شناسهٔ خبر: 66571452 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

جذب ۳۲۰ هزار دانشجوی بین المللی در برنامه ۵ ساله

معاون وزیر علوم، تحقیقات، فناوری در حاشیه بازدید از دانشگاه نوشیروانی بابل گفت: یکی از برنامه‌های هفتم توسعه، جذب ۳۲۰ هزار دانشجوی بین‌الملل در یک برنامه ۵ ساله است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، معاون وزیر علوم، تحقیقات، فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان در حاشیه بازدید از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: یکی از برنامه‌های هفتم توسعه، جذب ۳۲۰ هزار دانشجوی بین‌الملل در یک برنامه ۵ ساله است.

دکتر هاشم داداش پور افزود: الزامات جذب داشجویان بین المللی در سطح ملی و سطح دانشگاهی سیلست گذاری شد و باید بتوانیم برای ایران جذابیت‌های بین‌المللی ایجاد کنیم تا شاهد جذب دانشجویان بین الملل باشیم، و برای تحقق این هدف برنامه‌ای راهبردی تهیه کردیم تا مسیر را برای جذب دانشجویان بین‌المللی به عنوان یکی از راه‌های رسیدن به مرجعیت علمی هموار کنیم.

معاون وزیر علوم گفت: جذب و تحصیل دانشجوی بین‌المللی در ایران از دو جهت قابل توجه و بررسی است؛ اولا از جهت ورود در رقابت جاری جذب دانشجوی بین المللی و دوم از جهت سیاست راهبردی تحقق مرجعیت علمی و تامین منافع کوتاه مدت و بلندمدت جذب دانشجوی بین المللی. بسیار روشن است در شرایطی که ایران دارای آموزش عالی و دانشگاه‌هایی برخوردار از مزیت در سطح بین المللی است باید با توجه به اهداف و سیاست‌های راهبردی خود وارد عرصه رقابت و تلاش برای جذب دانشجوی بین المللی شود.

دکتر داداش پور افزود: حدود ۹۰ درصد دانشجویان بین‌المللی که در ایران تحصیل می‌کنند از کشور‌های افغانستان و عراق هستند در صورتی که حدود ۲۰۰ کشور وجود دارد که ما می‌توانیم در خصوص جذب دانشجوی بین المللی بر روی آنها تمرکز داشته باشیم.

رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه باید تفاوت فرهنگی میان کشور‌ها را بپذیریم گفت: هر دانشجویی که از هر کشوری وارد ایران می‌شود با مختصات کشور خود در این کشور حضور پیدا می‌کند. باید هرچقدر می‌توانیم ظرفیت‌ها را برای حضور آنها ایجاد کنیم تا شاهد افزایش جذب دانشجویان خارجی باشیم.

دکتر داداش‌پور با بیان اینکه باید به روان کردن جذب دانشجویان بین المللی کمک کنیم افزود: زبان فارسی، زبان ارتباط است، در شورای انقلاب فرهنگی به امضا رسیده است که بر اساس آن دانشجوی بین الملل می‌تواند علاوه بر زبان فارسی از زبان دوم نیز بهره‌مند شود؛ بنابراین باید از ظرفیت دانشگاه‌ها برای آموزش زبان فارسی استفاده کنیم.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اگر دانشگاه‌ها صاحب اندیشه روشن باشند، می‌توانند از تمام مسیر‌ها برای جذب دانشجویان بین الملل بهره ببرند و دانشگاه‌ها باید به برند سازی بپردازند؛ تمام طراحی‌ها در راستای دست یافتن ایران به مرجعیت علمی است؛ بنابراین باید همه تلاش خود را بکار بگیریم تا به هدف خود دست‌یابیم.

وی از ساخت حدود ۶ هزار واحد خوابگاهی متاهلین در دانشگاه‌های کشور خبرداد و گفت با افتتاح این خوابگاه‌ها در دولت سیزدهم نسبت به دولت قبل ۵ برابر می‌شود.

نظر شما