شناسهٔ خبر: 66440196 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صنعت، معدن و تجارت

آینده ایران در گرو توسعه صنایع پیشرو، صادرات محور و دانش بنیان است

زنجان -ایرنا- معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: هم اکنون حدود ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد و آینده ایران در گرو توسعه صنایع پیشرو، صادرات محور و دانش بنیان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد مجید فولادگر روز چهارشنبه در دیدار با فعالان اقتصادی استان، افزود: هم اکنون نیاز کشور به تولید و گردش اقتصادی بیش از گذشته اهمیت دارد بنابراین محور تمرکز این وزارتخانه در سال جهش تولید با مشارکت مردم، تولید صادرات محور و دانش بنیان است.

وی گفت: مقام معظم رهبری بارها فرمودند که مساله تولید و اقتصاد در عرصه نوظهور حکمرانی کشور و تقابل بین المللی، پاشنه آشیل کشور است و ما در این خصوص ضعف داریم که باید آن را برطرف کنیم.

این مسوول با بیان اینکه صادرات، مرزهای اقتصادی کشور را توسعه می دهد، ادامه داد: ما در بسیاری از حوزه ها فراتر از مرزهای جغرافیایی حرکت کرده ایم که از قدرت کشور نشات می گیرد.

وی با بیان اینکه مرزهای حوزه اقتصادی کشور کوچکتر از مرزهای جغرافیایی است، گفت: به همین دلیل مشکلاتی در این بخش وجود دارد، بنابراین با نگاه صادراتی می توانیم توسعه آن را رقم بزنیم.

فولادگر با بیان اینکه توسعه کشور با افزایش ظرفیت‌ها رقم می خورد، افزود: رویکرد دولت صادرات بر محور دانش بنیان هاست و بر این مبنا درخواست می شود فعالان و تولیدکنندگان در این حوزه حرکت های جدیتری انجام دهند.

وی با بیان اینکه اغلب شرکت ها در حوزه دانش بنیان، آی تی، تحقیق و توسعه سرمایه گذاری نمی کنند و به نوعی یک در هزار در این حوزه سرمایه گذاری می شود، اظهار داشت: فعال سازی ظرفیت های این حوزه به تحولات اکوسیستم آن منجر می شود.

فولادگر با اشاره به فعالیت حدود ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور، اضافه کرد: اگر مقیاس فروش ۲ هزار میلیارد ریالی را برای آنها در نظر بگیریم فقط ۱۰۰ مورد آنها به توسعه رسیده اند.

وی یادآور شد: اگر مراقبت لازم از آنها انجام نگیرد، زمین، ماشین آلات و تسهیلات مورد نیاز آنها فراهم نشود، ۹۹ درصد از این شرکت ها در فضای رقابتی و هزینه ای قادر به ادامه فعالیت نخواهند بود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر فقط ۲ درصد منابع شرکت ها به این سمت هدایت شود، به طور قطع اکوسیستم دانش بنیان کشور متحول می شود.

این مسوول افزود: در این راستا در وزارتخانه نیز خط ویژه حمایتی برای شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته شده است و شرکت ها بدون نوبت، ارز مورد نیاز را دریافت می کنند.

وی با بیان اینکه در حوزه تسهیلات نیز شرکت های دانش بنیان در اولویت هستند، اظهار داشت: طی مذاکرات صورت گرفته با امور مالیاتی قرار شده برای رسیدگی به پرونده مالیاتی شرکت های دانش بنیان از ظرفیت های دفاتر تخصصی رسیدگی مالی بهره گیری شود تا شرکت های دانش بنیان به بوروکراسی اداری گرفتار نشوند.

معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: سیاستگذاری ها به این سمت است که سایر شرکت ها نیز به میدان دانش بنیان ها وارد شوند.

معاون کسب و کار وزارت صمت در ادامه از معدن سنگ آهن گوزلدره بازدید کرد.

این معدن فعالیت خود را توسط شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان در اوایل سال ۱۴۰۲ آغاز کرده است و اقدام به استخراج سنگ آهن و فرآوری این مواد می کند.

در این بازدید درخواست تسریع صدور مجوزها و تخصیص سوخت توسط مدیران این معدن مطرح شد.

فولادگر در ادامه در واحد تعطیل شده صنایع مس ایران حضور یافت و اقدامات صورت گرفته جهت احیای این واحد تولیدی مورد بررسی قرار گرفت.

استان زنجان حدود یک هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی و صنعتی دارد.

نظر شما