شناسهٔ خبر: 65401760 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

تقلای سوناک برای سرپوش گذاشتن بر پرونده ریشه‌دار اسلام هراسی

نخست وزیر انگلیس که در پی تعلیق نماینده ارشد حزب حاکم محافظه‌کار به اتهام اسلام‌هراسی تحت فشار زیادی از سوی افکار عمومی قرار دارد، با اشتباه خواندن و فاصله گرفتن از تصدیق ادبیات وی، تلاش می‌کند تا بر پرونده ریشه‌دار اسلام‌ستیزی در این حزب سرپوش بگذارد.

صاحب‌خبر -

نخست وزیر انگلیس که در پی تعلیق نماینده ارشد حزب حاکم محافظه‌کار به اتهام اسلام‌هراسی تحت فشار زیادی از سوی افکار عمومی قرار دارد، با اشتباه خواندن و فاصله گرفتن از تصدیق ادبیات وی، تلاش می‌کند تا بر پرونده ریشه‌دار اسلام‌ستیزی در این حزب سرپوش بگذارد.

ریشی سوناک امروز (دوشنبه) در گفت‌وگو با شبکه رادیویی بی‌بی‌سی، در پاسخ به سووالی درباره گرایش حزب محافظه‌کار به اسلام‌هراسی ادعا کرد: نه چنین‌چیزی نیست و همه ما، به ویژه کسانی که نماینده مجلس هستند نباید به‌نحوی صحبت کنیم که باعث دلخوری شود.

وی ادامه داد: اظهارات لی اندرسون (که شنبه گذشته از حزب محافظه‌کار تعلیق شد) قابل قبول نبود، اشتباه بود و به همین خاطر از عضویت در حزب معلق شد.

نخست وزیر انگلیس افزود: کلماتی که او انتخاب کرده بود قابل قبول نبود. در شرایط کنونی که تنش‌ها بالاست کلمات حائز اهمیت هستند و همه ما وظیفه داریم که آن‌ها را با دقت استفاده کنیم.

وی از اظهارنظر درباره عذرخواهی نکردن اقای اندرسون طفره رفت، اما گفت که بعنوان نخست وزیر تلاش می‌کند تا از حرارت موضوع کم کند و «این کاری است که مردم مایل هستند شاهد باشند»

سوناک با تکرار این مطلب که کلمات در شرایط پر تنش کنونی مهم هستند افزود: کلمات او (اندرسون) قابل قبول نبود و به همین خاطر از عضویت در حزب تعلیق شد.

به گزارش ایرنا، لی اندرسون ۵۷ ساله، نماینده حزب حاکم محافظه‌کار از حوزه انتخابیه اشفیلد انگلیس، شنبه گذشته در تحولی کم‌سابقه، به اتهام اسلام‌هراسی از عضویت در این حزب تعلیق شد. سایمون هارت سخنگوی تشکیلات ناظر بر عملکرد اعضای حزب محافظه‌کار (ویپ) روز شنبه اعلام کرد که آقای اندرسون به دلیل خودداری از عذرخواهی درباره اظهاراتی که علیه مسلمانان مطرح کرد از عضویت در این حزب تعلیق شد.

اندرسون، معاون پیشین دبیر حزب محافظه‌کار روز جمعه در واکنش به رای نمایندگان مجلس انگلیس به طرح نیم بند حزب مخالف دولت لندن درباره حمایت از آتش‌بس فوری در غزه در گفت‌وگو با یک شبکه تلویزیونی دست راستی ادعا کرد: من معتقدم که اسلام‌گرایان کنترل صادق خان (شهردار لندن) را در دست دارند و به این ترتیب شهر را در قبضه خود درآورده‌اند.

وی بدون اشاره مستقیم به مسلمان بودن صادق خان، او را متهم کرد که پایتخت را در اختیار هم‌کشیان خود قرار داده است.

اندرسون درحالی این اظهارات مطرح کرد که رای نمایندگان مجلس انگلیس به طرح دو پهلوی حزب کارگر لابی رژیم صهیونیستی در انگلیس را به وحشت انداخته است. حزب کارگر در این طرح به رغم حمایت از برقراری آتش‌بس در غزه، دست رژیم صهیونیستی را برای تداوم جنگ باز گذاشته است. در این طرح ادعا شده است که در صورت ادامه مبارزات حماس «نمی‌توان از اسرائیل انتظار داشت جنگ را متوقف کند.»

این موضوع باعث اعتراض شدید حزب ملی اسکاتلند شد که بعنوان پیشنهاد دهنده اصلی این طرح، رژیم صهیونیستی را به مجازات دسته‌جمعی فلسطینی‌ها متهم کرده بود. اما اصلاحیه حزب کارگر سبب شد که نمایندگان مجلس انگلیس با ادبیات متفاوتی آتش‌بس در غزه را خواستار شوند.

با این حال همین طرح نیم‌بند اعتراض لابی رژیم صهیونیستی را به همراه داشته است. پیشتر سوئلا برآورمن وزیر کشور سابق انگلیس که آبان‌ماه گذشته در پی نفرت‌پراکنی و اظهارات موهن علیه حامیان فلسطین، از دولت ریشی سوناک برکنار شد طی یادداشتی برای نشریه دیلی تلگراف، با ادبیاتی اهانت آمیز نوشت: «روزی که کی‌یر استارمر (رهبر حزب کارگر) باید از خود جسارت نشان می‌داد، در برابر اوباش تعظیم و یکپارچگی پارلمان را تضعیف کرد. او مسئول یکی از شرم آورترین روزهای دموکراسی در کشور است و باعث بدنامی مجلس شد.»

صادق خان با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، اظهارات مطرح شده از سوی آقای اندرسون و خانم برآورمن را «تلاشی سمی» برای ایجاد شکاف بین جامعه و در خدمت منافع طرفداران رژیم صهیونیستی دانست و گفت که این اظهارات، نشانگر اسلام‌هراسی و رویکرد نژادپرستانه در حزب حاکم است.

شهردار لندن با تاکید بر افزایش جرایم ناشی از نفرت علیه مسلمان، هشدار داد: «این اظهارنظرها در آتش نفرت علیه مسلمانان هیزم می ریزد.»

این درحالیست که طبق نتایج تازه‌ترین تحقیقات صورت گرفته در انگلیس، آمار جرائم مرتبط با اسلام‌هراسی در این کشور از آغاز جنگ غزه سه برابر شده است. خیریه انگلیسی «تل‌ماما» اعلام کرد که از ۷ اکتبر (آغاز جنگ غزه) تا ۷ فوریه، ۲ هزار و ۱۰ حادثه مرتبط با اسلام ستیزی ثبت کرده است که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۶۰۰ مورد افزایش نشان می‌دهد.

این بالاترین میزان طی یک دوره چهار ماهه و از زمانی است که این خیریه انگلیسی در سال ۲۰۱۱ اقدام به جمع‌آوری آمار اسلام‌هراسی کرده است.

حزب کارگر انگلیس پنج سال پیش به‌طور رسمی تعریف اسلام‌هراسی را به رسمیت شناخت. بر اساس این تعریف، اسلام‌هراسی نوعی از نژادپرستی شناسایی شده که تمام اشکال مسلمان بودن را هدف قرار می‌دهد. با این حال حزب حاکم محافظه‌کار از پذیرش چنین تعریفی امتناع می‌کند.

حزب محافظه‌کار ۴ سال پیش وعده داده بود که تعریفی کاربردی از اسلام‌هراسی ارائه خواهد کرد اما تعلل و اظهارنظرهای صورت گرفته تردیدها درباره جدیت دولت در این زمینه را افزایش داده است.

افضل خان نماینده مجلس انگلیس در اظهاراتی گفت که تعلل دولت در این زمینه نشان می دهد که «آنها این موضوع را جدی نمی گیرند. سال به سال، مسلمانان بریتانیا قربانی بالاترین نسبت جرائم ناشی از نفرت می‌شوند و هیچ نشانه‌ای از کاهش این روند در دولت محافظه کار دیده نمی‌شود»

سال ۲۰۱۹ جیمز بروکن‌شایر وزیر جوامع وقت انگلیس با بیان اینکه دولت به دنبال ایجاد یک تعریف کاربردی از اسلام هراسی است افزود: «برای درک محکم‌تر ماهیت این تعصب و تفرقه، ما موافق هستیم که باید یک تعریف رسمی از اسلام هراسی برای کمک به تقویت تلاش‌های ما وجود داشته باشد.»

هم زمان فردی به نام قاری عاصم به عنوان مشاور در این زمینه منصوب شد، اما کارشکنی‌های مایکل گوو وزیر رفاه، مسکن و جوامع انگلیس کار در این زمینه را متوقف کرد. او چندی پیش با حضور در یک میزگرد درباره افراط گرایی، در اظهاراتی توهین آمیز «اسلام سیاسی» را یک ویروس نامید و از پاسخ به سووالات درباره پذیرش تعریف اسلام هراسی طفره رفت.

مسعود شجره رئیس کمیسیون اسلامی حقوق بشر انگلیس به ایرنا گفت: انتخاب ریشی سوناک به عنوان اولین نخست وزیر آسیایی انگلیس بحث‌های زیادی را ایجاد کرد مبنی بر اینکه آیا ضریب نژادپرستی در انگلیس کمتر خواهد شد. اما واقعیت این است که نژادپرستی و اسلام هراسی و به طور کلی بیگانه‌ هراسی همچنان ادامه دارد و رو به رشد است.

وی تصریح کرد: مسلمانان ساکن انگلیس در تمامی ابعاد زندگی به شهروندان درجه دو تبدیل شده‌اند و این وضعیت نتیجه فضای تنفر است که سیاستمداران و رسانه‌ها به آن دامن می‌زنند.

 

برچسب‌ها:

نظر شما