نویسندگان این مطالعه کشف کردهاند که جوندگان این آدامسها از آهو، قزلآلا و فندق تغذیه میکردند. تجزیه و تحلیل آنها حتی نشان داد که یک نفر از آنها از عفونت شدید لثه رنج میبرده است.
به نقل از اساف، دکتر امراه (Emrah) از دپارتمان زیستفناوری دانشگاه مرسین میگوید: آدامس جویده شده دارای توالیهای دیانای فراوانی است و در آن ما هم باکتریهایی را شناسایی کردیم که مربوط به عفونت لثه هستند و هم دیانای گیاهان و حیواناتی را که قبلا جویده شده بودند یافتیم.
محققان رزین جویده شده را در کنار بقایای ابزارهای سنگی کشف کردند که نشان میدهد آنها از دورههای زمانی میان سنگی آمدهاند.
«آدامس» باستانی پیش از این منجر به مطالعهای شده است که شامل اطلاعات ژنتیکی سه نفر است. یک دیانای کشف شده که از انسان نبود نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. با این حال، تفکیک گونههای مختلف در ترکیب دیانای درون رزین کار آسانی نبود. بخشی از علت آن، این است که تنها تعداد کمی از مطالعات این نوع مواد را بررسی کردهاند و ابزارهای ژنتیکی فعلی در طول این تجزیه و تحلیلهای دیانای وجود نداشتند.
ما مجبور شدیم چندین ابزار تحلیلی سنگین محاسباتی را برای جداسازی گونهها و موجودات مختلف به کار ببریم. تمام ابزارهای مورد نیاز ما برای استفاده در دیانای باستانی آماده نبودند. دکتر آندرس آراونا(Andrés Aravena) از گروه زیست شناسی مولکولی و ژنتیک دانشگاه استانبول که دادهها را در کنار دکتر امراه تجزیه و تحلیل کرد، میگوید: ما بیشتر وقتمان را صرف تنظیم آنها کردیم تا بتوانیم آنها را به کار ببریم.
این مطالعه نمایی از زندگی یک گروه کوچک شکارچی-گردآورنده در سواحل غربی اسکاندیناوی را ارائه میدهد.
پروفسور آندرس گوترستروم(Anders Götherström) در مرکز پالئوژنتیک که یک همکاری بین دانشگاه استکهلم و موزه تاریخ طبیعی سوئد است، میگوید: من فکر میکنم این شگفتانگیز است. روشهای ثابت دیگری برای بررسی ارتباط تغذیه و رژیم غذایی با عصر حجر وجود دارد، اما در اینجا میدانیم که این نوجوانان ۹۷۰۰ سال پیش در سواحل غربی اسکاندیناوی آهو، قزل آلا و فندق میخوردند. دستکم یکی از آنها مشکلات شدیدی با دندانهای خود داشته است.
نظر یک متخصص تغذیه امروزی در مورد رژیمهای غذایی باستانی چیست؟
رژیمهای غذایی باستانی به یکی از جدیدترین ترندهای رسانههای اجتماعی تبدیل شده است. به نظر میرسد متخصصان رسانههای اجتماعی آن را با خوردن استیک و نوشیدن شیر خام یکی میدانند. مردم از مناطق مختلف جهان چیزهای مختلفی میخوردند. آب و هوا، دسترسی، فرهنگ و عوامل دیگر همه در تفاوتهای ظریف رژیم غذایی نقش دارند.
صرف نظر از این، به نظر میرسد که ایده رژیم غذایی باستانی تقریبا به تمرکز بر غذاهای کامل و مصرف کمتر غذاهای فوق فرآوری شده معطوف میشود. در مقایسه، رژیم غذایی مدرن شامل تنقلات بسیار تصفیه شده، آب نبات، دسرها و سایر غذاهای مشابه است.
یافتههای این مطالعه بینالمللی به محققان علم و تغذیه کمک میکند تا درک بهتری از نحوه تغذیه انسانها داشته باشند و دانش خود را در مورد آنچه ما در مورد تغذیه انسان امروزی میدانیم، عمیقتر کنند. انجام، تفسیر و اعمال تحقیقات تغذیه برای عموم مردم میتواند دشوار باشد.
حوزه تغذیه به دلیل عدم وحدت در پیامرسانی با مشکل مواجه است و هر توصیهای برای تمام افراد صدق نمیکند. با این حال، مطالعه تکامل رژیم غذایی و ارتباط آن با امروز میتواند به رفع شکافها کمک کند.
این یافتهها در مجله Scientific Reports منتشر شدهاند.
نظر شما