ایسنا نوشت: مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بیانیه آغازین خود در نشست فصلی شورای حکام ادعایی را درباره تاثیر تصمیم تقابلی ایران در پی قطعنامه ضدایرانی آمریکا و تروئیکای اروپا بر کیفیت راستیآزمایی برجامی آژانس در ایران مطرح کرد.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بیانیه آغازین در نشست فصلی شورای حکام آژانس که امروز در وین آغاز شد، درباره ایران گفت: راستیآزمایی و نظارت آژانس در ایران درباره برجام (توافق هستهای) به طور جدی تحت تاثیر تصمیم ایران در فوریه ۲۰۲۱ برای متوقف کردن تعهدات برجامیاش قرار گرفت.
گروسی افزود: وضعیت، پس از تصمیم ایران برای خارج کردن تمامی تجهیزات راستیآزمایی و نظارتی ایران درباره برجام بدتر شد.
مدیرکل آژانس بیان کرد: دو سال و نیم از متوقف کردن موقتی اجرای پروتکل الحاقی از سوی ایران میگذرد و بنابراین، ایران تا آن موقع، توضیحاتی را که به آژانس میداد بهروزرسانی میکرد و آژانس قادر بود به تاسیسات و دیگر محلها دسترسی تکمیلی داشته باشد.
او درباره گزارش خود در زمینه توافق پادمانی منع اشاعه تسلیحاتی اتمی با جمهوری اسلامی ایران گفت: متاسفم که هیچ پیشرفتی در زمینه اجرای فعالیتهای مقرر در بیانیه مشترک با ایران در ۴ مارس ۲۰۲۳ انجام نشده است.
مدیرکل آژانس ادامه داد: ایران هنوز به آژانس توضیحات فنی موثقی در زمینه وجود ذرات اورانیوم با منشا انسانی در ورامین و تورقوزآباد ارائه نکرده و به آن در زمینه محلهای فعلی مواد هستهای مربوطه یا تجهیزات آلوده اطلاعاتی ارائه نداده است. همچنین هنوز ناهمخوانی موجود در ارزیابی توازن مواد هستهای در تاسیسات فرآوری اورانیوم(اصفهان) و اجرای کد اصلاحی ۳.۱ در تعهدات غیرداوطلبانهاش در توافق جامع پادمانی با آژانس انرژی اتمی حلوفصل نشده است.
در این بیانیه مطرح شد: این مسائل پادمانی باقیمانده ناشی از تعهدات ایران ذیل توافق جامع پادمانی است و باید برطرف شوند تا آژانس بتواند در موقعیتی قرار بگیرد که اطمینان دهد ماهیت برنامه هستهای ایران، صرفا، صلحآمیز است.
گروسی با مطرح کردن درخواستی از ایران گفت: از ایران میخواهم صادقانه و مصمم در راستای اجرای تعهدات برجامی با آژانس همکاری کند.