شناسهٔ خبر: 66411301 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه فرهیختگان | لینک خبر

گزارش «فرهیختگان» از حواشی مسابقات لیگ دو در 3 هفته پایانی؛

سکه و گوشی آیفون می‌دهند تا نبازند!

مسابقات لیگ دو کشور در دو گروه ۱۴ تیمی برگزار می‌شود. تیم‌های اول هر گروه مستقیما به لیگ دسته یک (آزادگان) راه یافته و دو تیم دوم هر گروه در یک بازی پلی‌آف مقابل هم قرار می‌گیرند و برنده به‌عنوان سومین تیم راهی لیگ آزادگان می‌شود.

صاحب‌خبر -
سکه و گوشی آیفون می‌دهند تا نبازند!

نیلوفر مژدهی، خبرنگار: در گروه اول تیم‌های نیروی‌زمینی و بهمن به ترتیب اول و دوم هستند و در گروه دوم کویر مقوا و شهرداری نوشهر برای لیگ یکی شدن تلاش می‌کنند. با این حال با توجه به اینکه تقریبا ۳ هفته دیگر به پایان این مسابقات باقی مانده همچنان امکان تغییر جایگاه تیم‌ها در جدول و رده‌بندی وجود دارد. رقابت نه‌تنها در بالای جدول برای صعود به لیگ آزادگان تنگاتنگ پیش می‌رود، در انتهای جدول گروه اول نیز شانس برای تیم‌های سقوط‌کننده همچنان روی کاغذ وجود دارد. از این رو حساسیت لیگ دو در هفته‌های پایانی شایعات فراوانی را پیرامون مسابقات به‌وجود آورده که نظارت بیشتر مسئولان امر را می‌طلبد.

همواره در کنار فوتبال به‌عنوان یکی از ورزش‌های پرطرفدار کشور حواشی زیادی مثل تبانی، شرط‌بندی و شایعات متعدد وجود داشته است. در هفته‌های پایانی لیگ دو نیز با توجه به حساسیت موجود حواشی بیشتر به‌نظر رسیده و پررنگ‌تر شده است. مسابقات تحت تاثیر نتایج به شدت حساس شده، تیم‌ها برای اینکه سقوط نکنند و یا به لیگ دسته یک صعود کنند تلاش مضاعفی خواهند کرد که اخیرا شایعات زیادی پیرامون مسابقات این لیگ شنیده می‌شود. عدد تیم‌های حاضر در این مسابقات امکان بروز چنین حواشی را می‌دهد تا جایی که برخی تیم‌ها با توجه به اتفاقات اخیر و نتایج برخی مسابقات مشکوک شده و خواهان نظارت بیشتر سازمان لیگ و کمیته داوران شدند.

   ورود سازمان لیگ
برخی باشگاه‌ها که متوجه زد و بندهای موجود در لیگ‌ دو شده و نگران شرایط تیم‌شان چه در صدر و چه در انتهای جدول هستند طی درخواستی رسمی از سازمان لیگ خواهان نظارت ویژه روی مسابقات شده و حتی درخواست کردند حساب بانکی، تماس‌های تلفنی عوامل تیم‌ها و داوران مورد بررسی قرار گیرد. یکی دو باشگاه برای اینکه سوء تفاهمی برای هیچ یک از رقبا به وجود نیاید خود داوطلب شده و از سازمان لیگ خواستند این نظارت ویژه را از بازی‌های آنها و افراد شاغل در این باشگاه‌ها شروع کنند و در ادامه به کل لیگ تعمیم دهند تا هفته‌های پایانی لیگ دو که تا حدودی سرنوشت فصل آینده لیگ یک را رقم می‌زند جوانمردانه دنبال شده و نتایج فوتبالی و داخل زمین رقم بخورد.

   وعده لیگ یک به شرط خیانت
شنیده‌ها حاکی از آن است که مربی یکی از تیم‌ها طی تماس تلفنی به تیمی گفته به شما سکه می‌دهم به شرط آنکه در زمین خودتان مقابل ما بازی نکنید تا نتیجه 3 بر صفر شود. جالب‌تر اینکه تیمی که پیشنهاد سکه را دریافت کرده به رقیب تیم سکه دهنده پیغام فرستاده است که اگر می‌خواهید من این کار را نکنم شما باید مبلغ بیشتری هزینه کنید. حتی نتایج هفته گذشته بسیاری از تیم‌ها که نتایج‌شان در جدول رده‌بندی تاثیرگذار بود مورد بحث اهالی شاغل در لیگ دو کشور قرار گرفت؛ چرا‌که بسیاری از تیم‌ها اذعان دارند نتایجی که در این هفته‌های پایانی رقم می‌خورد غیر‌طبیعی است و حتی تصاویر برخی از گل‌ها و عملکرد بازیکنان سوال برانگیز است. مورد دیگری وجود دارد که مربی تیمی با مربی مستعفی تیمی دیگر تماس گرفته و اطلاعات تیم سابق او را کسب کرده است تا ببیند آیا بازیکنی در آن تیم وجود دارد که بتواند با دریافت مبلغی به اصطلاح به آنها راه داده و موجبات پیروزی تیم‌شان را فراهم کند!
جالب است بدانید مربیانی در هر دو گروه لیگ دو حضور دارند که شایعه شده با برخی داوران در ارتباط هستند و از ابتدای فصل و در زمانی که هنوز تکلیف هیچ یک از شرکت‌کنندگان در این مسابقات مشخص نیست توافقات خود را حاصل کرده و به قولی زد و بند کردند. جالب‌تر اینکه برخی پیشکسوتان فوتبال حتی در این مورد ورود کرده و تذکراتی به کمیته داوران در‌خصوص عملکرد برخی از آنها که البته تعدادشان زیاد نیست داده‌اند اما تاکنون پیگیری لازم صورت نگرفته و این اتهامات ثابت نشده است.
دو مربی در یکی از گروه‌های دیگر شاهکار زد و بند هستند نه تنها برای تیم‌های خود بلکه برای برخی تیم‌های دیگر نیز رشوه داده و بازیکن می‌خرند. ناراحتی اغلب تیم‌های شرکت‌کننده در این مسابقات که متوجه چنین اتفاقاتی در لیگ دو شدند بیشتر این است که درخواست‌ها برای بد بازی کردن و باختن شکل می‌گیرد و هیچ پاداشی برای خوب بازی کردن حتی پیشنهاد نشده است.
به این ترتیب که به بازیکن مبلغی را پیشنهاد می‌کنند تا مقابل تیم حریف بد بازی کرده و موجبات باخت تیم خود را فراهم کنند که به‌نوعی خیانت محسوب می‌شود و هرگز از باشگاه و بازیکنی نخواستند که خوب بازی کنند و در ازای عملکرد صادقانه و خوب‌شان به آنها پاداش بدهند. جالب اینکه این دو مربی نه‌تنها به بازیکنانی وعده پول می‌دهند و می‌خواهند به تیم‌شان خیانت کنند که وعده حضور در لیگ یک یا لیگ برتر را می‌دهند به این صورت که به آنها می‌گویند اگر خواسته آنها را اجابت کند فصل بعد در تیمی لیگ یکی یا لیگ برتری مربیگری کرده و آنها را نیز با خود خواهند برد. غافل از اینکه هیچ مربی جسارت استفاده از بازیکنان خائن را ندارند حتی اگر آن بازیکن با خیانتش زمانی به او خدمت کرده باشد.

   رشوه‌های لاکچری
هر چند به‌طور کامل مشخص نیست چه مبالغی در چنین مراوداتی رد و بدل می‌شود اما برخی نزدیکان شاغل در این لیگ مدعی هستند تیمی حتی حاضر شده به‌خاطر نتیجه یک بازی به داوران آن مسابقه آیفون هدیه دهد! به‌نظر می‌رسد مسئولان برخی تیم‌ها در لیگ دو شرایط مالی مناسبی دارند و می‌توانند با پرداخت مبالغی وسوسه‌کننده و هدایای لاکچری نتایج را به نفع خود تغییر دهند.
از طرفی تلاش برخی تیم‌ها برای پاکسازی چنین افرادی از مسابقات هفته‌های پایانی بی‌ثمر هم نبوده و سازمان لیگ نظارت ویژه خود را روی مسابقات پایانی لیگ دو کشور زیاد کرد. این‌طور که شنیدیم ناظران ویژه‌ای برای مسابقات حساس چه در بالا و چه در پایین دو گروه لیگ یک در نظر گرفته شده تا کمترین حساسیتی در مورد نتایج به وجود نیاید. بد نیست بدانید کمیته داوران نیز به توصیه سازمان لیگ در انتخاب داوران مسابقات حساس دقت بیشتری به خرج داده و انتخاب داورها را از رندوم خارج کرده و با دقت بیشتری قاضیان مسابقه را انتخاب می‌کند.
واقعیت این است که فراتر از صعود به لیگ برتر و جنبه فوتبالی موفقیت در لیگ دو، بحث مالی امتیاز تیم‌ها از اهمیت ویژه برخوردار بوده و در اولویت است. تیم‌هایی که این فصل در لیگ دو فعالیت می‌کنند حدود ۱۵ میلیارد ارزش‌گذاری شدند درحالی‌که همین تیم اگر صعود کرده و لیگ یکی شود در‌حال‌حاضر بیش از ۶۰ میلیارد قیمت دارد و ممکن است این مبلغ افزایش هم پیدا کند. در‌نتیجه هزینه هر باشگاه برای برد غیرمتعارف خارج از چهارچوب فوتبال می‌تواند به‌نوعی سرمایه‌گذاری محسوب شده و مبلغ هنگفتی را به جیب مالک و شرکایش واریز کند. چنین تورم بی‌حساب و کتابی قطعا موجب چنین اعمال خلاف قانونی نیز شده و برخی مالکان که هدفی جز فوتبال و تجارت ناسالم در این رشته پرطرفدار دارند به باشگاه‌ها نه به‌عنوان یک سرگرمی و دلخوشی اجتماعی که فقط به‌عنوان یک بنگاه پولساز نگاه می‌کنند.

نظر شما