شناسهٔ خبر: 58496497 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آمادگی لهستان برای تحویل جنگنده های اف - ۱۶ به اوکراین

تهران - ایرنا - ماتیوش موراویسکی نخست وزیر لهستان روز دوشنبه گفت که کشورش می تواند جت های جنگنده اف - ۱۶ خود را با هماهنگی با ناتو، در اختیار ارتش اوکراین قرار دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک؛ وی در باره آمادگی لهستان برای تحویل دادن جنگنده های اف - ۱۶ به اوکراین گفت: ما همانند موضوع میگ ها در چند ماه پیش، با هماهنگی کامل با کشورهای عضو ناتو، اقدام خواهیم کرد.

کریستوف هویسگن رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ روز گذشته از تحویل داده شدن جت های جنگنده به اوکراین به ویژه جنگنده های اف - ۱۶ ساخت ایالات متحده یا جنگنده های ساخت اتحاد شوروی (سابق) موجود در زرادخانه قدیمی جمهوری دمکراتیک آلمان سابق، پشتیبانی کرد.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین هفته گذشته پس از اعلام قصد کشورهای غربی برای ارسال تانک به کی یف، از کشورهای عضو ناتو درخواست کرد که با تحویل موشک های دوربرد و هواپیماهای جنگی به اوکراین هم موافقت کنند.

وزارت امور خارجه لهستان در هشتم مارس گذشته (۱۷ اسفند ماه) برای انتقال جنگنده های میگ - ۲۹ به پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان و تحویل آنها به دولت آمریکا، اعلام آمادگی کرد.

ورشو اعلام کرد که برای تحویل مستقیم و مستقل این هواپیماهای جنگی به اوکراین آمادگی ندارد.

جان کربی سخنگوی پنتاگون روز ۹ مارس (۱۸ اسفند ماه) گفت که دولت آمریکا این اقدام را دارای خطر بالا ارزیابی کرده است.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری آناتولی؛ کی یف روز یکشنبه از آلمان درخواست کرد که پس از تانک، شناورهای جنگی پیشرفته مانند زیردریایی و ناوچه، در اختیار این کشور قرار دهد.

آندری ملنیک معاون وزیر امور خارجه اوکراین با طرح درخواست کمک برلین برای تقویت توانایی دریایی کشورش، خواستار دریافت یک فروند زیردریایی و یک فروند ناوچه خارج از رده ارتش آلمان شده است.

آلمان به تازگی با تسلیم شدن در برابر فشار چندماهه واشنگتن و هم پیمانانش در ناتو، ضمن موافقت با تحویل ۱۴ دستگاه تانک لئوپارد ۲ به اوکراین،اعلام کرد که به دیگر کشورها اجازه خواهد داد تانک های ساخت آلمان را در اختیار ارتش اوکراین قرار دهند.

ملنیک که تا اکتبر ۲۰۲۲ سفیر کشورش در برلین بوده است، امروز در حساب توئیتری خود نوشت: آلمان یک ماه پیش ناوچه لوبک را پس از ۳۲ سال خدمت، بازنشسته و از خدمت خارج کرد. در صورت وجود اراده سیاسی، امکان تحویل این شناور به اوکراین برای نبرد با زیردریایی ها و ناوهای جنگی روسیه در دریای سیاه، وجود دارد.

وی که به اظهارنظرهای غیردیپلماتیک و جنجال برانگیز شهرت یافته است، افزود: حتی در صورت امکان پذیر نبودن تحویل کامل این ناوچه، جنگ افزارهای نصب شده در ان مانند موشک های "سی اسپارو" و "هارپون" می تواند در اختیار ارتش اوکراین قرار داده شود.

ملنیک در پیام توئیتری دیگری با درخواست از آلمان برای قراردادن یکی از ۶ فروند زیردریایی مشغول به کار خود در اختیار اوکراین، افزود: با توجه به ساخت "کلاس اچ دی دبلیو ۲۱۲ ای" از بهترین زیردریایی های جهان در آلمان که ارتش این کشور ۶ فروند از آنها را در اختیار دارد، چرا یکی از آنها را به اوکراین فرستاده نمی شود.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ بر اساس ارزیابی انستیتو کیل برای اقتصاد جهان، آلمان دومین اهداکننده جنگ افزار به اوکراین پس از ایالات متحده و در جایگاه بالاتر از دیگر کشورهای اروپایی مانند فرانسه و بریتانیا قرار دارد.

برلین که تاکنون پایگاه اصلی غرب برای قراردادن تانک های پیشرفته رزمی در اختیار اوکراین برای رویارویی با روسیه بوده است، هفته گذشته افزون بر اعلام قصد خود برای تحویل دادن ۱۴ دستگاه تانک لئوپارد ۲ به کی یف، با انتقال این جنگ افزار سنگین از کشورهای هم پیمان اروپایی خود به کی یف نیز موافقت کرد. اندکی بعد ایالات متحده نیز با متعهد شدن به تحویل تانک های ام یک آبرامز به کی یف، کرملین را خشمگین کرد.

مسکو عملیات ویژه نظامی خود را در اوکراین برای جلوگیری از پیشروی غرب متخاصم دانسته است.

کی یف اعلام کرد که مذاکرات صلح تنها در صورتی امکان پذیر خواهد بود که حملات روسیه متوقف شده و همه نیروهای نظامی اش از خاک اوکراین خارج شوند.

نظر شما