شناسهٔ خبر: 64234321 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

امروز انجام می‌شود؛

آغاز ساخت ۴ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی

تهران- ایرنا- عملیات احداث چهار هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور امروز (۴ دی ماه) با حضور رئیس جمهور و وزیر نیرو آغاز شد تا در پیک مصرف برق در سال ۱۴۰۳ به شبکه سراسری متصل شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از وزارت نیرو، پیرو ابلاغ مصوبه شورای اقتصاد در تاریخ ۱۲ مهرماه ۱۴۰۲ و مصوب شدن ساخت چهار هزار و ۵۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر از محل صرفه جویی سوخت در دولت سیزدهم و پس از طی شدن مراحل قانونی برای مشخص شدن سرمایه گذاران با برگزاری مناقصه عمومی، فرایند اجرای این پروژه با همکاری دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط و با حضور سید ابراهیم رئیسی و علی‌اکبر محرابیان و مدیران وزارت نیرو امروز ( ۴ دی ۱۴۰۲) در محل این وزارتخانه آغاز شد.

سرمایه گذاران چهار شرکت برنده در مناقصه در قالب پنج سبد شامل، ۲ سبد ۱۵۰۰ مگاواتی و ۳ سبد ۵۰۰ مگاواتی، برای احداث چهار هزار مگاوات تعین شده‌اند و یک سبد۵۰۰ مگاواتی باقی مانده نیز در حال برگذاری مناقصه جهت انتخاب آخرین سرمایه گذار است.

با اجرای این مصوبه، سرمایه گذاران متعهد می‌شوند نیروگاه‌ها را با ظرفیت مجموع چهار هزار مگاوات انرژی برق خورشیدی تا حداکثر پیک برق سال ۱۴۰۳ به شبکه سراسری متصل کنند.

سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق(ساتبا) برنامه‌ریزی لازم برای ساخت چهار هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی تا اریبهشت سال ۱۴۰۳ را انجام داده است و شرکت‌های برق منطقه‌ای به عنوان بازوی اجرایی ساتبا برای جلب مشارکت و اجرا توسط سرمایه گذاران همکاری خواهند کرد.

محمود کمانی، معاون وزیر نیرو نیز پیش‌تر درباره اقدامات صورت گرفته برای تسهیل فرایند ساخت چهار هزار مگاوات نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر در کشور گفته بود: کار ویژه‌ای در حال انجام است و مقامات بالای کشور در لحظه در حال پیگیری برای تسهیل امور ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور هستند و در پی این امر، وزیر نیرو دستور لازم را به توانیر و برق منطقه ای های سراسر کشور ابلاغ کرده است.

همچنین موانع و مشکلات پیش روی شرکت های حاضر در این مناقصه از جمله تملک زمین‌ها، نحوه اتصال به شبکه و مشکلات زیست محیطی در جلسات متعددی با حضور عوامل ساتبا و سرمایه‌گذارها بررسی و رفع شد.

بر اساس این گزارش در مجموع ۳۸۱ ساختگاه برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت بیش از ۱۰ هزار و ۲۰۰ مگاوات با محوریت ۱۶ برق منطقه‌ای در سراسر کشور وجود دارد؛ برق منطقه‌ای استان‌های تهران با ۳۲ درصد، فارس با ۱۰ درصد و سیستان و بلوچستان با ۹ درصد از استان‌هایی هستند که بیشترین سهم را در ساخت چهار هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور دارند.

دولت سیزدهم جلسات مختلفی در سطح ریاست جمهوری، معاون اول ریاست جمهوری، وزیر نیرو و مراجع ذیربط برای رفع موانع و تسهیل ساخت نیروگاه ها برگزار کرده‌اند و فرصت استثنایی برای حل ناترازی سوخت و برق در کشور بوجود آمده است.