شناسهٔ خبر: 6206165 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مثلث-قدیمی | لینک خبر

احمدرضا درويش: «رستاخيز» با معادلات رايج سينما ساخته نشده است

شبکه های اجتماعی نظر سنجی گفتگوی هفته نامه فيلم «رستاخيز» با معادلات رايج سينما ساخته نشده و دليل ساخته شدن اين فيلم به فراز و فرودهاي سينماي ايران و جهان نيز ربطي ندارد.

صاحب‌خبر -

احمدرضا درويش کارگردان فيلم سينمايي «رستاخيز» در پنجمين نشست هم انديشي ستاد اکران اين فيلم سينمايي که در سالن حوزه هنري استان فارس در شيراز برگزار شد، با بيان اين مطلب گفت: فيلم «رستاخيز» با معادلات رايج سينما ساخته نشده و دليل ساخته شدن اين فيلم به فراز و فرودهاي سينماي ايران و جهان نيز ربطي ندارد.

دروبش در ادامه افزود:  تيم توليد «رستاخيز» مسئوليتي را برعهده داشت و تلاش کرد براي بهره مند شدن سينما، از آوردگاهي که مملو از اصالت، معنويت و مفاهيم انساني است؛ نسيمي از فرهنگ عاشورا را در اين عرصه بدمد.
در اين نشست که محمود کاظمي مديرعامل موسسه فرهنگي «بهمن سبز»، غلامرضا فرجي مدير پخش فيلم «رستاخيز» و مهدي نجابت رئيس حوزه هنري نيز حضور داشتند؛ درويش تاکيد کرد: در مسير توليد انديشه و فرهنگ يک هدف واحد يعني اعتلا و توسعه فضاي فرهنگي در کشور وجود دارد که رسيدن به اين اهداف مهم با  ساختارهاي سازماني و اداري، تعريف و تقسيم بندي شده و پرواضح است مديران فرهنگي هستند که مسئوليت اين کار را به عهده دارند.
وي افزود: در اين بين وزارت ارشاد، سازمان سينمايي و حوزه هنري در توليد و توزيع آثار سينماي ايران نقش دارند اما سينماگران و هنرمندان نقش اصلي را در توليد آثار هنري به عهده دارند.
محمود کاظمي مديرعامل موسسه فرهنگي بهمن سبز در ادامه صحبت هاي درويش توضيح داد: فيلم «رستاخيز» توسط کارگردان متعهد و ارزشمند ساخته شده است و وي 11 سال براي ساخته شدن اين فيلم وقت و انرژي گذاشته است و به معني واقعي طبق استانداردهاي جهاني، «رستاخيز» را به تصوير کشيده است.
وي ادامه داد: من اميدوارم اين فيلم به بهترين شکل ممکن در شهر شيراز و استان فارس معرفي شود و بتواند با توجه به ظرفيت هايي که در اين استان وجود دارد در رتبه بالاي حضور مخاطب براي ديدن اين فيلم در سالن هاي سينما قرار گيرد.
مديرعامل موسسه فرهنگي بهمن سبز تاکيد کرد: اميدوارم شرايطي پيش آيد که بتوانيم سينماهاي خود را به روز کنيم و در اين بين از استاندار، فرماندار، شهردار، تمام مسئولان و متوليان مي خواهم که دست به دست هم دهيم تا اکران خوبي براي اين فيلم سينمايي ترتيب دهيم؛ چراکه به تنهايي نمي توان از عهده اين مسئوليت مهم برآمد و بايد با کمک هم سينماها را بهروز کنيم.
غلامرضا فرجي سخنگوي شوراي صنفي نمايش و مدير پخش فيلم هاي حوزه هنري با اشاره به زمان اکران اين فيلم گفت: فيلم «رستاخيز» در 24 تير ماه به سرگروهي سينما آزادي اکران خواهد شد و همزمان در شهرستان ها نيز روي پرده مي رود. از همين رو، در دو سالن سينما سعدي و سينما فلسطين شهر شيراز نيز نمايش داده ميشود.درويش در ادامه اين جلسه با بيان اين مطلب که مطالبه زيادي در حوزه اکران اين فيلم سينمايي ندارد، اظهار کرد: ما سينماگر هستيم و براساس وظيفه فرهنگي خود درباره يکي از موضوعات تاريخي و عاشورايي، مسئوليت خود را به انجام رسانده ايم. بنابراين «رستاخيز» نمونه اي از کارنامه سينماي ايران به شمار مي آيد.
وي تصريح کرد: سينما زنجيره اي از تخصص هاي به هم پيوسته است که در نهايت کنار هم قرار مي گيرند. يک بخش از اين زنجيره توليد، يک بخش عرضه و بخش مهم آن حمايت از توليدات است و تجهيز سالن هاي سينما مهمترين وجه از اين حمايت است.
کارگردان فيلم سينمايي «رستاخيز» افزود: اين روزها در سفرهايي که براي آماده سازي اکران فيلم به شهرهاي مختلف دارم، جواناني را مي بينم که براي استفاده از فضاها و محيط هاي سينمايي مطالبه دارند .حضور در سالنهاي سينما نياز فطري مردم براي تجمع بر سر يک موضوع مشترک است و اين نياز در شرايطي مطرح مي شود که متاسفانه مردم با سينما قهر کرده اند. درويش تصريح کرد: در سه دهه گذشته که به دوره انفجار ماهواره و تاثير شبکه هاي ماهوارهاي در برابر سينما معروف است، سينماگران با سيستم صداي دالبي به نجات سينما آمدند و سيستم صداي دالبي توانست سينما را از هجوم شبکه هاي تلويزيوني نجات دهد، خوب است مسئولان توجه کنند که سينما عرصه حضور و تامينکننده نياز فطري مردم به جمع شدن کنار يکديگر است. بنابراين سينما رفتن فقط از سر تفنن نيست.
کارگردان فيلم «کيميا» تاکيد کرد: متاسفانه کمبود سالن هاي سينما به همنشيني و هم گرايي مردم آسيب وارد کرده است. توسعه سالن هاي سينما مي تواند توسعه اجتماعي و فرهنگي را در بر داشته باشد. ما در زمينه توليد فيلم، توسعه فن آوري هاي سينمايي، توجه به نيروي انساني در سينما و تاسيس سالن هاي متعدد و استاندارد به يک خيزش سينمايي احتياج داريم تا مطالبات به حق مردم از سينما برآورده شود.
وي يادآور شد: اين در حالي است که بسياري از مجتمع هاي فرهنگي وابسته به دولت ارشاد که با پول بيت المال ساخته شده امروز در اختيار مردم نيست و امکان نمايش فيلم ها در اين سالن ها وجود ندارد.
کارگردان فيلم «سرزمين خورشيد» در ادامه صحبت هاي خود با اشاره به پخش بين المللي فيلم «رستاخيز» گفت: قبل از ورود به بازار، اقتصاد و بازگشت سرمايه بايد به اين نکته فکر کنيم که چه اهدافي از ساخته شدن اين فيلم دنبال مي شود. هدف ما علاوه بر مخاطب قرار دادن مردم ايران، ميليون ها آواره از خانواده هاي شيعي هستند که امروز در بحران منطقه در زير چادر صحرايي زندگي مي کنند. از نظر سازندگان «رستاخيز»، بهترين نوع نمايش اين فيلم دسترسي اين طيف از مخاطبان جهان شيعه به اين فيلم سينمايي است.
کارگردان فيلم «رستاخيز» در پايان صحبت هاي خود گفت: تلاش همکاران خود را در عرصه بين المللي نفي نمي کنم و به همه موفقيت هاي سينماي ايران مي بالم، اما براي رسيدن به يک سينماي ارزشمند، بالنده و پويايي اقتصاد سينماي ايران بايد نگاه درستي به پخش بين المللي آثار سينماي ايران داشته باشيم. حضور در جشنواره هاي بين المللي مسيري است که مي بايست راه ارتباط با مخاطب و از اين طريق استفاده از ظرفيت هاي اقتصادي را براي سينماي ملي هموار کند.