شناسهٔ خبر: 66431273 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آموزش و پرورش همدان پیشرو در اعتلای فرهنگ

همدان-ایرنا- نظام تعلیم و تربیت نقش اساسی در توسعه فرهنگی جامعه دارد و از طریق رصد کردن تغییرات اجتماعی و فرهنگی نسل آینده را برای تسلط بر رویدادهای پیش رو توانمند و آماده می کند و در این راستا آموزش و پرورش همدان با اجرای طرح ها و برنامه های متنوع در اعتلای فرهنگ پیشرو است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، رسالت آموزش و پرورش آماده کردن جامعه برای برخورد ریشه ای با مشکلات و مشارکت در حل و فصل آسیب ها و تدوین سیاست و راهبرد برای مقابله با آنها است.

توسعه در سرمایه، تکنولوژی، سطح صادرات و درآمد و صنعت خلاصه نمی شود بلکه مهمترین رکن توسعه مردم یک کشور، فرهنگ، سطح آموزش، نوع نگرش به نظام آموزش و پرورش، برنامه های آموزشی و علاقه به پیشرفت و خلاقیت و عمق بخشیدن به نگرش های علمی و فرهنگی است.

آموزش و پرورش برای بهبود کیفیت زندگی و حفظ پویایی و نشاط در جامعه مسوولیت هایی برعهده دارد و به عنوان هسته پیشتاز تحولات عمل کرده است.

مدارس همواره به عنوان یکی از اساسی ترین و مهمترین مراکز فرهنگی جامعه مورد توجه قرار گرفته اند و تاثیر آنها را می توان در جای جای جامعه احساس کرد.

آموزش و پرورش استان همدان با ۱۸ هزار و ۵۶۱ نیروی آموزشی، هزار و ۶۱۴ نیروی خدماتی و ۷۲۸ نیروی اداری در حال فعالیت است و با اجرای طرح ها و برنامه های مختلف فرهنگی نقش زیادی در ارتقای سطح فرهنگی دانش آموزان ایفا کرده است.

بر اساس آخرین آمار اعلام شده از آموزش و پرورش همدان هم اینک در مقطع ابتدایی تعداد ۱۸۴ هزار و ۸۹۹ دانش آموز در هزار و ۵۸۳ مدرسه و هفت هزار و ۹۷۸ کلاس، در دوره متوسطه اول ۷۶ هزار و ۲۱۶ دانش آموز در ۵۹۲ مدرسه و سه هزار و ۷۶ کلاس، در مقطع متوسطه دوم هنرستان کار و دانش تعداد ۱۱ هزار و ۷۶۶ دانش آموز در ۹۷ مدرسه و ۶۳۳ کلاس، در مقطع متوسطه دوم_نظری سه هزار و ۹۶ دانش آموز در ۱۹۸ مدرسه و هزار و ۴۷۷ کلاس و در مقطع متوسطه دوم_هنرستان فنی تعداد ۱۱ هزار و ۸۱۰ دانش آموز در ۵۹ مدرسه و ۵۰۸ کلاس در حال تحصیل هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با اشاره به اقدامات فرهنگی این اداره کل در سال گذشته به خبرنگار ایرنا گفت: دوره مراقبت اجتماعی از دانش آموزان و حفظ و ارتقای سلامت روان آنان برای سه هزار مدیر ابتدایی و رابطان مشاور و کارگاه آموزشی برنامه فراگیر پرورشی نیز برای ۲ هزار نفر از مدیران برگزار شد.

رسول شیدایی اظهار کرد: برگزاری تخصصی چهار دوره آموزشی تربیت مربی تئاتر درسی در اداره کل آموزش و پرورش و سازمان دانش آموزی، برگزاری هزار و ۹۰۰ یادواره شهید در ادارات و مدارس استان توسط دانش آموزان و برپایی یادواره استانی شهید با حضور چهار هزار دانش آموز از برنامه های شاخص اجرایی در سال گذشته بوده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان افزود: ۲۳ مرکز آموزش و پرورش استثنایی در سطح استان همدان که چهار مرکز در شهر همدان قرار دارد به ۲۹ هزار و ۵۰۰ نوآموز خدمت رسانی می کنند.

شیدایی از جذب و پوشش ۹۹ درصدی کودکان و دانش آموزان ۶ تا ۱۱ ساله در مدارس ابتدایی استان خبر داد و اظهار کرد: جذب و پوشش ۶۱ درصدی کودکان پیش دبستانی در کودکستان های استان و نیز جذب و پوشش ۸۲۰ نفر از کودکان و دانش آموزان عشایری ثابت و سیار استان، عملکرد شاخص این اداره کل در سال گذشته است.

وی یادآور شد: فرآیند تطبیق و ساماندهی ۴۰۳ مرکز کودکان زیر هفت سال در سطح استان صددرصد انجام شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان ادامه داد: در دولت سیزدهم تجهیزات کارگاهی و آموزشی به ارزش ۶۰۰ میلیارد ریال برای مدارس آموزش متوسطه خرید و توزیع شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان ادامه داد: در دولت سیزدهم تجهیزات کارگاهی و آموزشی به ارزش ۶۰۰ میلیارد ریال برای مدارس آموزش متوسطه خرید و توزیع شده است.شیدایی با اشاره به ارتقا سهم دانش آموزان فنی وحرفه ای به ۴۴/۴۳ درصد گفت: برنامه عملیاتی توسعه فنی و حرفه ای در طول برنامه هفتم تنظیم و تهیه شده است.

وی از صعود ۹ پله ای استان در میانگین نمرات نهایی در سطح کشور خبر داد و اظهار کرد: کسب رتبه اول کشور در جشنواره جوان خوارزمی (معتبرترین جشنواره ایده پردازی کشور) توسط دانش آموز استعدادهای درخشان، کسب ۲ مدال طلا و یک برنز لیگ علمی پایا در مجموع رتبه چهار کشور برای اولین بار و کسب مدال طلای کارسوق المپیاد هندسه برای اولین بار و راهیابی هفت تیم در مهندسی ژنتیک به مرحله کشوری سال گذشته در کارنامه آموزش و پرورش استان همدان ثبت شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان ادامه داد: اقلام و تجهیزات بهداشتی به مدارس استان با اعتباری بیش از ۳۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و وزارت متبوع در سال گذشته توزیع شد.

شیدایی با اشاره به اینکه ۹۸ درصد جامعه هدف (گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال) استان همدان با سواد هستند افزود: آموزش ها در سه مرکز یادگیری محلی در کنار آموزش سواد مهارت های شغلی و زندگی اجرا می شود و نیز آموزش عملی نماز در ۲ هزار و ۵۰۰ کلاس سواد آموزی برپا شد.

وی با اشاره به اینکه در شاخص های ارزیابی سوادآموزی سازمان استان همدان صعود ۱۱ پله ای داشته است اظهار کرد: هشت هزار و ۲۰۰ نفر (حجم ابلاغی سازمان) برای شرکت در دوره‌های مختلف نهضت سوادآموزی در همدان مورد شناسایی قرار گرفتند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با اشاره به عملکرد استان در حوزه پرورشی و فرهنگی اظهار کرد: ایجاد و فعال سازی هزار هیات مذهبی در مدارس استان همدان از آبان سال گذشته و واگذاری این هیات ها به دانش آموزان، برگزاری دوره آموزشی سفیران اربعین در شهریور سال گذشته و برگزاری ۶۰ جلسه آموزشی برای مسئولان این هیات ها در تمامی مناطق تابع استان انجام شده است.

فعالیت هزار روحانی در مدارس سراسر استان

شیدایی از ساماندهی و سازماندهی هزار روحانی در مدارس سراسر استان و ۵۰۰ امام جماعت فرهنگی برای اقامه نماز در هزار و ۷۰۰ نمازخانه سراسر استان خبر داد و افزود: بیش از هزار و ۵۰۰ محفل انس با قرآن در مدارس در آذرماه سال گذشته، ۲۰ محفل انس با قرآن متمرکز مناطق در دهه فجر سال گذشته و سه محفل متمرکز استانی در ماه رمضان در فروردین سالجاری برپا شده است.

وی اظهار کرد: طرح آموزشی محلات کم برخوردار با هدف توانمند سازی مدارس با اولویت مدارس کم برخوردار به صورت اردوی یک روزه در خانه یاریگران زندگی در ۴۳ آموزشگاه تعداد تحت پوشش برای سه هزار والدین و دانش آموز برگزار شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان یادآور شد: طرح اردوهای یک روزه نوجوانان پیشران انقلابی برای ۶ هزار نفر در بیش از ۶۰۰ آموزشگاه با هدف توانمندسازی دانش آموزان عضو شورا های دانش آموزی در سال گذشته اجرایی شد.

شیدایی گفت: طرح آموزشی پیشگیری از اعتیاد با هدف توانمند سازی مدارس با اولویت مدارس کم برخوردار توسط ۳۷ مدرس آموزش دیده برای ۱۵ هزار دانش آموز همدانی در سال گذشته اجرا شد.

وی با اشاره به اینکه طرح پیشگیری از اعتیاد یاریگران زندگی به عنوان یک ایده راه گشا از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر مطرح شد و آموزش و پرورش نیز بستر لازم برای تحقق این موضوع را مهیا کرد اظهار کرد: در سال گذشته تعداد ۱۱۰ آموزشگاه با جمعیتی بیش از ۱۵ هزار نفر در استان زیرپوشش این طرح قرار گرفتند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان، بیان علل گرایش افراد به سمت مواد مخدر را برای دانش آموزان و والدین ضروری برشمرد و افزود: اعتیاد تهدیدی جدی برای سلامت جامعه است که لازم است همه ما نسبت به آموزش والدین و دانش آموزان در فضای مجازی و حضوری مدارس اهتمام جدی داشته باشیم.

شیدایی گفت: طرح یاریگران زندگی از جمله طرح‌های موفق اجرایی در استان است که موضوعات آن طبق کتاب پیشگیری از اعتیاد آموزش داده می شود.

وی اظهار کرد: همچنین در سال گذشته طرح توانمند سازی و ارتقا بخشی به مهارت های مشاوران، مربیان و معاونان پرورشی در قالب برنامه سپهر دانش و معرفت به مدت سه روز برای ۲۵۳ نفر از جامعه هدف اجرایی شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان یادآور شد: جلسه توانمندسازی مشاوران سراسر استان با موضوع بررسی ملاحظات فیزیولوژیک بر سلامت روان نیز برای ۲۵۰ نفر از مشاوران برپا شد.

نظر شما