به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، مردادماه 1401 باشگاه استقلال تهران در اطلاعیهای اعلام کرد که «از این پس امکان حضور دوربینهای تلویزیونی جهت تصویربرداری از مسابقات خانگی (به استثنا پخش زنده مسابقه) و نشستهای خبری پیش و پس از مسابقاتی که استقلال میزبان آنهاست، وجود ندارد». مصطفی آجورلو - مدیرعامل وقت استقلال - و رضا درویش - مدیرعامل وقت پرسپولیس - نیز در نامهای مشترک خطاب به پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما، خواستار جلوگیری از پخش خلاصه بازیهای دو تیم پرطرفدار پایتخت در بخشهای خبری و برنامههای تخصصی فوتبالی صداوسیما شدند.
جبلی:دولت باید حق پخش صداوسیما را تأمین کند
با گذشت بیش از یکسال از حواشی مرتبط با موضوع حق پخش مسابقات ورزشی، پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما امروز چهارشنبه 3 آبان در حاشیه جلسه هیأت دولت از موافقت وزارت ورزش با پیشنهاد مطرح شده از سوی رسانه ملی در موضوع حق پخش تلویزیونی خبر داد.
رئیس سازمان صداوسیما درباره موضوع حق پخش در جمع خبرنگاران گفت: «پیشنهاد ما این بود همانگونه که برای پخش برنامههای ورزشی خارجی دولت محترم حق پخش را به صداوسیما پرداخت کرده و صدا و سیما به طور رایگان آن را پخش میکند، عیناً برای برنامهها و مسابقات ورزشی داخلی نیز همین اتفاق رخ بدهد. یعنی حق پخش مشخص شود و دولت محترم آن را تامین کند و صدا و سیما با هماهنگی وزارت ورزش در اختیار فدراسیونها قرار بدهد».
پرداخت حق ورزش مسلم و مشروع است
رئیس سازمان صداوسیما در ادامه ضمن تشریح پیشنهاد درخصوص حق پخش صداوسیما نیز بیان کرد: «قرار شد تا شش ماه پس از تصویب برنامه هفتم توسعه صداوسیما آیین نامهای را پیشنهاد بدهد و در دولت تصویب شود. دوباره تاکید خواهیم کرد بر اینکه حق ورزش و فدراسیونها پرداخت شود که حق مسلم و مشروع است. منتها منابع آن اگر تصویب نشده باید با یک شیوه دیگری منابع تامین شود تا بتوانیم حق پخش را پرداخت کنیم».
الزام قانونی فدراسیون برای مدیریت فوتبال از منابع حق پخش
مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال، مردادماه سال جاری در خصوص موضوع حق پخش تلویزیونی گفته بود: بر اساس قوانین روز فوتبال و طبق بند F01 قراردادهای حرفهای آمده است که باید از حقوق شناختهشده فوتبال، این ورزش را اداره کرد. بر این اساس فدراسیون فوتبال الزام قانونی دارد که از حق پخش، مدیریت فوتبال را انجام دهد ولی این را هم قبول داریم که باید در مجلس شورای اسلامی، مسئله را حل کنیم. مقرر شده بود صدا و سیما درآمد خود از بخش تبلیغات را به حساب وزارت ورزش و جوانان واریز کند و این وزارتخانه هم سهم فوتبال را بدهد که گفته شده حدود 10 تا 15 میلیارد تومان بوده است که این مقدار برای کل ورزش ایران در نظر گرفته شده ولی روشن است که فوتبال با این ارقام اداره نمیشود.
سید تقی سهرابی معاون حقوقی و امور مجلس رسانه ملی نیز معتقد بود در خصوص موضوع حق پخش تلویزیونی باید به دنبال راهکاری قانونی برای حل مسئله باشیم. او در همین خصوص گفته است: صدا و سیما بارها به مسئله ورود کرده و از ابعاد مختلف قانونی، آن را بررسی کرده ولی به خاطر مسائل گوناگون از جمله عدم شفافیت درآمد در باشگاههای فوتبال و نیز مسائلی که وزارت ورزش و جوانان با آن درگیر است، نتیجهبخش نبوده است.
معاون حقوقی و امور مجلس صداوسیما همچنین با بیان اینکه قانون، بخشی از بودجه صداوسیما را از محل درآمدها تخصیص داده که حدود 50 درصد است گفته بود: رسانه ملی از محل پخش مسابقات فوتبال، درآمدی کسب نمیکند و زمانی هم که بحث آگهی بازرگانی مطرح میشود، این در واقع همان درآمدهای اختصاصی صداوسیما است.
به گزارش فارس، در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس شورای اسلامی، مقرر شد با هماهنگی میان وزارت ورزش و صداوسیما، شرایط پرداخت حق پخش تلویزیونی به رشتههای مختلف ورزشی و چگونگی آن طی بازه زمانی 6 ماهه مشخص و مقرر شود و بدین ترتیب قرار است مشکل بزرگی که در سالهای اخیر در ورزش و خصوصاً فوتبال ایران مورد بحث و جدل بوده است به نوعی حل و فصل شود.
پایان پیام/
نظر شما