به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سال نو، تعطیلات رسمی، بوی بهار، طبیعت زیبا و خیالی آسوده و راحت از مشغلههای زندگی روتین، همگی نوروز را به بهترین فرصت برای سفر تبدیل کردهاند. با فرا رسیدن بهار بسیاری از افراد به فکر سفرهای نوروزی می افتند، اگر شما هم اهل سفر در نوروز باستانی هستید، در طول مسافرت مراقب سلامتی خود باشید و از مصرف غذاهایی که در ادامه این بخش آورده ایم، خودداری نمایید.
غذاهای فرآوری شده و چرب وشور
در طول سفر ممکن است غذاهایی چون فست فود، همبرگر، چیپس و... توجه شما را به خود جلب کند اما این غذاها یکی از بدترین انتخابها برای سفر باشند زیرا با روغن ناسالم و زیادی تهیه میشوند و در طول سفر ممکن است سبب دردهای معده و شکمی شوند. همچنین خوردن غذاهای چرب و نمکی میتواند باعث کمآبی و تشنگیتان در طول سفر شود.
حبوبات
اگر معده تان ناراحتی دارد، از مصرف غذاهای نفاخ مانند کنسرو لوبیا، حبوبات دیگر و... بپرهیزید زیرا این نوع غذاها حاوی قندی به اسم الیگوساکارید هستند که بدن انسان توانایی شکستن و ت جزیه آن را به صورت کامل ندارد و باعث نفخ و ناراحتی شکمی می شود.
گوشت های نیمه خام یا سرخ شده
در طول سفر از خوردن گوشت های نیمه پز بپرهیزید و از خوردن فرآورده های حاوی گوشت چرخ کرده مثل کباب کوبیده، همبرگر و... در رستوران هایی که به تمیزی آنها اطمینان ندارید، صرفنظر کنید، چرا که بسیار فساد پذیر بوده و امکان کهنگی و آلودگی آنها بسیار بالا است.
سالاد الویه
غذاهایی مثل الویه و کباب کوبیده، کالباس و سوسیس بسیار حساس و فسادپذیر هستند، بنابراین از غذاهای دارای ماندگاری بالا استفاده نمایید.
غذاهای آبکی
غذاهای آبکی مثل انواع خورشها، سریعتر فاسد میشوند چون میکروبها و باکتریها در فضای مایع، محیط مناسبتری برای رشد و تکثیر دارند پس غذایی که برای بین راه تهیه میکنید، نباید آبکی باشد.
تخم مرغ نیم پز یا عسلی
در سفر از خوردن تخم مرغ نیم پز یا عسلی به شدت پرهیز کنید، در مورد مصرف سس هایی هم که مواد تشکیل دهنده آنها تخم مرغ و خامه است،حتما دقت کنید.
محصولات لبنی غیراستاندارد و محلی
از نوشیدن شیرهای محلی و غیرقابل اطمینان، پنیر محلی و پاستوریزه نشده، بستنی های سنتی، سرشیر و خامه های باز خودداری نمایید زیرا بسیاری از بیماری ها و مسمومیت های غذایی از همین طریق اتفاق می افتند.
غذاهای بین راهی
در رستوران های بین راهی غذا نخورید زیرا این رستوران ها دور هستند، نظارت چندانی بر آنها نیست؛ پس در این رستوران ها از خوردن غذاهای حاوی سس و خورش های گوشت، مرغ و خوراک ماهی خودداری کنید؛ به خصوص اگر ادویه فراوان به این قبیل خوراکی ها افزوده شده باشد که تغییر رنگ، طعم و فساد آنها معلوم نشود.
آب چشمه و نهر و رودخانه
از آب چشمه، نهر و رودخانه برای آشامیدن استفاده نکنید و آب معدنی استفاده نمایید و اگر به آب معدنی دسترسی ندارید حتما آب را قبل از مصرف بجوشانید. باقیمانده آب بطریها را نیز در پشت شیشه و زیر تابش نورخورشید قرار ندهید.
مواد غذایی کنسروی نجوشانده
در طول سفر می توانید از کنسرو ها استفاده کنید اما هرگز کنسرو ها نجوشانده مصرف نکنید و مواد غذایی کنسروی را قبل از مصرف 20 دقیقه بجوشانید و از مصرف کنسروهای بادکرده یا زنگزده جدا خودداری کنید.
سبزی و سالاد
خوردن سالاد و سبزی در رستورانها خطرناک است زیرا احتمال آلودگی آن زیاد است، از منزل با خود گوجه فرنگی وخیار و لیمو ترش شسته شده همراه داشته باشید و در رستوران در کنار غذایی که سفارش میدهید، از گوجه فرنگی و خیار خرد شده که همراه خود دارید استفاده کنید.
غذاهای نیم پز
غذاهایی را که با خود به سفر میبرید نیمپز نکنید، یا از همان اول غذا را کامل بپزید یا اینکه در مقصد اقدام به پخت آن کنید. در صورت تمایلبه پختن کباب و جوجه کباب در میان راه، گوشت و مرغ را از منزل در ظرف یخ گذاشته و در طول راه و قبل از کباب کردن، کاملا سرد نگهداری کنید و هنگام تهیه کباب و جوجه کباب، مواظب باشید که تمام قسمتهای آن بخوبی پخته شود تا آلودگی احتمالی، با پختن از بین برود.
انواع مربا و سس های غیر بهداشتی
در طول سفر از مربا ها و سس های بسته بندی استفاده کنید، مصرف سس های غیر بهداشتی و مرباهای آلوده سبب ناراحتی گوارشی و مسمومیت شما می شود.
نکات مهم در طول سفر :
اگر می خواهید در طول سفر سالم باشید و از سفرتان لذت ببرید، پیشنهاد می کنیم:
از محصولات بسته بندی شده استفاده کنید.
از کنسروهایی استفاده کنید که تاریخ تولید آنها جدید و تاریخ انقضای آنها در حال پایان نباشد.
از جوجه کباب به جای کباب کوبیده استفاده کنید.
با خوردن لیمو و پیاز به جنگ میکروب ها بروید.
از شستن ظروف غذا با آب رودخانه امتناع کنید.
همیشه مقداری نان همراه داشته باشید.
منبع: نمناک
انتهای پیام/
نظر شما