شناسهٔ خبر: 61092429 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

از رفع کمبود نیروی فلوشیپ ناباروری تا پوشش ۹۰ درصدی تعرفه عمومی درمان آن

با توجه به وجود حدود چهار میلیون زوج نابارور در کشور، مسئولان همواره به دنبال تسهیل در روند درمان آنها هستند که پوشش بیمه‌ای خدمات درمانی ناباروری یکی از اقدامات انجام شده است، همچنین کمبود نیروی فلوشیپ ناباروری نیز از سایر معضلات محسوب می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایمنا، ابوالفضل باقری فرد، معاون آموزشی وزیر بهداشت، اظهار کرد: تا سال ۱۴۰۰ ظرفیت پذیرش رشته فلوشیپ (دوره تکمیلی تخصصی ناباروری)، ۲۲ نفر در سال بود که با توجه به میزان نیاز کشور و تعداد فارغ‌التحصیلان و با همکاری بورد تخصصی زنان و معاونت بهداشت، این نتیجه حاصل شد که این میزان فلوشیپ مورد نیاز کشور را برطرف می‌کند.

وی افزود: بعد از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، با طرح و تصویب موضوع در شورای معین و نشست شورا، میزان جذب افراد در رشته فلوشیپ افزایش یافت و بجز ۲۲ نفر، هشت نفر دیگر نیز اضافه شد؛ با این شرط که آنها شهریه پرداخت نکنند و به جای آن تعهدات خودت را در دانشگاه‌های محل خدمت تعیین شده بگذرانند.

معاون آموزشی وزیر بهداشت تصریح کرد: بر اساس سطح تعریف شده خدمت، کمبود نیرو در زمینه فلوشیپ در کشور وجود نداشت، بلکه مشکل اصلی در توزیع نامناسب این افراد بود که بیشتر تمایل به حضور در شهرهای بزرگ داشتند.

وی گفت: اعضای هیئت علمی و افراد بورد معرفی شده از دانشگاه‌های علوم پزشکی باید در آزمون فلوشیب شرکت و در صورت موفقیت می‌توانند از این سهمیه اضافه در نظر گرفته شده استفاده کنند و تعهدات خود را در محل خدمت خود بگذرانند.

باقری فرد ادامه داد: بر اساس اجرای قانون جوانی جمعیت، در سال ۱۴۰۱ در رشته فلوشیپ، افزایش ظرفیت داشتیم و در مجموع ۳۴ نفر پذیرش شدند. در سال جاری نیز افزایش ظرفیت در رشته فلوشیپ خواهیم داشت و می‌توان گفت تا دو سال آینده، نیاز کشور از نظر توزیع مناسب نیروی انسانی در این رشته مرتفع می‌شود.

وی با اشاره به پیگیری ادامه فرآیند تربیت فلوشیب ناباروری در سال جاری، خاطر نشان کرد: بیشتر مشکلات ناباروری در سطح سه بر طرف می‌شود و نیازی به فوق تخصص نیست در صورت نیاز هم این خدمات در سطوح یک و دو با توزیع مناسب ارائه می‌شود.

بیش از ۶۰ قلم داروی درمان ناباروری تحت پوشش بیمه سلامت است

رضا سعیدی، رئیس هیئت مدیره سازمان بیمه سلامت ایران، اظهار کرد: بیش از ۶۰ قلم داروی درمان ناباروری تحت پوشش بیمه سلامت است. در بیمه سلامت ایران افزایش پوشش درمان ناباروری صورت گرفت تا تعداد افراد بیشتری از این خدمات استفاده کنند، به طوری که عنوان شد شرط در نظر گرفتن بیمه برای تمام افراد خانواده دارای مادر باردار حذف شود، به عبارتی یک مادر باردار می‌تواند به صورت انفرادی در خانواده از بیمه سلامت بهره‌مند شود.

وی با بیان اینکه حدود چهار میلیون زوج نابارور در کشور زندگی می‌کنند که نیازمند خدمات درمان هستند، افزود: پوششی که بیمه سلامت برای این افراد در نظر گرفته، ۹۰ درصد هزینه‌های درمان ناباروری به صورت تعرفه دولتی و عمومی غیر دولتی در مراکز غیر طرف قرار داد انجام می‌شود، افراد دارای بیمه می‌توانند به صورت مستقیم از پوشش بیمه‌ای استفاده کنند؛ در غیر این صورت می‌توانند مدارک خود را برای دریافت هزینه ارائه کنند.

رئیس هیئت مدیره سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه مراکز درمان ناباروری می‌توانند درخواست عقد قرارداد با بیمه سلامت را مطرح کنند، اضافه کرد: ۶۳ قلم دارو، ۵۶ نوع از آزمایش‌ها و هشت نوع از اقدامات مربوط به تصویربرداری برای درمان ناباروری با تعرفه دولتی تحت پوشش بیمه سلامت است، بیماران در صورت مراجعه به مراکز غیر طرف قرارداد با بیمه سلامت باید هزینه‌ها را پرداخت کنند.

وی با تاکید بر استفاده از نسخه‌نویسی الکترونیک در تجویز داروها و آزمایش‌ها، گفت: امیدواریم که در آینده بتوان تعرفه‌های بخش خصوصی را نیز پوشش داد. حدود ۱۳۰ مرکز درمان ناباروری طرف قرارداد با بیمه سلامت هستند که در سال گذشته نزدیک به ۵۰ هزار نفر خدمات مربوط به درمان ناباروری را در این مراکز دریافت کردند، ضمن اینکه برای خدمات سرپایی بیمه سلامت در سال گذشته به طور تقریبی ۷۷۰ میلیارد تومان هزینه داشته است و نزدیک به ۱۶۷ هزار نفر نیز هزینه‌های مربوط به زایمان را از بیمه سلامت دریافت کردند.

پوشش ۹۰ درصدی تعرفه عمومی درمان ناباروری توسط بیمه‌ها

مرجان مشکاتی، مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: به‌طور کلی ناباروری به دو دسته ناباروری اولیه و ناباروری ثانویه تقسیم می‌شود؛ ناباروری اولیه زمانی است که یک زن تجربه بارداری ندارد یعنی تجربه آزمایش مثبت حاملگی را نداشته است، همچنین ناباروری ثانویه زمانی است که یک زن تجربه یک بار تست مثبت بارداری را داشته است.

وی افزود: تعریف دیگر ناباروری بر اساس سن زنان و مدت زمانی است که زوجین برای بارداری اقدام کرده‌اند، اگر زنان بالای ۳۵ سال به مدت شش ماه و زنان زیر ۳۵ سال به مدت یک سال پس از اقدام به باروری نتیجه‌ای دریافت نکنند، باید برای تشخیص و رفع علت ناباروری به پزشک مراجعه کنند.

مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به مراکز پوشش و درمان ناباروری در اصفهان تصریح کرد: یک مرکز دولتی در بیمارستان شهید بهشتی به نام مرکز درمان ناباروری حضرت مریم و دو مرکز خصوصی واقع در بیمارستان میلاد و مرکز درمان ناباروری خیابان مشتاق وجود دارد که به صورت تخصصی روی مسئله ناباروری کار می‌کنند.

وی درباره اقدامات اولیه برای درمان ناباروری گفت: تشخیص و درمان ناباروری سه سطح دارد، سطح اول مراجعانی هستند که به پزشک عمومی و مراکز بهداشتی مراجعه می‌کنند و اقدامات اولیه را انجام می‌دهند که در صورت نتیجه نگرفتن و ناکافی بودن درمان، به سطح دو و در نهایت به سطح سه که درمان تخصصی را شامل می‌شود، ارجاع می‌شوند.

مشکاتی در پاسخ به این سوال که آیا بیمه، هزینه درمان یک زوج نابارور را پوشش می‌دهد یا خیر؟، اضافه کرد: اتفاق خوبی که در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت رخ داد این بود که درمان ناباروری تحت پوشش بیمه قرار گرفت و زوجین می‌توانند تا ۴۹ سالگی در طول یک سال از سه دوره خدمات ناباروری تحت پوشش بیمه استفاده کنند. بیمه‌ها در مراکز دولتی سطح سه درمان ناباروری بالغ‌بر ۹۰ درصد تعرفه عمومی درمان را پوشش می‌دهند.

وی با اشاره به تسهیلات فراهم شده برای زوج‌های نابارور گفت: علاوه‌بر اینکه بیمه‌ها مکلف هستند خدمات درمانی زوجین نابارور را پوشش دهند، شرایطی فراهم شده است تا تسهیلاتی به میزان ۵۰۰ میلیون ریال با اقساط ۶۰ ماهه و کارمزد چهار درصد برای درمان ناباروری به زوجین اختصاص داده شود.

مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به مراحل دریافت تسهیلات درمان ناباروری خاطرنشان کرد: در ابتدا زوجین به بیمارستان بهشتی مراجعه و توسط متخصصان مربوطه معاینه می‌شوند، مدارک موجود بررسی و در صورت نیاز به تسهیلات به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و معاونت درمان معرفی می‌شوند و در نهایت این زوجین به بانک مربوطه معرفی می‌شوند تا تسهیلات را دریافت کنند؛ مراحل دریافت تسهیلات از بانک همچون سایر تسهیلات بانکی مستلزم صرف وقت کافی است، اما سعی شده است شرایطی فراهم شود که روند رسیدگی را سرعت بخشد.