شناسهٔ خبر: 61905396 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اردبیل:

محصول عسل تولیدی استان اردبیل نیازمند برندسازی است

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: محصول عسل تولیدی این استان نیازمند برندسازی است.

صاحب‌خبر -

محصول عسل تولیدی استان اردبیل نیازمند برندسازی استبه گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، منصور رستم‌نژاد در جشنواره استانی عسل در شهرستان نیر با اشاره به قابلیت‌های بالای مناطق مختلف این استان در تولید عسل گفت: صنعت زنبورداری در شمال استان اردببل به‌صورت فصلی رونق دارد، اما مناطق مرکزی و جنوبی از جمله خلخال، مشگین‌شهر، اردبیل، نیر و بخشی از نمین قابلیت‌های بسیار زیادی در این وجود دارد و در این میان شهرستان‌های نیر و مشگین‌شهر بیشترین ظرفیت را دارند.
وی افزود: در صورت توجه به ظرفیت‌های زنبورداری استان، حمایت و تشویق زنبورداران، برگزاری جشنواره و نمایشگاه‌های عسل و شناساندن عسل می‌توان این صنعت را روز به روز رونق داد تا انگیزه بیشتری در جهت تولید عسل و محصول باکیفیت ایجاد شود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در استان اردبیل ۵۵۰ هزار کلنی زنبور عسل وجود دارد و سه هزار و ۶۰۴ زنبوردار استان علاوه بر تولید عسل، فرآورده‌های زنبور عسل از جمله ژل رویال، زهر زنبور و موم تولید می‌کنند که اگر روی تک تک آن‌ها کار شود می‌توان اقدامات موثری در زمینه رونق این صنعت انجام داد.
رستم‌نژاد تصریح کرد: استان اردبیل در کشور با محصول عسل و عسل سبلان شناخته می‌شود و خاصیت درمانی و دارویی عسل لزوم توجه شرکت‌های دانش بنیان به تولید محصولات متنوع از جمله شربت‌های حاصل از عسل و نیز پرداختن به خاصیت درمانی گرده‌هایی که توسط زنبور‌ها جمع‌آوری می‌شود، را ضروری کرده است.
وی افزود: استان اردبیل در زمینه تولید عسل رتبه چهارم کشور را دارد و این ظرفیت خوبی است تا دست‌اندرکاران دست به دست هم بدهند و در مسیر توسعه صنایع تبدیلی زنبور عسل و زمینه‌سازی برای صادرات عسل و تولیدات آن حرکت کنند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل وجود چند کارخانه بسته‌بندی عسل و کارخانه موم در استان را بیانگر ظرفیت‌های بالای تولید زنبور عسل در استان دانست و گفت: سه هزار و ۴۰۶ زنبوردار در استان در این صنعت مشغول هستند که با احتساب کارگران فصلی، تعداد فعالان صنعت زنبورداری استان اردبیل به ۶ هزار و ۵۰۰ نفر می‌رسد که با هزینه کم و قابلیت‌های زیاد به این صنعت رونق داده‌اند.
فرماندار نیر هم در این مراسم هدف از برگزاری جشنواره عسل را هویت دادن به محصول عسل و برندسازی آن دانست تا محصول عسل در سطح ملی حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد.
علیرضا حسینی با اشاره به وجود ۱۲۲ هزار هکتار اراضی زراعی و مرتعی در شهرستان نیر گفت: تنوع گیاهان به‌ویژه گیاهان دارویی در نیر رغبت زیادی برای سرمایه‌گذاری در حوزه عسل و تولید این محصول ایجاد کرده است.
وی با بیان این که در شهرستان نیر ۱۷ هزار کندوی عسل وجود دارد که سالانه ۳۵۰ تن در آن‌ها تولید می‌شود، بر لزوم جلوگیری از خام‌فروشی عسل، ایجاد صنایع تبدیلی در حوزه عسل و حمایت از رونق اشتغال در صنعت زنبورداری تاکید کرد.

نظر شما