شناسهٔ خبر: 65854724 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دولت.آی‌آر | لینک خبر

مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در دیدارِ دکتر مومنی:

از اقدامات ایران قدردانی می‌کنیم و متعهد به حمایت هستیم

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشورمان در دیدار با خانم غدا فتحی والی مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در وین و رئیس مقر اروپایی این سازمان(UNODC)، اقدامات، مواضع و مطالبات جمهوری اسلامی ایران را در حوزه مبارزه با مواد مخدر تشریح و به بررسی موارد اجرائی‌شده سند پنج‌ساله منعقد شده با سازمان ملل پرداخت.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت و به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ در این دیدار خانم غدا فتحی والی مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در وین و رئیس مقر اروپایی این سازمان(UNODC) نیز با ابراز خرسندی از اقدامات جمهوری اسلامی در حوزه کشفیات وسیع صورت گرفته، گفت: كشور ايران دارای بيشترين مرز با کشور افغانستان است و اخيراً در گزارشى به سازمان ملل اعلام كردم كشفيات ايران همچنان زياد است و درباره توليد فزاينده مواد صنعتى و روانگردان در افغانستان هشدار دادم.

فتحی والی ضمن ابراز نگرانی درخصوص توليد متامفتامین و مواد صنعتى در افغانستان گفت: تدوين برنامه‌اى را در دستور كار داريم. مذاكراتى با برخى كشورها در حال انجام است و نشستى در منطقه خواهيم داشت.

وى در راستاى موارد اجرائی‌شده سند پنج‌ساله منعقد شده، قول مساعد داد تا منابعی به‌منظور امر پیشگیری، مبارزه با پولشویی و نیز برگزاری دوره‌های آموزشی براى ماموران در اختيار كشورمان قرار بگيرد.

دکتر اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نيز در دیدار با بیان اینکه اتخاذ راهبردهای متوازن مقابله و كاهش تقاضا را در دستور كار داريم، اظهار داشت: بيش از هفت هزار مركز درمان سرپايى اعتياد در كشور داريم كه موجب شده بيمارهاى عفونى مثل اچ‌آی‌وی و هپاييت سى كاهش يافته و كنترل شود.

وی به افزایش فزاينده تولید و قاچاق متامفتامین از منشاء افغانستان طی چند سال اخیر اشاره کرد و افزود: میزان کشفیات ما در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال قبل با حدود ۲۳ درصد افزایش بیش از ۳۷ تن را نشان می‌دهد.

دکتر مومنی ضمن اعلام آمادگى تهران براى ميزبانى نشست كشورهاى منطقه و مرتبط با اين موضوع ادامه داد: ما به جايگاه سازمان ملل و كميسيون مربوطه براى كنترل اين تهديد اميد داريم اما نبايد زمان را از دست داد و سريع‌تر بايد براى آن تدبيرى كرد، تا ديگر معيشت مردم در افغانستان به موضوع مخدرهاى صنعتى گره نخورد.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران از كمك‌هاى سازمان ملل قدردانى و تصريح كرد: البته اين ميزان كمك‌ها بسيار بسيار كمتر از نقش و جايگاه ويژه ايران در مسير مبارزه جهانى است.

در این نشست خانم فتحی والی با اشاره به اهمیت همكارى با جمهوری اسلامی ايران، تاکید کرد این دفتر همچنان به‌دنبال توسعه همکاری‌ها با کشورمان و جذب منابع مناسب به‌منطور این امر می‌باشد.

نظر شما