شناسهٔ خبر: 65512095 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی

بالا رفتن سطح ایمنی بدن با افزایش فعالیت روزانه

 افزایش روزانه فعالیت و افزایش ضربان قلب به مرور ایمنی بدن را بالاوپوکی استخوان را کاهش می دهد.

صاحب‌خبر -

بالا رفتندسطح ایمنی بدن با افزایش فعالیت روزانه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی گفت: در فصل سرد به دلیل سرما پنجره‌ها بسته و تهویه وجود ندارد و به همین دلیل انتقال بیماری از فرد بیمار به راحتی انجام می‌شودحال اگر این فضای سربسته مثل آسانسور کوچک باشد حتی با یک بیمار نیز، بیماری به بقیه منتقل می‌شود. اگر این فضا به اندازه کلاس درس و در این کلاس ده تا ۱۵ دانش‌آموز باشد و تهویه برقرار نباشد در صورت اینکه یکی از دانش‌آموزان بیمار باشد بقیه بیمار خواهند شد. علاوه بر آن در فضاهایی مثل اتوبوس، مترو، اتاق کنفرانس و سالن آموزشی بنا به حجم فضا و تعداد افراد امکان انتقال بیماری وجود دارد.

مجید جعفری‌نژاد با یادآوری اینکه دوره نهفتگی دوره‌ای است که ویروس در بدن فرد وجود دارد و قابل انتقال بوده اما فرد علائمی ندارد، افزود: این دوره برای آنفلوآنزا بین یک تا چهار روز، سرما خوردگی یک روز و برای کووید ۱۹ بین سه تا پنج روز است. ممکن است فردی در هریک از این بازه‌ها بیماری خود را انتقال دهد اما هیچ علائمی نداشته باشد. در فصل سرد تمام افراد سالم امکان انتقال بیماری را دارا هستند.

دکتر جعفری‌نژاد گفت: افراد بنا به شرایطی که در آن قرار می‌گیرند و به دلیل اینکه نمی‌دانند دیگران مبتلا به بیماری هستند یا نه، باید به عنوان یک فرد سالم از خود محافظت کنند.

وی در خصوص راه‌های محافظت افراد از خود، افزود: محافظت افراد از خود راه‌های مختلفی از جمله استفاده از ماسک در هنگام استفاده از آسانسور و کلاس درس، باز کردن پنجره‌ها هر چند دقیقه برای تهویه و رعایت فاصله اجتماعی در هنگام صحبت با دیگران دارد. با توجه به اینکه ممکن است هرکسی ناقل بیماری باشد باید نکات بهداشتی را رعایت کنیم.

معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی گفت :در صورت ابتلای هریک از اعضای خانواده به بیماری سرماخوردگی، انفلوآنزا یا کووید۱۹ وظیفه ما برای پیشگیری از ابتلای سایر اعضای خانواده به بیماری این است که فرد بیمار در یک اتاق جداگانه استراحت کند و در اتاق تهویه انجام شود.  بقیه افراد نیز در مواقع مواجهه با فرد از ماسک استفاده کنند. به دلیل اینکه افراد در تماس با فرد بیمار هستند احتمال ناقل بودن در آن‌ها زیاد است و باید تا زمان اطمینان به عدم ابتلای بیماری هنگام رفتن به محیط‌های سربسته ماسک استفاده کنند. فرد بیمار نیز با ایجاد علائم باید استراحت کند اما اگر به هردلیلی مجبور به خروج از منزل شد، باید حتما از ماسک استفاده کرده و حتی الامکان به جایی دست نزند.

جعفری‌نژاد در رابطه با نکات مورد توجه برای پیشگیری بیماری‌های تنفسی در سازمان‌ها، گفت: مدیر سازمان، اداره یا مدرسه مکلف است به محض مشاهده فردی که دچار علائم بود به آن فرد مرخصی بدهد. زیرا ممکن است بیماری موجب انتقال به سایر افراد آن سازمان شود.

وی در مورد مراقبت‌های فرد بیمار از خود افزود: در سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کووید۱۹ اگر جزو افراد در معرض خطر یعنی کودک زیر دوسال، زن باردار، افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای و سالمند نباشد می‌تواند با یک استراحت مطلق در اتاق جدا و مصرف مایعات و غذاهایی مثل سوپ رقیق تا بهبود کامل علائم استراحت کند. این بهبود کامل بین ۴۸ ساعت تا ۵ روز طول می‌کشد. اما اگر یکی از این افراد پرخطر دچار بیماری شد حتما به یک پزشک مراجعه و از داروها، مایعات گرم، آبمیوه طبیعی و سوپ رقیق استفاده کنند.

 

 

 

 

 

 

 

نظر شما