شناسهٔ خبر: 66376074 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

زنان سرپرست خانوار البرزی / از سکانداری زندگی تا کارآفرینی با حمایت کمیته امداد

کرج - ایرنا - بانوان سرپرست خانوار استان البرز که از جمله افرادی هستند که بنا به علل مختلف بار مسوولیت زندگی بر دوش آنان افتاده اما در این حال تعدادی از آنان در سایه سختکوشی و حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) ضمن دستیابی به خودکفایی اکنون به عنوان کارآفرین درجامعه مطرح هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا ، عوامل زیادی می توانند در تقویت خودکفایی و کمک به توانمندسازی زنان سرپرست خانوار نقش داشته باشند که یکی از آن ها پشتیبانی نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره) است؛ این امر موجب شده تا این زنان با تکیه بر توانمندی خود به زندگی

ادامه دهند .
ایجاد اشتغال و خودکفایی اقتصادی یکی از مهم‌ترین اولویت‌های کمیته امداد امام خمینی (ره) در راستای توانمندسازی مددجویان است و در زمان حاضر بیش از ۲۲ هزار و ۹۵ زن سرپرست خانوار زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) استان البرز هستند که این نهاد انقلابی با ارائه تسهیلات و خدمات آموزشی و مهارتی برای خودکفایی اقتصادی این افراد، فعالیت منسجمی را آغاز کرده است.

چرخ های خیاطی ، گل های مصنوعی وتولید عرقیات گیاهی منبع درآمد بانوانی هستند که بدون شریک زندگی بار مسوولیت فرزندان را بر روی دوش دارند.

اما از آنجایی که توجه به سلامت و تامین نیازهای همه افراد جامعه به ویژه افرادی که در تنگنای اقتصادی و فرهنگی هستند از سیاست های رفاهی و تامین اجتماعی در کشور به شمار می رود؛ نهادحمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) به صورت جدی دراین زمینه ورود پیدا کرد بطوریکه در سال گذشته یک هزار و ۱۰۱ زن سرپرست خانوار البرزی به خودکفایی اقتصادی رسیدند و این روند با جدیت ادامه دارد.

در این حال آنچه مهم است چگونگی خودکفا شدن و حتی گرفتن دست دیگر نیازمندان است که به همین منظور یکی از بانوان سرپرست خانوار البرزی که ضمن خودکفایی به کارآفرین تبدیل شده است ،گفت: وقتی همسرم من و سه فرزندم را در ماهدشت کرج ترک کرد دچار مشکلات اقتصادی بسیاری شدم ؛ بنابراین به سراغ نهاد حمایتی کمیته امداد آمدم و با دریافت و ام برای خرید چرخ خیاطی کلید کار را زدم .

این بانو که خود را خدیجه معرفی کرد در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با وام های اعطایی کمیته امداد توانستم یک کارگاه خیاطی دایر کنم که سه فرد دیگر را نیز درآن مشغول به کار شدند.

حسنی بانوی دیگر سرپرست خانوار که از ۱۰ سال پیش با فوت همسر ، سرپرستی سه فرزند را برعهده دارد، گفت : پس از مرگ همسرم بار تمام زندگی با شرایط بد مالی به دوش من افتاد .

وی اضافه کرد: با دریافت وام های کمیته امداد ، مغازه عطاری باز کردم و پس از ۲سال این مغازه توسعه پیدا کرد و اکنون ۲ مغازه عطاری دیگر در سطح استان البرز دایره کرده و اکنون تعدادی از بیکاران و نیازمندان در این واحدها مشغول به کار هستند.

زنان سرست خانوار البرزی / از سکانداری زندگی تا کارآفرینی با حمایت کمیته امداد

از یک دار قالی تا کارآموزی برای یک هزار و ۵۰۰ نفر

الهه بانوی سرپرست خانوار دیگر است که امروز توانسته کارش را به صورت چشمگیری توسعه دهد، گفت: قبل از جدایی از همسرم، زندگی خوبی داشتم؛ همسرم شرکت داشت، وضع مالیش هم عالی بود ولی زندگی طوری شد که وقتی بچه‌ام ۴۰ روزه بود از همسرم طلاق گرفتم و با شرایط سختی که داشتم، روی قالی کار می‌کردم تا اینکه یکی از همسایه‌ها، فهمید من مدرک این کارو دارم و مرا به کمیته امداد معرفی کرد.

این بانوی سرپرست خانوار یادآورشد: در ابتدای کار ۱۷ کارآموز داشتم و به مرور زمان، تعدادشان بیشتر شد بطوری که اکنون حدود یک هزار و ۵۰۰ کارآموز دارم.

زنان سرست خانوار البرزی / از سکانداری زندگی تا کارآفرینی با حمایت کمیته امداد

تولید نبات برای حلاوت زندگی

معصومه ۳۷ ساله از فردیس که بخاطر مسائلی، با وجود داشتن ۲ فرزند، بدون دریافت هیچ مهریه‌ای از همسر ش جدا شده و به مدت یک سال و نیم، تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفته است ،گفت: وامی برای ودیعه مسکن و شروع کار، گرفتم. بعد هم، وام اشتغال دریافت کردم که موجب انگیزه بیشتری برای اشتغالزایی و پیشبرد اهدافم شد.

وی یادآورشد: ازسال ۹۹ تصمیم گرفتم برای خودم کار کنم؛ برای همین از کمیته امداد وام گرفتم و شروع به کار کردم ؛چون اگر آدم دستش در جیب خودش باشه بهتر از سر باری جامعه است.

این زن سرپرست خانوار اضافه کرد: من خودم پرستارم؛ در بیمارستان، می‌خواستم کار کنم که نشد اما به سمت شیرینی‌پزی رفتم و به تولید نبات مشغول شدم چون این کار را دوست داشتم؛ از کمیته امداد فردیس وام گرفتیم و با آن یک کارگاه ۲۰۰ متری جهت کسب و کار، در یک زیرمین به صورت مشارکتی اجاره کردیم که با مبلغ وام بعدی تمام تجهیزات کارگاه را از شریکم به صورت اقساط خریداری و مقداری هم به ودیعه کارگاه اضافه کردم و اکنون به صورت مستقل فعالیت می‌کنم.

وی به بیان مشکلات سرراه خود پرداخت و افزود: برای ثبت برند و دریافت سیب سلامت مشکل داشتیم و نیاز به اقداماتی بود که شرایطش در کارگاه‌من مهیا نشد و بعد از مدتی تولید اولیه، متأسفانه چاه کارگاه نشست کرد و مجبور شدم، فضای طرح رو جا به جا کنیم.

وی افزود: بعد از مدتی یک کارگاه ۶۰ متری اجاره کردم و به مدت یک سال به همین منوال به فعالیتم را ادامه دادم ولی این بار هم بخاطر نارضایتی صاحب ملک به مکان دیگری تغییر کارگاه دادم.

حمایت کمیته امداد استان البرز از ۲۹ هزار خانوار

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان البرز گفت: این نهاد از همان ابتدای زمان تاسیس ساختاری ساده و به دور از تشریفات اداری داشت و در مسیر هدف متعالی خود که خدمت رسانی به محرومان بود، حرکت کرد و اینک پس از سال ها، دامنه خدمت رسانی خود را گسترده‌تر کرده و حتی در دورافتاده ترین روستاها آنان که برای قصه نیازمندی و تنگدستی خود به جایی امید ندارند، کمیته امداد امام خمینی (ره) برای آنها نامی آشنا است.

" رضا البرزی" افزود: در استان البرز بیش از ۵۳ هزار نفر در قالب ۲۹ هزار خانوار زیر پوشش پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند؛اشتغال، مسکن، طرح‌ها و برنامه‌های فرهنگی با هدف خودکفایی نیازمندان از مولفه‌های توانمندسازی افراد تحت پوشش است که توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) در قالب طرح و برنامه های مختلفی اجرا می شود.

وی یادآورشد: در برنامه ششم توسعه حوزه اشتغال استان البرز توانسته است بیش از ۲۰هزار و ۱۳۶ فرصت شغلی پایدار ایجاد نماید و تنها در سال گذشته ۲ هزار مددجوی تحت پوشش به خودکفایی رسیده اند. همچنین حوزه اشتغال استان البرز در برنامه ششم توسعه در عرصه های مشاغل خانگی ، خرد و زودبازده چهار هزار و ۵۵۶ مورد طرح ایجاد کرده و با توجه به بخشنامه اعلام خودکفایی مددجویان از مسیر اشتغال ، در صورت رسیدن درآمد به حداقل حقوق کار به تدریج از تحت پوشش خارج شده و در ادامه نیز خارج خواهند شد.

البرزی گفت: اشتغالزایی و مهارت افزایی جهت خودکفایی در راس خدمات کمیته امداد امام خمینی (ره) است، خودکفایی عالی ترین هدف این نهاد حمایتی است و برای رسیدن به این هدف در کمیته امداد به هر فردی براساس علایق و توانمندی که دارد، آموزش های لازم به صورت رایگان ارائه و تسهیلات ارزان قیمت پرداخت می شود.

وی اضافه کرد: سال گذشته هفت هزار و ۶۷۳ مورد فرصت شغلی ایجاد و حدود ۹ هزار و ۶۴۸ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد، همچنین پنج هزار و۶۵۳ نفر آموزش های مهارتی کسب و ۳۷۲ نفر به شرکت های مختلف معرفی شدند.

وی ادامه داد: تسهیلات اشتغال به مددجویان تحت پوشش در زمینه‌های، قالیبافی، دامداری سبک و سنگین، کشت گیاهان دارویی، آرایشگری، تعمیرات خوردو، خدمات رایانه، خرید وانت بار و تاکسی و طرح های خدماتی دیگر بوده است بطوریکه حمایت‌های جانبی از جمله مشاوره شغلی رایگان، آموزش های فنی و حرفه‌ای، تامین مواد اولیه و بازاریابی به منظور پایداری مشاغل به مجریان این طرح ها ارائه می‌شود.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان البرز تاکید کرد: هدف مهم کمیته امداد توانمندسازی نیازمندان و مددجویان تحت پوشش از طریق ایجاد فرصت‌های شغلی و فراهم کردن بسترهای درآمدزایی است در همین راستا تلاش می شود زمینه توانمندسازی و استقلال اقتصادی و معیشتی جامعه هدف مهیا شود.

نظر شما