شناسهٔ خبر: 66591047 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

این خورش رقیب جدی قرمه سبزی است + طرز تهیه

در این گزارش طرز تهیه خورش نازخاتون که نوعی خورش خوشمزه شمالی است را به شما آموزش می دهیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش جماران؛ خورش‌ها معمولا با مرغ و یا گوشت تهیه می‌شوند و از همین جهت دارای میزان بالایی از پروتئین هستند. خورش نازخاتون نوعی خورش خوشمزه ایرانی است که شباهت زیادی به قرمه سبزی دارد با این تفاوت که لوبیا قرمز ندارد و سبزی تشکیل دهنده آن فقط نعناع و جعفری است و در آخر همراه با بادمجان سرو می‌شود. خورش نازخاتون را با ترشی نازخاتون شمالی اشتباه نگیرید، چون کاملا با هم متفاوت هستند. اگر دوست دارید خورش خوشمزه نازخاتون را در منزل و با روشی آسان تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه خورش نازخاتون

گوشت خورشتی: ۲۰۰ گرم

پیاز درشت: ۱ عدد

جعفری: ۳۵۰ گرم

نعناع: ۱۵۰ گرم

بادمجان: ۳ عدد

سیر: ۲ حبه

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری

روغن: به میزان لازم

طرز تهیه خورش نازخاتون

برای درست کردن این خورش خوشمزه ابتدا پیاز را پوست و رنده کنید. پیاز رنده شده را همراه با مقداری روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا کمی نرم و سبک شود، سپس سیر رنده شده را همراه با زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید و گوشت خورشتی را داخل پیاز داغ بریزید. گوشت را به مدت ۵ دقیقه با پیاز داغ تفت بدهید، سپس به اندازه ۲ لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزید و درب قابلمه را ببندید و حدود یک ساعت و نیم زمان بدهید تا گوشت بپزد. در این فاصله جعفری و نعناع را خرد کنید و داخل یک ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا آب سبزی کشیده شود، سپس کمی روغن به آن اضافه کنید و سبزی را کاملا سرخ کنید. وقتی گوشت پخت، سبزی سرخ کرده را به گوشت و پیاز اضافه کنید و دوباره درب قابلمه را ببندید و ۱ ساعت دیگر زمان بدهید تا خورش بپزد و جا بیفتد. نیم ساعت آخر پخت، آبلیمو و نمک را به خورش اضافه کنید. برای کنار این خورش بادمجان‌ها را به صورت ورقه‌ای سرخ کنید و وقتی خورش را داخل طرف سرو کشیدید، بادمجان سرخ کرده را کنار خورش بچینید و میل کنید، نوش جان.

 

نظر شما