شناسهٔ خبر: 58681738 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آمریکا ارتش چین را متهم به جاسوسی هوایی در ۵ قاره کرد

نیویورک - ایرنا- آمریکا همزمان با افزایش تنش با پکن در پی بالون چینی اطلاعاتی، ارتش چین را متهم کرد که در حال جاسوسی هوایی بزرگی با استفاده از بالون در پنج قاره جهان و بیش از ۴۰ کشور است.

صاحب‌خبر -

یک مقام وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی ادعا کرد: ارتش چین احتمالاً پشت یک برنامه جاسوسی هوایی بزرگ است که با استفاده از بالون، بیش از ۴۰ کشور در پنج قاره را هدف قرار داده است.

رسانه آمریکایی آکسیوس در گزارشی نوشت که یک مقام آمریکایی ادعا کرد که چین در گذشته بالون های نظارتی مشابه را بر فراز بیش از ۴۰ کشور در پنج قاره به پرواز درآورده است.

آکسیوس نوشت که آمریکا می گوید ناوگان بالون های چین به طور خاص برای جاسوسی استفاده می شوند و مجهز به تجهیزات پیشرفته هستند و می توانند سیگنال های ارتباطی و سایر اطلاعات حساس از اهداف در سراسر جهان را جمع آوری کنند.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرد: بالون مشکوک چینی که هفته گذشته قبل از سرنگون شدن بر فراز آمریکا پرواز کرد، قادر به جمع آوری ارتباطات رادیویی بود.

این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که این بالون با "آنتن های متعدد" و سایر تجهیزات مجهز شده بود که "به وضوح برای نظارت اطلاعاتی" بود.

وی ادامه داد: آنتن های موجود در یک ردیف احتمالاً قادر به جمع آوری و مکان یابی ارتباطات هستند.

این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: این بالون همچنین دارای پنل های خورشیدی مناسب بود. این پنل ها برق کافی برای "عملکرد چندین حسگر جمع آوری اطلاعات "را تولید می کردند.

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) پیش از این اعلام کرد چهار پرواز قبلی بالون‌های چین در آسمان آمریکا، بر فراز تاسیساتی بوده است که چینی‌ها به آنها علاقه داشتند.

یک مقام ارشد آمریکایی نیز روز گذشته، چهارشنبه به وقت محلی به خبرنگاران اعلام کرد که این دولت آمریکا جلسات توجیهی در خصوص بالون چینی با حضور دیپلمات‌های خارجی ۴۰ کشور جهان در واشنگتن و پکن برگزار کرده است.

این مقام گفت وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکابه ۱۵۰ دیپلمات خارجی در ۴۰ سفارتخانه توضیحاتی ارائه داده و سفارت آمریکا در پکن در روزهای دوشنبه و سه شنبه دیپلمات های خارجی را برای ارائه یافته های آمریکا در مورد بالون گرد هم آورده است.

این مقام ارشد آمریکایی ادعا کرد: می‌خواهیم تا آنجا که می‌توانیم اطلاعات خود را با کشورهای سراسر جهان که ممکن است با این عملیات ها مواجه شوند، به اشتراک بگذاریم.

به گزارش ایرنا، مقامات آمریکایی روز پنجشنبه به وقت محلی دوم فوریه (۱۳ بهمن ماه) اعلام کردند که ایالات متحده در حال ردیابی یک بالون نظارتی مشکوک چین بوده که برای چند روز بر فراز حریم هوایی این کشور مشاهده شده است.

نخستین پیامد کشف و شناسایی بالون اطلاعاتی چین بر فراز حریم هوایی ایالات متحده، تعویق سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به پکن بود.

یک مقام آمریکایی روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد بلینکن سفر آتی خود به چین را که برای هفته آینده برنامه ریزی شده بود، به تعویق انداخته است چرا که نمی‌خواست با سفر خود واکنش افراطی به وضعیت داشته باشد و همچنین نمی‌خواهد موضوع این بالون بر جلسات او با مقامات چینی مسلط شود.

سرانجام عصر شنبه به وقت محلی، چهارم فوریه (۱۵ بهمن ماه) ارتش آمریکا بالون چینی را که باعث افزایش تنش میان واشنگتن - پکن شده بود، با جنگنده اف ۲۲ در سواحل کارولینا سرنگون کرد.

گارد ساحلی ایالات متحده آمریکا می‌گوید منطقه امنیتی موقت در آب‌های ساحلی کارولینای جنوبی در نزدیکی محل سقوط بالون چینی ایجاد و عبور کشتی‌ها در نزدیکی این منطقه را ممنوع کرده است.