به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، فیروز قاسمزاده صبح امروز در پایان بازدید از برخی پروژههای آبرسانی استان سمنان در حاشیه دیدار با مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان اظهار داشت: دولت سیزدهم اقداماتی جدی را برای جبران کمآبی در سراسر کشور برای مصارف مختلف مدنظر دارد.
وی با تأکید بر لزوم رعایت اصل بهرهوری در حوزههای پرمصرفی مانند کشاورزی، از دو برنامه دولت در راستای رفع کمآبی در کشور خبر داد و افزود: استفاده از آبهای نامتعارف با اولویت "پساب" و انتقال آب از دریا به داخل کشور دو راهبرد درازمدتی است که دولت برای تحقق آن مصمم است.
سخنگوی صنعت آب ایران با اشاره به اینکه تغییر اقلیم و کمآبی، مشکلی جهانی است و تنها ایران نیست که با این مشکل مواجه است عنوان کرد: البته ایران یک کشور با محدودیت منابع آبی و دارای اقلیم خشک و نیمهخشک است و میزان بارش در کشورمان یکسوم متوسط جهانی است.
قاسمزاده به لزوم استفاده مطلوب از همه ظرفیتهای منابع آبی در داخل و یا اطراف کشور برای رفع مشکل محدودیت منابع آبی در کشورمان اشاره و تصریح کرد: دو موضوع استفاده از آبهای نامتعارف با اولویت توجه به حوزه پساب و موضوع استفاده از آب دریا در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه استفاده از آبهای دریا و انتقال آن به داخل کشور در دستور کار دولت سیزدهم قرار دارد خاطرنشان کرد: در زمان حاضر حجم پروژههای در حال انجام انتقال آب از دریا به داخل کشور چیزی در حدود 600 تا 700 میلیون مترمکعب است.
سخنگوی صنعت آب ایران تصریح کرد: بنا داریم که بیش از 4 میلیارد آب از دریا به پهنه داخل کشور منتقل کنیم و این طرحهای انتقال آب از دریا نیز در قالب طرحهای سرمایهگذاری است.
قاسمزاده با اعلام اینکه "در زمان حاضر پنج طرح عمده و بزرگ انتقال آب از دریا به داخل کشور تعریف شده است" عنوان کرد: سرمایهگذاران این طرحها نیز انتخاب شدند و اجرای این طرحها نیز آغاز شده است، همچنین طرح انتقال آب از دریا به یزد و کرمان و هرمزگان نیز به بهرهبرداری رسیده است.
وی با اشاره به شرایط اقلیمی بهوجودآمده در کشور ابراز امیدواری کرد بخشی محدودیتهای منابع آبی ناشی از این شرایط اقلیمی با استفاده از آب دریا رفع شود.
سرمایهگذاری 160هزارمیلیاردی در حوزه استفاده از پساب؛ صنعت مشتری "پَروپاقُرص" پساب
سخنگوی صنعت آب ایران با اشاره به گران بودن هزینه اجرای پروژههای بازچرخانی و استفاده مجدد از پساب تصریح کرد: بر این اساس مصارف پساب تصفیهشده نیز جزو مصارف خاص است و خوشبختانه در بخش صنعت در کشور بیشترین مصرف را از این آب دارند.
قاسمزاده با بیان اینکه طرحهایی در زمینه بازچرخانی پساب در کشور تعریف شده است خاطرنشان کرد: تاکنون حدود 50 طرح با سرمایهگذاری 16 هزار میلیارد تومان در قالب طرحهای سرمایهگذاری تدوین شده است.
وی با بیان اینکه حدود 330 میلیون مترمکعب از پساب تولیدی کشور برای استفاده صنایع تخصیص داده شده است و قرار است خود سرمایهگذاران این آب را به محل مصرف ببرند و از آن استفاده کنند؛ از استقرار پیمانکاران و سرمایهگذاران برای اجرای این پروژهها خبر داد و افزود: حضور سرمایهگذاران در این بخش هزینههای عمومی دولت را کاهش داده است، همچنین تا امروز در اجرای این طرحهای تأمین آب پیشرفتهایی نیز حاصل شده است.
عزم دولت سیزدهم برای توسعه شبکه آبرسانی روستایی
سخنگوی صنعت آب ایران با اعلام اینکه "کشورمان در توسعه شبکه توزیع آب شرب شهری که مستقیم با مصارف مردم در ارتباط هست جزو کشورهای برتر دنیاست و بانک جهانی نیز آن را تأیید کرده است" تصریح کرد: در بخش شبکه شرب شهری 99.9 درصد پوشش شبکه داریم و این آمار در بخش روستایی 82 درصد است.
قاسمزاده ضریب پوشش شبکه توزیع آب شرب شهری را اطمینانبخش ارزیابی کرد و از عزم دولت سیزدهم برای توسعه پوشش شبکه آب روستایی کشور به بیش از 90 درصد خبر داد.
وی با تأکید بر اینکه کنار توسعه شبکههای توزیع آب، تأمین آب مطمئن و پایدار برای شهرها و روستاها نیز مدنظر دولت سیزدهم قرار دارد، از در حال اجرا بودن بیش از 250 پروژه تأمین و استحصال آب در کشور خبر داد و گفت: اجرای این پروژهها میتواند آب مطمئن در اختیار مردم قرار دهد.
سخنگوی صنعت آب ایران با تصریح به اینکه "قطعی آب شرب خط قرمز ترسیمشده در وزارت نیروست" اضافه کرد: خوشبختانه با اقدامات صورتگرفته و البته همراهی مردم، قطعی آب شرب در کشور نداشتیم.
انتهای پیام/363/.+
∎
نظر شما