به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان؛ ناصر عسکریفرد گفت: با توجه به افزایش احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت بیماری ضرورتی است گروههای در معرض خطر از جمله دامداران، کارکنان کشتارگاهها، قصابان، کشاورزان و به ویژه روستاییان و عشایر که به نحوی با دام سر و کار دارند، با جلوگیری از رفتارهای مخاطرهآمیز مراقب سلامتی خود باشند.
او از مردم خواست فرآوردههای خام دامی را از مراکز مجاز زیر نظارت دامپزشکی تهیه و از خرید گوشت از دورهگردان، دستفروشان و افراد فاقد هویت که مبادرت به عرضه گوشت قرمز در حاشیه برخی جادهها میکنند به طور جدی خودداری کنند.
شهروندان حتما به برچسب بهداشتی و مهر دامپزشکی روی لاشههای مجاز عرضهشده توجه کنند و در موقع آمادهسازی گوشت برای پخت، حتما از دستکش استفاده کنند. برای حفظ سلامت خود و اعضای خانواده نیز از لمس و مصرف گوشت تازه لاشههای کشتار غیرمجاز به جد خودداری کنند.
با توجه به اینکه ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، در گوشت و آلایش خوراکی جگر بعد از ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد غیرفعال میشود، رعایت اصول بهداشتی و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضهکنندگان گوشت الزامی است.
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که نشانه درمانگاهی مشهودی در دامهای آلوده ندارد، اما در انسان منجر به ایجاد بیماری شدید و گاهی کشنده میشود.
هشدار برای شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل بهار
مدیرکل دامپزشکی خوزستان درباره خطر شیوع بیماری دامی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و لزوم توجه به پیشگیری از ابتلا به این بیماری هشدار داد.
صاحبخبر -
∎