وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد: موضع ما مشخص است آمریکا روابط خود را با حکومت بشار اسد عادی سازی نخواهد کرد. اما ما دارای زمینههای مشترک با شرکای عرب خود در ارتباط سوریه هستیم. اول اینکه راه حل نهایی برای پایان بحرانی که اسد در سوریه ایجاد کرده است باید در راستای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل باشد. این قطعنامه انتظاراتی را در خصوص آتش بس، کمکهای بشردوستانه و انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه را مطرح میکند.
بلینکن ادعا کرد: ما برای تثبیت وضعیت در سوریه اقدام کردهایم تا عدم ظهور مجدد داعش اطمینان حاصل شود و بتوانیم دسترسی بشردوستانه را گسترش دهیم. تعداد کمتری از سوریها در سالهای اخیر جان خود را از دست دادهاند، هر چند متأسفانه با توجه به فجایع، این دستاورد پایینی است.
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: ما با گسترش کمکهای بشردوستانه به سوریه، جلوگیری از ظهور مجدد داعش و "کاهش نفوذ و اقدامات مخرب ایران در سوریه و همچنین در منطقه موافق هستیم. " اتحادیه عرب معتقد است میتواند از طریق تعامل مستقیم با سوریه به این اهداف دست یابد.
جمیز کلورلی وزیرخارجه انگلیس نیز که به واشنگتن سفر کرده است، درباره بازگشت سوریه به اتحادیه عرب با ابراز نارضایتی و مخالفت لندن گفت:، اما این در نهایت تصمیمی است که کشورهای عربی باید اتخاذ کنند.
وی ادامه داد، اگر تصمیم بر این باشد که سوریه وارد اتحادیه عرب شود، کشورهای عربی باید خواستار تغییرات اساسی و عمده در رفتار حکومت بشار اسد شوند. امنیت سوریهایی که میخواهند از اردوگاهها به خانههای خود بازگردند باید تضمین شود.
وزیر خارجه انگلیس ادامه داد: قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت باید در قلب هرگونه تعامل با سوریه باشد. ما نمیتوانیم به راحتی اقدامات حکومت اسد در چند سال گذشته را فراموش کنیم و نمیشود بی رحمی علیه مردم سوریه را نادیده بگیریم