شناسهٔ خبر: 66589714 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

بزرگترین مرکز رادیوداروی غرب آسیا افتتاح می‌شود

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان از افتتاح بزرگترین مرکز رادیو دارو غرب آسیا در ایران خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی عصر روز جمعه ۲۱ اردیبهشت در دیدار با آیت الله اعراف مدیر حوزه‌های علمیه اظهار کرد: بحمدالله در دولت سیزدهم فعالیت‌های سازمان به صورت منسجم در ریل پیشرفت قرار دارد. این پیشرفت در عرصه‌های مختلف گسترش دارد، به طوری که تأثیرات آن در زندگی مردم قابل رؤیت است، این یک راهبرد جامع است که سازمان در مسیر آن حرکت می‌کند.

وی افزود: سند راهبردی ۲۰ ساله سازمان انرژی اتمی به شیوه برنامه محور تدوین و بیستم فروردین ۱۴۰۱ از آن رونمایی شد.

معاون رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به پشتوانه این ملت اتفاقات بزرگی رخ داده و کشور در مسیر پیشرفت قرار دارد، اما دشمنان ما این ظرفیت و اقدامات انجام گرفته در حوزه علوم و فنون که بیشتر آنها در مرز دانش قرار دارند را بر نمی‌تابند.

وی افزود: در بخش‌های گوناگون دفاعی، هسته‌ای و علمی کشور ما مستقل و سرآمد است و دشمنان ما نمی‌خواهند جمهوری اسلامی ایران با اقتدار مسیر تعالی را طی کند.

اسلامی، پیشرفت و توسعه علم و دانش در حوزه علم و فنون هسته‌ای را راهبرد سازمان انرژی اتمی دانست و تصریح کرد: این پیشرفت و توسعه در دانش هسته‌ای در انحصار کشورهای قدرتمند بود و به واسطه ورود قدرتمند ایران به این عرصه، تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف اعمال کردند. آنان شرکت‌ها و افرادی را تحریم کردند که این افراد در حوزه علوم و فنون کشور گام برداشته و با این کارشان می‌خواستند جلوی پیشرفت ایران را بگیرند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد. دشمنان می‌دانند فناوری‌های نوین و به خصوص فناوری هسته‌ای قدرت ساز است و به دنبال متوقف کردن مسیر پیشرفت ایران هستند. همان طور که مقام معظم رهبری تاکید کردند، فناوری هسته‌ای برای کشور آبرو بوده و بر همین اساس دانشمندان هسته‌ای ما به شکل درون‌زا و عاشقانه و متعهدانه در این مسیر گام برداشته‌اند.

وی بیان کرد: در موضوع برجام طرف‌های مقابل جمهوری اسلامی ایران تنها نمایش لغو تحریم‌ها را داشتند و به هیچ عنوان به وظایف خودشان در این زمینه عمل نکردند، با این حال خوشبختانه امروز ظرفیت هسته‌ای ایران اسلامی شکوفا شده و در حال پیشرفت بوده و ما قوی‌تر از گذشته ظرفیت‌های خودمان را بالا خواهیم برد.

اسلامی گفت: یکی از این موارد به موضوع گسترش ظرفیت رادیوداروها در کشور بر می‌گردد که در این زمینه پیشرفت چشمگیری داشته‌ایم. حوزه‌ای که اگر به خودکفایی در چرخه سوخت نمی‌رسیدیم امکان تولید این رادیوداروها را برای بیماران بخصوص بیماران سرطانی کشور نداشتیم. این در حالی است که طرف‌های مقابل ما تنها مجموعه‌ای که در کشور ایران در حال ساخت این رادیوداروها است را تحریم کردند و ان شاءالله به زودی بزرگترین مرکز رادیو داروی غرب آسیا را در تهران افتتاح خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه سازمان انرژی اتمی امروز در حوزه تولید رادیوداروها جزو کشورهای برتر دنیا به حساب آمده و سالانه بیش از یک میلیون نفر از محصولات آن استفاده می‌کنند، افزود: همچنین در بخش تولید ابزارهای دقیق هسته‌ای، به مدد و کمک صنایع بزرگ کشور از جمله پتروشیمی، فولاد، چوب، کاغذ و نفت آمده است. سازمان انرژی اتمی با رسیدن به خودکفایی در این ابزارها و تولید سامانه‌های مورد نیاز صنایع مختلف کشور آنها را با هزینه‌هایی به مراتب کمتر در اختیار صنایع بزرگ کشور قرار داده است.

کیفیت آب سنگین ایران در صدر آب سنگین‌های تولیدی دنیا

اسلامی با بیان اینکه افتخارآفرینی‌های دیگر ایران در حوزه هسته‌ای به موضوع آب سنگین بر می‌گردد، افزود: جمهوری اسلامی در حوزه آب سنگین و مشتقات آن در حال حاضر در دنیا جزو بهترین‌ها به شمار می‌آید. در حال حاضر ما توانسته‌ایم بابت بهره بردن از آب سنگین و مشتقات آن در بخش تحقیق و توسعه در حوزه‌های دارویی و دیگر صنایع ظرفیت‌های مناسبی را ایجاد کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: آب سنگین و مشتقات آن امروز در تولید داروهای نسل جدید نقش مؤثری دارد و یکی از محصولات ما در این بخش ساخت کیت غربالگری نوزدان بوده که ۵۶ نوع بیماری را تشخیص می‌دهد، امروزه کاربرد بسیار مهمی در بخش پزشکی دارد.

وی افزود: امروز به برکت خون شهدا و حمایت‌های مقام معظم رهبری شاهد این هستیم که کیفیت آب سنگین جمهوری اسلامی ایران در صدر آب سنگین‌های تولیدی دنیا قرار داشته و کشورهای محدودی هستند که امکان تولید آن را دارند.

اسلامی ادامه داد: فناوری هسته‌ای یک فناوری ثروت ساز است که می‌تواند در خدمت انسان‌ها در سراسر دنیا باشد و کشورهای مختلف می‌توانند از این فناوری به بهترین شکل بهره ببرند.

در ادامه این نشست، تفاهم نامه همکاری میان سازمان انرژی اتمی ایران و حوزه‌های علمیه کشور به امضای مدیران این دو مجموعه رسید.

برچسب‌ها:

نظر شما