به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، شبکه آمریکایی «فاکسنیوز» گزارش کرده است که نام جمهوری اسلامی ایران تحت فشار روسیه از پیشنویس قطعنامه تحت حمایت ایالات متحده آمریکا درباره جنگ رژیم صهیونیستی و حماس حذف شده است.
خبرگزاری رویترز روز شنبه هفته جاری گزارش کرده بود که در پیشنویس اولیه قطعنامه تحت حمایت آمریکا از جمهوری اسلامی ایران خواسته شده بود که تأمین بودجه گروههای مقاومت را که ایالات متحده آنها را به عنوان سازمانهای تروریستی معرفی میکند، متوقف کند.
شبکه فاکسنیوز که به نسخهای از این قطعنامه دست پیدا کرده است، نوشت که در نسخه اصلی آمده بود: «ایران باید صادرات تمامی انواع سلاحها و مواد مربوطه به شبهنظامیان مسلح و گروههای تروریستی از جمله حماس را که صلح و امنیت را در سراسر منطقه تهدید میکنند، متوقف کند.»
با اینحال، بنا بر گزارش فاکسنیوز، در جدیدترین نسخه پیشنویس قطعنامهای که قرار بود روز سهشنبه به رأی گذشته شود، اما مذاکرات درباره آن همچنان ادامه دارد، هیچ اشارهای به نام ایران نشده است.
این شبکه آمریکایی گزارش کرده است که به جدیدترین نسخه از این پیشنویس دست یافته که در آن «کشورهای عضو ترغیب میشوند که تلاشها برای سرکوب تأمین مالی تروریسم را از جمله با محدود کردن تأمین مالی حماس از طریق مقامات مربوطه در سطح ملی و مطابق با قوانین بینالمللی و مطابق با قطعنامه ۲۴۸۲ (۲۰۱۹) تشدید کنند».
سخنگوی نمایندگی ایالات متحده در سازمان ملل در بیانیهای برای شبکه فاکسنیوز، فشار روسیه را عامل حذف نام ایران از جدیدترین پیشنویس قطعنامه آمریکا معرفی کرد.
وی در این بیانیه مدعی شد: «دولت بایدن در محکوم کردن حمایت طولانیمدت ایران از گروههای تروریستی، چون حماس و حزبالله صریح بوده است و ما در پاسخگو نگه داشتن ایران برای فعالیتهای ثباتزدایش، هیچ تردیدی نداریم».
این مقام آمریکایی با اتهام زنی به جمهوری اسلامی ایران، ادامه داد: «در خصوص قطعنامه سازمان ملل، نمایندگی روسیه در نیویورک اصرار داشت که اشاره به نام ایران حذف شود. پیشنهاد میکنم برای پرسیدن دلیل مطرح کردن چنین تقاضایی، به روسها مراجعه کنید. با اینحال، قطعنامه دارای لحن بسیار قاطعانهای است که مستقیماً در خصوص ایران کاربرد دارد به خصوص در بخش درخواست برای توقف تأمین مالی حماس و خودداری از صادرات تسلیحات به حماس و لحن مربوط به حزبالله تحت حمایت ایران برای متوقف کردن تمامی حملات فرامرزی».
پیش از این، «واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل تاکید کرد، مسکو از سالها پیش نسبت به روند فزاینده تنشها در غرب آسیا و خطر تشدید آنها هشدار داده بود.
«حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه آمریکا هم در خصوص قطعنامه آمریکا گفته بود: «امروز با اطلاعات دقیق اعلام میکنم، مدیریت جنگ علیه فلسطین در اختیار نظامیان و دستگاه امنیتی آمریکاست. سیستم امنیتی و سیستم حکومتی و سیاسی در سرزمینهای اشغالی کاملا فروپاشیده، ولی ماشین جنگی رژیم صهیونیستی با فرماندهی و هدایت نظامیان و دستگاه امنیتی و بخش سیاسی آمریکا تلاش میکنند که رژیم اسرائیل فروپاشیده را از این بحران نجات دهند».
انتهای پیام/
نظر شما