شناسهٔ خبر: 65732772 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

روایت رسانه‌ها از رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴

رزمایش مشترک کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ ایران، روسیه و چین در آب‌های دریای عمان بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های بین المللی داشته و مورد استقبال کاربران فضای مجازی قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رزمایش دریایی مشترک کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ ایران، روسیه و چین در آب‌های دریای عمان برای پنجمین سال پیاپی، به منظور حفاظت از فعالیت‌های اقتصادی-دریایی به مدت سه روز برگزار شد. در این رزمایش یگان‌های سطحی و پروازی نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران و یگان‌های شناوری سطحی، زیرسطحی و پروازی کشورهای چین و روسیه حضور یافته، همچنین نمایندگانی از کشورهای عمان، آذربایجان، قزاقستان، پاکستان و آفریقای جنوبی نیز به عنوان کشورهای ناظر رزمایش حاضر شدند.

هدف از برگزاری این رزمایش تحکیم امنیت و مبانی آن در منطقه و گسترش همکاری‌های چندجانبه میان کشورهای شرکت‌کننده و نشان‌دادن حسن نیت و توانایی این کشورها در حمایت مشترک از صلح جهانی، امنیت دریایی و ایجاد جامعه دریایی با آینده‌ای مشترک بود.

از اهداف این رزمایش می‌توان به تقویت امنیت تجارت دریایی بین‌المللی، مقابله با دزدی دریایی و تروریسم دریایی، اقدامات بشردوستانه، تبادل اطلاعات در حوزه امداد و نجات دریایی و تبادل تجربیات عملیاتی و تاکتیکی اشاره کرد، همچنین در این رزمایش یگان‌هایی از نیروی دریایی سپاه به استعداد ۱۰ فروند شناور سبک و سنگین، ۴۲۰ نفر نیرو رزمی پشتیبانی و دو فروند بالگرد در این رزمایش مشترک حضور یافتند و به اجرای مانورهای عملیاتی پرداختند.

روایت رسانه‌ها از رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴

خبرگزاری آسوشیتدپرس به موقعیت کلیدی و استراتژیک برگزاری این رزمایش در دریای عمان اشاره کرده است. چین ناوشکن اورومچی با موشک هدایت‌شونده و ناوچه موشک هدایت‌شونده لین‌یی را به این رزمایش اعزام کرد. نیروی دریایی روسیه توسط رزم‌ناو کلاس اسلاوا «واریاگ» هدایت می‌شوند. بیش از ۲۰ کشتی، شناورهای پشتیبانی و قایق‌های رزمی از سه کشور، همچنین بالگردهای نیروی دریایی در این رزمایش شرکت داشتند. ایران همکاری نظامی خود با پکن و مسکو را در واکنش به تنش‌های منطقه‌ای با آمریکا افزایش داده است. آذربایجان، قزاقستان، عمان، پاکستان و آفریقای جنوبی برای اولین بار ناظران این رزمایش بودند تا در آینده به عنوان عضو در آن شرکت کنند.

روایت رسانه‌ها از رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴

این خبرگزاری به نقل امیر دریادار دوم مصطفی تاج‌الدینی، سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ نوشته است که این پنجمین رزمایش مشترک این سه کشور است که با هدف ارتقای تجارت، مقابله با دزدی دریایی، تروریسم، حمایت از فعالیت‌های بشردوستانه، و تبادل اطلاعات در حوزه عملیات‌های نجات انجام شده است.

وبگاه شبکه خبری الجزیره نوشته است که این رزمایش هم‌زمان با تشدید تنش‌ها در منطقه، در حالی که جنگ رژیم اسرائیل علیه غزه برای ششمین ماه ادامه دارد و جنبش انصارالله یمن در پاسخ به آن حملاتی را علیه کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی و حامیانش در دریای سرخ انجام داده است.

روایت رسانه‌ها از رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴

وزارت دفاع روسیه در بیانه‌ای ابراز داشت که رزمایش‌هایی که تا روز جمعه ادامه خواهد داشت و شامل کشتی‌های جنگی و هوانوردی می‌شود، بر حفاظت از «فعالیت‌های اقتصادی دریایی» متمرکز خواهد بود. وزارت دفاع چین نیز اعلام کرد که هدف از این رزمایش «حفظ مشترک امنیت دریایی منطقه‌ای» است.

الجزیره خاطرنشان کرده است که این رزمایش در حالی برگزار شد که ائتلاف دریایی به رهبری ایالات متحده از دسامبر ۲۰۲۳ در آب‌های دریای سرخ در تلاش برای متوقف ساختن حملات انصارالله است. به طور جداگانه، حدود ۲۰ هزار سرباز از ۱۳ عضو ناتو در شمال سوئد (عضو جدید آن) همچنین کشورهای همسایه مانند فنلاند و نروژ تمریناتی را انجام می‌دهند. ناتو ادعا کرده که قصد آن «نشان دادن توانایی ناتو برای دفاع از هر وجب از خاک خود» است که به طور گسترده به عنوان سیگنالی برای روسیه تلقی می‌شود.

روایت رسانه‌ها از رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴

خبرگزاری روسی تاس گزارش داده است که رزمایش کمربند امنیتی دریایی ۲۰۲۴ توسط ایران، روسیه و چین گواهی بر ظهور یک اتحاد جدید برای تضمین امنیت در شمال اقیانوس هند است. صبح روز ۱۴ مارس، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که مرحله عملی رزمایش کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ در خلیج عمان به پایان رسید. در طی دو روز رزمایش، ملوان‌های روسی با همتایان خود از نیروی دریایی ایران و چین برای تمرین‌های مشترک مانور و ارتباط و شلیک مسلسل‌های کالیبر بزرگ و توپخانه کشتی کالیبر کوچک به سمت اهداف سطحی و هوایی در شب و روز همکاری کردند، همچنین عملیاتی را برای آزادسازی یک کشتی توقیف شده توسط دزدان دریایی انجام دادند.

وزارت دفاع روسیه در بیانیه خود اظهار داشت: «امروز نتایج این رزمایش جمع‌بندی و اختتامیه رسمی با حضور پرسنل ایران، چین و روسیه و کشورهای ناظر پاکستان، قزاقستان، آذربایجان، عمان، هند و آفریقای جنوبی در چابهار برگزار می‌شود.»

روایت رسانه‌ها از رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴

خبرگزاری سی‌ان‌ان به سخنان دریادار امرالله نوذری در خصوص محدوده ۱۷۰۰۰ کیلومتر مربع رزمایش از دریا و اهمیت استراتژیک آن اشاره کرده است. «این منطقه شامل سه تنگه از پنج تنگه استراتژیک جهان است که در منطقه شمال اقیانوس هند واقع شده است، که یک قطب حیاتی برای انرژی و ترافیک تجارت در سطح جهان است.» نیروی دریایی ایران همچنین شناورهای جدیدی را به رزمایش‌های امسال معرفی کرد که «مجهز به مأموریت‌های اقیانوسی گسترده» و تسلیحات پیشرفته بومی هستند.

روایت رسانه‌ها از رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴

بر اساس گزارش روزنامه چینی South China Morning Post، روزنامه نظامی رسمی چین (PLA Daily) پنج‌شنبه گزارش داد که این رزمایش پنج روزه از یازدهم تا پانزدهم مارس در دریای عمان و نزدیکی بندر چابهار ایران با هدف تمرین عملیات‌های نجات، ضد دزدی دریایی و تیراندازی انجام شده است.

روز سه‌شنبه، این سه نیروی دریایی آموزش شلیک علیه اهدافی را که توسط یک کشتی جنگی ایران نصب شده بود، انجام دادند و طرف چینی به عنوان فرمانده مانور خدمت می‌کرد. این مانور عصر با تیراندازی در شب و تمرینات ارتباطی سبک ادامه یافت.

روز چهارشنبه، تمرینات مشترک بر روی عملیات ضد دزدی دریایی متمرکز شد. ناوهای جنگی سه کشور دو گروه ضربت تشکیل دادند و به سمت دو کشتی تجاری به نمایندگی از شناورهای ایرانی مانور دادند. شش فروند شناور ارتش آزادی‌بخش خلق چین و نیروی دریایی ایران فعالیت‌های مانور و شناسایی انجام دادند. این شامل جمع‌آوری اطلاعات و شناسایی دزدان دریایی و فعالیت‌های آن‌ها بود.

مانور مبارزه با دزدی دریایی شامل تیم‌های عملیات ویژه از چین و ایران بود که به طور مخفیانه سوار کشتی ربوده شدند، کنترل کشتی را از دزدان دریایی پس گرفتند و در کابین‌ها گروگان‌ها را نجات دادند.

روایت رسانه‌ها از رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴

بنجامین بارتون، دانشیار دانشگاه ناتینگهام مالزی، به این روزنامه گفت که همکاری سه جانبه نزدیک‌تر از طریق مانورهای نظامی مکرر حاکی از آن است که این رزمایش‌ها «در حال تبدیل شدن به بخشی از چرخه رو به رشد تعامل دریایی پایدار بین سه کشور» است. این رزمایش راهی برای ایجاد روابط نزدیک‌تر بین کشورهایی بود که اغلب به عنوان «چالش بین‌المللی» شناخته می‌شوند. دلیل دیگر این تمرین نشان دادن حضور در آب‌هایی است که از بعد از هفتم اکتبر به یک میدان جنگ جدید تبدیل شده‌اند.

وی همچنین افزود: یک عنصر فنی در مانورها وجود دارد زیرا هدف آن‌ها «بهبود عملیاتی‌سازی در دریا» است در صورتی که یک یا چند کشور نیاز به استقرار کشتی در منطقه داشته باشند، بنابراین استفاده از برچسب مبارزه علیه دزدی دریایی، یک ترفند هوشمندانه است برای از بین بردن جنجال و بی‌گمانی‌هایی که ممکن است این تمرین در این برهه حساس ایجاد کند.

روایت رسانه‌ها از رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴

نظر شما