

پس از بررسی‌های فراوان، طراحی آنها به فناوری چاپ سه بعدی چاپ شد و پهپاد و تمام اجزای آن مونتاژ شدند. اما باز هم در طول اولین پرواز، پهپاد آتش گرفت. آنها دوباره همه قسمت‌ها را از نو ساختند و دوباره آن را به پرواز درآوردند، اما این تلاش نیز منجر به آتش گرفتن پهپاد شد.

این پهپاد با نام مستعار پرگرین ۲(Peregrine ۲) با اصطکاک هوا که باعث می‌شود دما تا ۱۳۰ درجه سانتی‌گراد بالا برود، مشکل داشت و سیم‌های موتور شروع به سوختن می‌کردند و پهپاد متلاشی می‌شد.

طراحی مجدد با استفاده از سیم‌های ضخیم‌تر برای موتورها و آزمایش‌های بیشتر، ماه‌ها طول کشید و در نهایت به پهپادی منجر شد که آتش نمی‌گرفت، اما حالا مشکل این بود که به سرعت مورد نیاز برای رکوردشکنی نزدیک نبود.

شکست رکورد جهانی

مایک و لوک بل به بهبود پرگرین ۲ ادامه دادند و پس از ماه‌ها کار سخت و تلاش‌های مهندسی، سرانجام آنها آماده شدند تا پهپاد خود را در تلاشی برای رکوردشکنی به پرواز درآورند.

این کار باید در حضور چندین شاهد مستقل انجام می‌شد. این آزمایش شامل دو پرواز سرعتی در مسافتی ۱۰۰ متری در دو جهت مخالف بود.

ماه‌ها کار سخت، شکست‌ها و مهندسی دوباره سرانجام به چند ثانیه پرواز با سرعت بالا ختم شد.

آزمایش نهایی برای رکوردشکنی شامل چهار پرواز بود.

سرانجام پرگرین ۲ به سرعتی معادل ۴۸۰.۲۳ کیلومتر در ساعت رسید و رکورد جهانی گینس را به نام خود ثبت کرد.

پرگرین ۲ با همراه داشتن یک دوربین کوچک در خود همچنین به سریع‌ترین پهپاد دوربین‌دار جهان تبدیل شد که به راحتی با سرعت بالای ۴۰۰ کیلومتر در ساعت پرواز می‌کند.

اکنون این پدر و پسر در پی شکستن رکورد خود و رسیدن به سرعت ۴۸۰.۲ کیلومتر بر ساعت(۳۰۰ مایل در ساعت) هستند.

انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما