شناسهٔ خبر: 64615241 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

تعرفه مشاوران خانواده افزایش می‌یابد

معاون مرکز مشاوران خانواده قوه قضائیه از ارائه پیشنهاد تعرفه جدید مشاوره خانواده به رئیس قوه قضائیه خبر داد و گفت: به زودی تعرفه جدید ابلاغ خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام محسن ابراهیمی، رئیس مرکز پیگیری اجرای سند تحول قضائی عصر امروز در آئین افتتاح مراکز مشاوران خانواده استان تهران و رونمایی از سامانه مسیر که در دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: طلاق یکی از جمله آسیب اجتماعی است که با آن مواجه هستیم. 

حجت‌الاسلام ابراهیمی بیان کرد: راه اندازی مراکز مشاوره خانواده به‌صورت تخصصی برای پیشگیری از طلاق و اصلاح بین زوجین از سال ۹۱ به صورت قانونی بر عهده قوه قضائیه قرار گرفت و از سال ۹۸ این حوزه دچار تحول شد. 

وی افزود: در ارائه خدمات در حوزه خانواده، سه مشکل جدی، نیروی انسانی(مشاوران)، نظارت کمرنگ بر عملکرد مشاوران و عدم هوشمندسازی مواجه بودیم.

حجت‌الاسلام ابراهیمی بیان کرد: در ابتدا نسبت به جذب و به کارگیری مشاوران خانواده با یک دقت و وسواسی کار را آغاز کردیم. یک مدل فنی، دقیق و همه جانبه در نظر گرفتیم. چرا که این حوزه مربوط به دعوای خانواده و پاسداشت حریم خانواده است که این موضوع بسیار حساس است. 

وی با اشاره به افتتاج سامانه مسیر گفت: تمامی فرایند مشاوره تحت نظارت و ارزیابی ویژه قرار می‌گیرد؛ تمامی تراکنش مالی و خدماتی که ارائه می‌شود بین مراجعه و مشاوره و مرکز مشاوره رخ می دهد، شفاف خواهد شد. 

حجت‌الاسلام ابراهیمی اظهار کرد: چالش سوم هوشمندسازی بود، که با راه‌اندازی سامانه مسیر ارجاع به مشاوره به‌صورت برخط صورت می‌گیرد. در استان تهران به‌عنوان بزرگترین استان باید کار ویژه ای صورت میگرفت‌ از همین رو روند طولانی تر شد، جمعیت پرونده های استان تهران  ۶ برابر متوسط استان‌های کشور است و  مشاوران این استان بیش از ۵ برابر میانگین کشور در استان تهران هستند. 

وی بیان کرد: امروز ۳۶۸ نفر مشاوره در مراکز استان کار خود را آغاز می کنند. ۱۹۸ نفر از پذیرفته شدگان سال ۹۹ و ۱۷۰ نفر از پذیرفته شدگان سال ۹۸ هستند. درصد خانم ها نسبت به آقایان بیشتر است. 

حجت‌الاسلام ابراهیمی با اشاره به سختی کار مشاوران بیان کرد: یکی از مشاوران تعریف میکرد پس از جلسه خاکسپاری همسرش قرار خود را با مراجعه بر هم نزد تا یک خانوادا را استوار نگه دارد. 

وی بیان کرد: تعرفه مشاوران اصلاح خواهد شد و به زودی از سوی ریاست قوه قضائیه ابلاغ خواهد شد. همچنین حمایت های مالی از برخی از بخش ها تعبیه کنیم و از سال اتی نسبت به مراکز مشاوران خانواده تعبیه خواهد شد. 

در ادامه این مراسم حسن عبدلیان‌پور، رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه از راه اندازی پویش مهر مرکز خبر داد و  گفت: در راستای دغدغه‌ مقام معظم رهبری در خصوص فرزندآوری و ازدواج و ترمیم جمعیت این پویش را راه اندازی می‌کنیم. 

وی ادامه داد: یکی از چالش های مهم کشور آمار طلاق است. آمار طلاق در تهران و کلانشهر ها بسیار وحشتناک است و کار مشاوران خانواده بیشتر جنبه معنوی و خداپسندانه دارد.  یکی از آثار جانبی مهم خدمت مشاوره پیش از طلاق، حتی در شرایطی که سازشی میانوزوجین متقاضی طلاق حاصل نشود، کاهش تبعات نامطلوب برآمده از اختلاف ها و کنترل آثار مخرب آن در سطح جامعه است.

عبدلیان‌پور بیان کرد: امروز هجمه دشمن در رسانه ها به خانواده ها با هدف برهم زدن کیان خانواده است که جلوگیری از این امر بر عهده مشاوران خانواده است و امروز قسم می خورید که این وظیفه را به خوبی اجرا کنید. 

وی با اشاره به اینکه امروز ۵۵ مرکز مشاوره در تهران راه اندازی می‌شود، گفت: آئین‌نامه اجرایی اصلاح قانون خانواده رییس قوه قضاییه به مرکز ابلاغ کردند که این امر مسئولیت بسیار سنگینی است که به مرکز وکلا ابلاغ شده است. 

سامانه مسیر تا پایان سال در سراسر کشور راه‌اندازی می‌شود

رییس مرکز وکلا قوه قضائیه با اشاره به اینکه یکی از چالش های قوه قضائیه ارجاع پرونده ها است، گفت: با استفاده از سامانه مسیر امروز پرونده ها به صورت هوشمند به مشاوران خانواده ها ارجاع می شود؛ هفته‌ای یک استان این سامانه مسیر بارگزاری می‌شود و آموزش‌های لازم به مسوولان ذی‌ربط داده می‌شود، در نظر داریم تا پایان سال سامانه مسیر در سرار کشور راه اندازی شود. 

وی تصریح کرد: افزایش تعرفه و افزایش صلاحیت مشاوران خانواده قوه قضائیه یکی از موضوعاتی است که به جد پیگیر هستیم. مطمئن هستم دوستانی که در این مسیر گام گذاشتند، مسائل معنوی است نه مادی.

رئیس مرکز وکلا قوه قضائیه با اشاره به پیشنهاد تعرفه جدید مشاوره خانواده به رئیس قوه قضائیه گفت: مرکز مشاوران خانواده در راستای انجام وظیفه قانونی خود مبنی بر پیشنهاد تعرفه مشاوران و اصلاح آن به رئیس قوه قضاییه مقادیر تعرفه خدمات مشاوره ای را مورد بررسی قرار داده و با رئیس قوه قضائیه تقدیم کرده است‌.

عبدلیان پور با اشاره به توسعه دعاوی بیان کرد: در بررسی میزان اثر بخشی مشاوره در دعاوی خانواده، کم اثر ترین آن ها مشاوره در طلاق توافقی است. یکی از مشکلاتی کا در مشاوره های پیس از طلاق همواره مطرح می شور عدم تمایل زوجین با وارد شدن در فرایند مشاوره است چرا که در دعاوی خانوادگی و طلاق وقتی اختلاف ره اوج رسیده موضوع به مشاوره ارجاع می شود‌ و زوجین فرآیند مشاوره را دست و پاگیر و تشریفاتی برای رسیدن به هدف خود می دانند‌. 

وی بیان کرد: در دوره جدید یکی از اهداف مرکز رهیافت هایی برای سیاستگذاری در زمینه سازش پایدار در دعاوی خانوادگی از جمله طراحی نظام مداخله قبل از طلاق و تشکیل پرونده در این زمینه استفاده از فناوری های نوین، تدوین پروتکل های لازم از جمله پروتکل های حقوقی در مشاوره های پیس از طلاق است.

عبدلیان‌پور خاطرنشان کرد: در گذشته فرهنگ استفاده از مشاوران خانواده در جامعه نهادینه نشده بود. اما اکنون انتظار می رود با افزایش آگاهی عمومی در حوزه خانوادا و نقش آن در پیشگیری از برخی آسیب های اجتماعی شاهد مراجعه بیشتر خانوادا های به مراکز مشاوره باشیم. این مهم با توسعه دفاتر خدمات مشاوره و نیزالزام قانون در مورد ارجاع پرونده های مرتبط با دعاوی خانواده به مراکز مشاوره قبل از ورود به چرخه قضائی انجام شود تا بتوانیم مانع افزایش ورودی پرونده های قضائی در دادگاه شویم. تمام تلاش ما در مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه بر ایت است که با کمک مشاوران با تجربه و متخصص، متقاضیان را در مسیر تصمیم گیری درست همراهی کنیم.

پایان پیام/