شناسهٔ خبر: 6296299 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

رضایی: آمریکا به ایران حمله کند همان هفته اول 1000 آمریکایی را اسیر می‌گیریم

صاحب‌خبر -
محسن رضایی در گفت و گوی ویژه خبری خطاب به جنگ طلبان آمریکایی از توانایی ایران برای اسارت سربازان آمریکایی سخن گفت. تا در برهه ای که جنگ طلبان آمریکایی دیپلمات های غیور ایرانی را تهدید به حمله نظامی می کنند،پاسخی دندان شکن و البته تحقیر آمیز به جنگ طلبان دهد.
محسن رضایی در گفت‌وگوی ویژه خبری پاسخگوی سوالات کارشناس و مجری برنامه درباره روند مذاکرات هسته‌ای بود.

به گزارش «تابناک»، در حالی که مذاکرات هسته‌ای میان کشورمان و 5+1 در وین به اوج رسیده و به واپسین روزهای خود نزدیک شده، گفت‌وگوی ویژه خبری امشب به این موضوع اختصاص یافت و محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام میهمان ویژه این بخش خبری بود.

رضایی در این بخش خبری، تمدید مذاکره از سوی آمریکا را طبیعی دانست و با بیان اینکه به نظر می‌رسد تیم مذاکره کننده آمریکایی اختیارات کافی را در اختیار ندارد، گفت: هرچند آمریکایی ها مطالبات جدیدی مطرح می‌کنند، ولی راهی جز مذاکره و توافق با ایران ندارند.

مهم ترین محورهای گفت‌وگوی رضایی در این بخش خبری به شرح زیر است:

* در مذاکرات از مساله هسته ای به مساله موشکی وارد می‌شوند و می‌گویند نباید ایرانی ها موشک بالستیک با برد بالای سیصد کیلومتر را داشته باشند.

* آمریکایی ها نشانه های مشکوکی نشان می دهند؛ رییس جمهور آمریکا می‌تواند از اختیارات خود استفاده کند. این سنگی است که اوباما در چاه انداخته و باید خارجش کند.

* حتی بوش این تحریم های شدید را وضع نکرده بود. اوباما در صدد جبران اشتباهاتش بر آمده اما از طرف صهیونیست ها و جمهوری خواهان تحت فشار است.

* جنگ عبارت ها در میز مذاکره وین در جریان است. رییس جمهور آمریکا نباید از خودش ضعف نشان دهد، باید شجاعت نشان دهد از خودش و مذاکرات را به سرانجام برساند.

* تیم مذاکره کننده ما از مهارت بالایی برخوردارند؛ آقای ظریف از قوی ترین دیپلمات های ما هستند. امریکا انگلیس و فرانسه سابقه دویست ساله دیپلماسی در دنیا دارند بنابراین کار دیپلمات های ما ساده نیست؛ هر قوی تر و جدی تر و منطقی تر دفاع کنند ملت از مذاکره کننده هایش بیشتر دفاع می کنند.

* آنچه روی میز نوشته می شود با خطوط قرمز باید تقارن داشته باشد. ما در مرحله توافق اولیه هستیم. در توافق اولیه هفت اقدام سهم ماست. در صورت تایید توافق از سوی امریکایی ها یا تایید در تهران و بعد از هفت یا هشت سال وارد پروسه جدید می شویم و آژانس نظارت های خود را ادامه می دهد.

* مساله توافق به این سادگی نیست. ما باید مطمئن بشویم به چیزی که می خواستیم رسیدیم.

* مذاکره تنها راه آمریکایی هاست؛ آنها باید لبخند و انعطاف روحانی و ظریف را غنیمت بدانند. باید به آنها سیلی بیست هزار سانتیفیوژ را به یاد آورد و گفت تا سیلی صدهزار سانتریفیوژ را نخوردید به مذاکره نهایی تن بدهند. آمریکایی ها به حالت تنهایی رسیده اند.

* اگر تحریم ها بانکی را برندارند توافقی صورت نمی گیرد. ما در این مذاکره و در بخش مطالعات ادعایی جدی هستیم. مقدار زیادی حل شده و کار در حال پایان یافتن است. تیم آقای شمخانی ابهامات را رفع کردند. تیم آقای صالحی هم کارش رو به پایان است. کار آقای ظریف هم به اتمام رسیده است.

* سوالات و ابهامات حل شده، البته بازرسی از اماکن نظامی را اجازه نمی دهیم؛ این یک قاعده بین المللی است. از تیم حمایت می کنیم. جامعه به سمت دو دستگی راجع به مذاکرات رفته بود و مقام معظم رهبری جامعه را یکپارچه کرد. 

* آمریکایی ها باید بدانند هیچ اقدام نظامی علیه کشورمان نمی‌توانند صورت دهند. من به ملت ایران قول می‌دهم که به عنوان یک سرباز و پاسدار انقلاب، اگر آمریکایی بخواهند به ایران چشم بدی داشته باشند و بخواهند حمله نظامی صورت دهند، مطمئن باشند در همان هفته اول هزار نفر آمریکایی را اسیر می‌گیریم که آن زمان برای آزادکردن هر کدام از این اسیرها باید چند میلیارد دلار بدهند که ممکن است بخشی از مشکلات اقتصادی مان به کمک آن حل بشود. 

* به آمریکایی ها توصیه می‌کنیم این فکرها را از سرشان بیرون بکنند و مطمئن باشند که تشدید تحریم ها هم نتیجه‌ای ندارد؛ ما در مقابل تشدید تحریم ها هم به شکلی که خودمان مصلحت می‌دانیم، عکس العمل نشان می‌دهیم.

* آمریکایی ها راهی جز اینکه مذاکرات را به صورت معقول و با یک روی خوش نشان دادن به سرانجام برسانند، ندارند. اینکه می‌گویند ما نباید موشک های بالستیک داشته باشیم، یعنی اگر فردا اسرائیل به ما حمله کرد، نتوانیم پاسخ دهیم و خلع سلاح شویم؛ نمی‌دانیم چرا آنها دچار اشتباهاتی اینچنین استراتژیک می‌شوند.

* تا می‌خواهند اعتماد ملت ایران را جلب کنند، در لحظات آخر حرف هایی می‌زنند که این ذهنیت هفتاد هشتاد ساله، از کودتا علیه مصدق گرفته تا حوادث بعد از انقلاب را زنده می‌کنند و این بی اعتمادی تکرار می‌شود.